» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
378 / 507
»»

hojnikb ::

in kaj je narobe z maci ? ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

sodnicaN ::

večina lastnikov

Zgodovina sprememb…

In to ma veze z ssdji kako ? :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

je nima samo še ne tolk dolg nazaj si bil ti orenk proti samsungom, tko nekako kot sem jaz proti macom

Zgodovina sprememb…

Gnil je 840/840evo zaradi read degradacije. Sj če bi prebral vse poste, bi to vedu :)
#brezpodpisa

dottor ::

Še vedno sprašujem o BX200 240GB :P
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

In kaj te zanima ?
Specsi so znani, hitrost tudi..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Gnil je 840/840evo zaradi read degradacije. Sj če bi prebral vse poste, bi to vedu :)

ki se ne pojavlja na vseh, če maš srečo in imaš takega brez tega problema potem je čist kul disk

imam enega evota 840 500gb, ki je bil par mesecev odklopljen z napajanja (kar je lih najslabša varianta) in je vse file prebralo enako hitro kot da bi bili zapisani par ur prej, vsi hashi so se tudi ujemali

sem pa že videl tudi take, s tem problemom in tisto je pa res sranje, sicer je pa 840 evo ni več aktualen

dottor je izjavil:

Še vedno sprašujem o BX200 240GB :P

poceni in počasen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sodnicaