» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
92 / 507
»»

WarpedGone ::

Će ti 80 ni dovolj, ti tut 120 ne bo.

Hitrost pisanja na intelih je "good enough". V sintetičnih testih pač ne blestijo, ampak če zadevo uporabljaš še za kaj drugega, bo stvar letela. OCZ pa žal nateguje folk. Odloči se sam, al jim boš dal možnost, da boš med "posvečenimi".
Zbogom in hvala za vse ribe

gruntfürmich ::

Ryker je izjavil:

Kakšno velikost SSD diska priporočate ob uporabi Windowsov 7? Se splača iti na 120 GB ali je 80 GB dovolj?

če že imaš win7 lahko enostavno oceniš potrebno velikost.
meni bi bil že 40gb dovolj.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

ST-777 ::

WarpedGone je izjavil:

Hitrost pisanja na intelih je "good enough". V sintetičnih testih pač ne blestijo, ampak če zadevo uporabljaš še za kaj drugega, bo stvar letela. OCZ pa žal nateguje folk
Tudi za mene, ki imam SSD Intel 320, je hitrost pisanja in branja pri večini opravil dovolj dobra.

OCZ Vertex 3 je sicer precej boljši na hitrostnih testih kot Intel 320 Series. Pri praktični uporabi, ko se merijo določena opravila v sekundah, so seveda tudi razlike v prid Vertex 3.

Ko primerjamo testne podatke za OCZ Vertex 3 in za Intel 320, vidimo, da je pri določenem opravilu Intel 320 za dobre 2 sekunde počasnejši. Ker pa se po doslej znanih podatkih Intel manj kvari od ostalih SSD-jev, se mi zdi to bolj pomembna prednost od prihranka ene sekunde ali dveh.

OCZ Vertex 3 ... 3,00 s (ISO), 9,20 s (program), 7,59 s (game)
http://www.ssdreview.com/review/compare...

Intel 320 ... 5,34 s (ISO), 10,95 s (program), 8,49 s (game) http://www.ssdreview.com/review/compare...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ST-777 ()

Pyr0Beast ::

Vzami tisto kar bo najdlje delalo - tako ti bo prihranilo največ časa (in denarja)

Tiste milisekunde so pi*in dim
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Dr_M ::

A mi lahko kdo odgovori,zakaj nihce vec ne kupuje SSDjev z indilinx kontrolerjem?
Ok,ce razdelimo okvare po proizvajalcih pogonov, je intel med boljsimi in ocz med slabsimi, kaj pa ce bi razdelil po kontrolerjih? Pomoje intel nebi bil vec najbolj zanesljiv. Fino bi bilo dobit kaksne podatke o tem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

RejZoR ::

OCZ je nedolgo nazaj kupil Indilinx in imajo z njim precej velike plane. Pred nekaj tedni so izdali tud firmware nadgradnjo za vse Indilinx based pogone s katerim so jim kar fino zvišal prepustnost in IOPS. In to čist free. Dilema tle je, ali bo OCZ sploh še tržil SandForce pogone, glede na to da gre sedaj za konkurenčno podjetje. Ker če se bo to zgodilo bo Corsair prevzel SandForce kontrolerje in bojo postali nekako ekskluzivni proizvajalci za SF kontrolerje (kar pomeni dostop do custom firmwarov z boljšim performansom kot ga dobijo ostali proizvajalci).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kuglvinkl ::

ST-777 je izjavil:

OCZ Vertex 3 je sicer precej boljši na hitrostnih testih kot Intel 320 Series. Pri praktični uporabi, ko se merijo določena opravila v sekundah, so seveda tudi razlike v prid Vertex 3.

Ko primerjamo testne podatke za OCZ Vertex 3 in za Intel 320, vidimo, da je pri določenem opravilu Intel 320 za dobre 2 sekunde počasnejši. Ker pa se po doslej znanih podatkih Intel manj kvari od ostalih SSD-jev, se mi zdi to bolj pomembna prednost od prihranka ene sekunde ali dveh.

OCZ Vertex 3 ... 3,00 s (ISO), 9,20 s (program), 7,59 s (game)
http://www.ssdreview.com/review/compare...

Intel 320 ... 5,34 s (ISO), 10,95 s (program), 8,49 s (game) http://www.ssdreview.com/review/compare...

Ta podatek o ISO je zate dejansko relevantetn, da ga sploh gledaš? :)

Še glede hitrosti. Za sistemski disk IMO se ne opazi razlike med Intel G2, Indlix, Marvel in SF-2xxx.

In nehajte gledat grafe, čisti BS, dokler ne bodo VSI podatki na SSDjih. Kaj ma veze seq. rate 250 GB, če je disk velik samo 80, al pa 120 GB, pa še v rabi za sistemskega je? :). Ko bo na voljo 1 TB placa, bo mogoče drugače, do takrat pa... Fajn benchajte.

Evo, tle je "ultimativni" link na cene SSD-jev. Kot je razvidno, so upoštevani dobri kontrolerji (JMicorn ni med njimi), kapacitete od 30 GB (da poberemo tut 40 GB variante zraven) do vključno 160 GB in dobavljivost do 4 dni, SLCje sem dal ven, so pa notri ostali PCIex. Sortirano je po cena/gb.

Klik!

Vsak si lahko prilagodi link svojim potrebam ;).

Zgodovina sprememb…

JMicron kontrolerji nove generacije niso zanič. Prve serije so bile obup zaradi premajhnega write cacha. Tanovi teh problemov nimajo več. Tud Kingston je npr v navezi s Toshibo naredil firmware, ki je celo prvo serijo naredil povsem uporabno.

Pa si dodaj še ta dva kontorlerja zraven, ne? :)

Sam jJMicrona ne pogledam. Bi ga, če bi bil izdatno cenejši, pa ni, tako da se sam izloči. + Si že slišal za kakšen FW support pri tistih driveih? JMicorn je tolk zasral to zgodbo in nam jo zavlekel za 1 leto, da bo lahko prodajal samo na OEM trgu, na retail pa ne.

kuglvinkl je izjavil:

Ta podatek o ISO je zate dejansko relevantetn, da ga sploh gledaš?
Omenil sem ga samo zato, ker je bil na testu zapisan in da se vidi razlika med dvema SSD-jema.

Si že slišal za kakšen FW support pri tistih driveih?

Po eni strani imas prav, po drugi pa...pogoni s SF kontrolerjem imajo stalne probleme s FW, pri intelu tudi 2x od 3 nadgradenj, pravtako problemi pri marvellu. JM nima nadgradenj (pravzaprav se da kje kaj izbrskat), torej ni tezav :)):))

Ryker ::

gruntfürmich je izjavil:

Ryker je izjavil:

Kakšno velikost SSD diska priporočate ob uporabi Windowsov 7? Se splača iti na 120 GB ali je 80 GB dovolj?

če že imaš win7 lahko enostavno oceniš potrebno velikost.
meni bi bil že 40gb dovolj.
Na žalost še nimam. Situacija je taka, da kupujem nov računalnik in sem mislil, da bi nabavil še SSD disk, ker se mi zdi, da se ga kar pogosto priporoča zadnje čase. Po eni strani je že sam SSD kar občutna investicija, kar se denarja tiče, tako da se ne bi rad preveč skeširal, po drugi strani pa ne bi rad nabavil nekaj, kar me bo teplo v prihodnosti.

Aja, pa še to. Se splača dati 10 - 20 dolarjev več za Sata III namesto Sata II SSD disk? Če nabavim SSD, bo verjetno kar Intelov.

Ce bos uzel intela, uzemi 320 serijo.

Gledal sem te tri:
- Intel SSD 320 Series SATA II Solid State Drive Kit, 80GB w/ Adapter
- Intel SSD 320 Series SATA II Solid State Drive, 120GB
- Intel SSD 320 Series SATA II Solid State Drive, 80GB

Kaki dodatni komentarji?

SSD disk kupujem prvič in ga morda sploh ne rabim, ampak kot pravim, se mi zdi, da ga vsi priporočate, tako da morda ni slaba investicija (čeprav kar občutno podraži računalnik).

edit: Aja, vidim, da sem linkal samo SATA II diske in da je Intelova SATA III serija pravzaprav serija 510, ki pa je občutno dražja (npr. 120 GB disk).

So pa npr. Corsairovi Sata III SSD diski približno isto dragi kot Intelovi Sata II, se torej bolj splača nabaviti njihove?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ryker ()

element ::

Vzemi Intel 320 in ne kompliciraj. So zanesljivi in dober value za ta denar. SSD je, dokler ga še nimaš, edina dobra investicija. Star prenosnik je postal prav poskočen z SSD-jem. Nov računalnik brez SSD-ja je neumnost. Pač ne moreš čez to, da v letu 2011 HDD ni več primeren za sistemski disk. HDD je za špajzo.

Verjetno ga bom res kar vzel, ampak bom še premislil v naslednjih dneh, ali 80 ali 120 GB. Ker bo to čisto nov sistem, pa imam par vprašanj v zvezi z inštalacijo Windowsow 7 na SSD disk "z nule". Edino, kar bo verjetno narejeno, bo nadgradnja BIOS-a, drugače bo pa sistem čisto svež.

Se inštalacija Windowsow 7 na čisto svež sistem razlikuje od formatiranja/inštalacije, ko so Windowsi že nameščeni? Slednje sem namreč že počel, bo to torej povsem enako, in sicer, da bom rabil samo vstaviti DVD in izbrati particijo oz. disk, na katerega bi rad inštaliral?

Moram pred inštalacijo formatirati SSD disk? Slišim, da bi naj bilo priporočljivo opraviti samo quick format, se da to potem izbrati v menijih med inštalacijo Windowsow 7? Je potrebno paziti še na kaj drugega? Nekje sem namreč zasledil, da bi naj odklopil ostale diske, in sicer bi naj bil razlog ta, da se drugače "skrita particija" za Windowse po defaultu postavi na drug, torej normalen HDD disk. Je še kaj drugega? Moram nastaviti SSD disk na AHCI in se to naredi v BIOS-u? Je pri quick formatu potrebno paziti na file system (kot npr. FAT32/NTFS)?

Drugače pa, če to uspe, samo formatiram drug, HDD disk v NTFS, ne? Čeprav, če je tisto s "skrito particijo" res, ne bo potem tudi tisto izbrisano?

So kje kake možnosti, da bo kaj šlo narobe? Gre se namreč za to, da, kjer živim, računajo dodatnih $30 za inštalacijo OS-a in po eni strani bi rad kar plačal in pustil njim, da se ubadajo z morebiti napačnimi nastavitavmi na matični plošči, kaki nedelujoči komponenti itd., po drugi bi pa rad prihranil, če se le da.

Pardon za toliko vprašanj, sem prebral zadnjih par strani in prvo stran, pa nisem našel odgovora. Če so moja vprašanja pogosta, bi bilo morda smiselno odgovore dati v prvi post ali pa kje drugje kot FAQ.

Hvala vnaprej!

o joj :)

1. počiš disk v kišto.
2. formatiraš (čist vseeno kako), in čist vseeno al so drugi priklopljeni (vsaj pri Intlih, za druge ne vem).
3. pogledaš če je the latest and the greatest FW na SSD.
4. 2 in 3. lahko zamenjaš,
5. naložiš winse.

Če inštaliraš Xp sistem moraš še align narediti.

Dami ::

Hmmm
Is 320 firmware buggy?
No moja 2 160gb delata ok so far.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

khm985 ::

jao, js pa glih čakam nanj...upam, da popravijo firmware do konca julija.

kuglvinkl je izjavil:

o joj :)

1. počiš disk v kišto.
2. formatiraš (čist vseeno kako), in čist vseeno al so drugi priklopljeni (vsaj pri Intlih, za druge ne vem).
3. pogledaš če je the latest and the greatest FW na SSD.
4. 2 in 3. lahko zamenjaš,
5. naložiš winse.
Kako pa pogledas in po potrebi updejtas verzijo FW preden so Winsi instalirani? Kar se tice priklopljenih drugih diskov, pa sem ciljal na probleme s tem, da ne najde bootmgr-ja (in drugih Windows datotek): link. Saj vem, da se ti verjetno zdi na izi in sem preprican, da tudi je, v kolikor gre vse, kot treba, ampak po drugi strani pa premisljujem, da se veliko napak ali okvar lahko opazi prav pri sami instalaciji, ne pa ze pri sestavi. In ravno zaradi tega, ker mi ni za posiljati pokvarjenih delov po posti nazaj, razmisljam, da je morda bolje, da instalirajo OS kar pri sestavi. Saj ce jaz kasneje vse (SSD + HDD) sformatiram in na novo namestim, ne bo nobene razlike, ali?

Koliko placa pa naj bi bilo vedno fraj na SSD diskih? Podobno kot na HDD, torej okoli 10%? Se vedno namrec cincam med 80 in 120 GB, slednji je $50 drazji. Predvsem ne vem, ali morda 64-bitni programi zavzamejo veliko vec prostora kot tisti, pisani za 32-bitni OS. Trenutno mislim, da bi mi bilo 80 GB dovolj, ali pa je morda kaka razlika v delovanju SSD-ja, ce ima vec/manj praznega prostora?

Ryker je izjavil:

Kako pa pogledas in po potrebi updejtas verzijo FW preden so Winsi instalirani?
Preden sem naložil Win na nov SSD, sem zapekel FW (ki sem ga prej potegnil s spleta) na CD. V Biosu sem nastavil zagon iz CD, SSD je javil, da je že naložen najnovejši FW in updajt ni potreben. Nato sem formatiral disk, naredil 4 particije in naložil Win XP. Če nameravaš naložiti Win 7, v Biosu nastavi na AHCI. Svetujem, da narediš vsaj 2 particije, če nameravaš kasneje narediti zrcalno kopijo particije za rezervo.

Tudi jaz sem razmišljal ali naj kupim 80 ali 120 GB. Odločil sem se za 120 GB, ker so večji SSD-ji istega tipa hitrejši in ker sem nekje prebral, da je dobro, če SSD ni zapolnjen več kot 80%.

Pšenični ::

Ko gledam te kapacitete dobim rosne oči in se spomnim winsow 98. Takrat so bile kapacitete malenkost nižje.

Pa se pedenate, al je zadost 60 ali 80 ali 120 gb.

Nič od tega ni zadost. Kot je nekdo že omenil dokler ne bo vsaj 1 tera ali vsaj 750 lepo benčajte. Seveda omenjene kapacitete so, če prodam eno ledvico bom nabral za 1 tera SSD disk.

Zgodovina sprememb…

Pa dobr, kaj teb ni jasno? Kakšen je naslov teme? Klasični diski so samo še za špajzo. Sistem se da pa na SSD. Velja za desktop kišto.

Izi ::

Tako kot pravi kuglvinkl. 120 GB ali več SSD rabiš samo za prenosnike. V "pravih" računalnikih nimaš kaj rabiti več kot 60 ali v skrajnem primeru 80 GB SSD. Nujno pa rabiš zraven še več kot 1 TB disk.
Tudi preference so druge pri SSD kot pri disku. Pri SSD je nujna hitrost, cena seveda ni zanemarljiva, kapaciteta pa je nepomembna in popolnoma na zadnjem mestu.
Pri disku, ki ga je nujno imeti pa je na prvem mestu kapaciteta, takoj za tem glasnost oziroma tišina, hitrost pa pri disku nikogar ne zanima, ker za gledanje filmov, poslušanje muzike in shranjevanje podatkov je tudi najpočasnejši disk nekaj 1000-krat hitrejši kot je potrebno.

Pšenični je izjavil:

če prodam eno ledvico bom nabral za 1 tera SSD disk.
Telbanc ne ve kaj govori ;) SSD diske, oziroma hibride med SSD in diski smo ugotovili, da se ne splača kupovati. Kupuje se posamezno samo SSDje in samo Diske.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

jablana ::

Odločam se med njima:
(torej mnenja)

OCZ Agility 3 60GB 25/S600
http://www.mlacom.si/ssd-solid-state-dr...

ALI

CRUCIAL m4 64GB 2.5" SATA3 MLC
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

OCZ Agility 3 je malenkost boljši od Crucial M4, seveda je ponavadi tudi dražji, ampak kot kaže, se je Mlacom tokrat izprsil in močno spustil ceno, ki je že kar sumljivo poceni ;)
Evropske cene za Agility 3 60 GB so trenutno precej višje (jacob-computer.de - 115,50, mylemon.at - 125,19, ...)
Tako da kar vzemi OCZ Agility 3 za 108,92 EUR.

ufff, agility vsekakor. vendar zares sumljiva nizka cena... to bi pa še jst nabavil...

McLuzo ::

Je že Dami včeraj poslal da Intelovi 320 SSD ji niso več tako hudo zanesljivi kot prvi dve generaciji.
Na Intelovi strani je debata o tem in najbolj pomemben se mi zdi post iz ene velike firme, kjer so kupili 600 kosov Intelovih 320 SSDjev za svoje uslužbence, kar pomeni, da vse tudi uporabljajo. V 3. mesecih jih je crknilo 7. Vsi z enako napako, ki jo menda povzroči kontroler.

7 umrlih izmed 600 pravzaprav ni tako slabo. To je 1,17 %, kar je še vedno manj kot pri ostalih.

Glede na tole: SSD failure rate: First data on SSD reliability
- Intel 0,59%
- Corsair 2,17%
- Crucial 2,25%
- Kingston 2,39%
- OCZ 2,93%

Če je Intel padel iz 0,59% na 1,17% je še vedno na prvem mestu najbolj zanesljivega :P

Seveda je to številka samo za prve 3 mesece, če se bo crkovanje nadaljevalo v enakem tempu lahko kaj hitro ujamejo in prehitijo konkurenco v tej neslavni lestvici pokvarljivosti >:D
Se pa špekulira, da gre za napako kontrolerja, ki bi jo lahko odpravili z novim firmwareom. Intel zaenkrat še ni nič kometiral.

Zgodovina sprememb…

Firme niso reprezentativen vzorec zaradi drugačnega načina uporabe se pa verjetno pokažejo pravi HW defekti.

Pri meni ima OCZ failure rate 100% :)

Je že Dami včeraj poslal da Intelovi 320 SSD ji niso več tako hudo zanesljivi kot prvi dve generaciji.

Aha, tako kot jim je uspelo 2x od treh nadgradenj zasrat pri G2? To je pa res bolj zanesljivo.

mat xxl ::

Danes sem dobil v servis od kolega SSD OCZ Vertex 3 120 GB ima sicer računalnik za igrice sicer kao za otroke, a se mi zdi, da ga on prav odžira otrokom, no crknil SSD popolna tema, sva pa potem probala ta SSD v moj računalnik dati, pa ga sicer zazna, kar ga pri njemu ni, a ko bere podatke z njega se računalnik kar obesi ...... na koncu sem poskušal formatirati disk, pa tudi ni šlo, ne ja ne ne melje pa obstane ..... Verjetno je za na servis garancijo....

Sem pa prav vesel, da sem počasnega Intla 510 120 gb vzel, ker v igri je bil še zgornji SSD OCZ . Ali je smiselno te SSD je kaj dodatno hladiti ali ne in končno zakaj so povsem zaprti ali ne bi bilo bolje, da jih "zrak boža" ???

mr1two ::

Čipi delujejo normalno do vsaj 60°C, tako da hlajenje ni potrebno. Nimajo značilnosti mehanskih trdih diskov, tako da do neke mere ne profitiraš nič, če jih hladiš. Če je možnost, daj, moj se pase v zraku in me ne briga, če je na prepihu ali ne, temperaturni senzor kaže: nič ne kaže, ker sem ene servise pozaprl(sam da resetiram) :)), v glavnem pa ni panike- SSDji se ne grejejo.
LP

SSD-ji se grejejo. V prenosniku BP zabije do 40°C in še malo preko.

V kompjuter kišti pa ni neke hude sile že če ima vsaj malenkosten pretok zraka.

jelso ::

A se splača potem vzet OCZ Agility 3 60GB SSD glede na to, da so prejšne serije kar veliko crkovale, al se se bolj splača vzet Crucial M4?
IntelŸ E8200,Asus P5K Pro,8GB DDR2, Ati Radeon 4870

mamomu ::

Jaz sem vzel crucial M4 in sem res izjemno zadovoljen. Brez heca - win 7 64bit se začenejo v 15 sekundah!
mamomu j....!

lukamagic ::

mamomu je izjavil:

Jaz sem vzel crucial M4 in sem res izjemno zadovoljen. Brez heca - win 7 64bit se začenejo v 15 sekundah!

Kot pri vseh ostalih sistemih z ssdjem.. ;)

mamomu ::

ekzekli :)
mamomu j....!

opeter ::

Jaz samo eno zadevo ne razumem ... če imate SSD za OS in programe, a to pomeni, da imate vse dokumente tudi na tem disku? Oziroma vsaj aktualni dokument? Ker drugače se ta hitrost izgubi, če datoteko odpirate iz "navadnega" trdega diska.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Malo je hitreje, če je dokument na SSDju (odvisno kaj, npr. .doc), ni pa usodnega značaja. Se pa precej pozna, ko uvoziš 1500 fotk v LR katalog iz SSDja :).

Sami imam dva SSDja, 40 GB za OS+app, 80 GB (100 evrov sem se stegnu...) za .doc, .nef in scratch disk.

Hitrost odpiranja dokumentov je odvisna od hitrosti odpiranja office programa. Če je sam Office program inštaliran na SSD-ju ne bo bistvene razlike v času odpiranja dokumenta, če je sam dokument na SSD, disku ali pa celo na Floppy disketi. Dokumenti so ponavadi velikosti nekaj 10 KB in to računalnik prebere enako hitro iz diskete, diska ali SSD ;)
In ravno zaradi majhnosti dokumentov je najbolje, da vse dokumente pustiš v default mapi na SSDju. Dokumenti so ponavadi tudi najpomembnejše datoteke, ki jih imamo na računalniku, zato je pametno, da jih iz SSD sproti kopiraš še na disk, da imaš vedno sveži backup. Nikoli namreč ne veš kaj bo prej crknilo SSD ali disk.
Slike pa so že druga stvar. Če veliko potuješ in vedno vse poslikaš boš imel v nekaj letih že več kot 10 GB slik in to že sodi na disk in ne na SSD.

Zgodovina sprememb…

Več kot 10 GB? Arhiv je velik 600 GB. Je pa vse v raw, sure.

poleg ssd-ja, kjer bodo OS in podatki (vendar ne vem še če na isti particiji; ker je to odvisno od migration softwera), bi rad sinhronizirano delal kopije dokumentov na navaden disk, pa me zanima če je allwaysync ok.
pa zanima me, če je ta program sposoben delati sinhronizacijo posameznih map ki jih določim ali samo celo particijo?
kako pa časovno gre ta sinhronizacija? v real-time ali lahko narihtaš recimo na par minutni (urni) interval da sčekira da skos ne mleje po diskih?

flood ::

Mene nekaj zanima,
razmišljam, da bi v prenosnik namesto dvd-enote z adapterjem vtaknu not en ssd.
Prenosnik ima sata/300, ampak razmišljam, če nebi bilo dobro kupit sata3 in sem tako bolj futureproof
Zanima me kakšne hitrosti lahko pručakujem z sata3 ssd-jem na sata2 vodiu. A bo dosegal max kolikor lahko na sata2?
Sčistu sem malo disk im imam zdej zasedenih 63gb (sistem) brez iger in nepotrebnih stvari, kar pomeni, da bi verjetno bilo dovolj 80gb max pa 120gb
Intel kot berem je zanesljiv, ampak so sata3 modeli precej dražji zato me zanima, katerega priporočate oz. če je sploh smiselno vzet sata3.
cena tam 200€ za 120gb in nekaj manj za 80
btw koliko je efektivnih gb pri 80gb disku?

pa še to koliko pride poštnina pri direkt jacob?
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Evo. Še dobro, da sem počakal 2 mesca. Prvo sem imel ogledan OCZ Vertex 3 za 260 EUR pa ga pol nisem vzel ker je bila dobava pretirano dolga. Sedaj pa sem si naročil Corsair Force 3 120GB za netbooka. Po ceni 204 EUR lol. Bom videl kako bo zadeva funkcionirala.

Tilen ::

Vertex 3 stane 199 EUR. Dobava v treh dneh.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Sam imam pa raje pri nas nabavljeno robo, sploh če gre samo za 5 EUR razlike. Dinokomp je do zdej vedno hitro dobavil, tko da me to tud ne skrbi. Pa OCZ mi nikol ni preveč dišal. Od vsega mi je Corsair še najboljši.
Support in QA imajo zelo dober in to tud nekaj šteje.

Tilen ::

Kje se pa pri nas dobi za 204 EUR?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()
««
92 / 507
»»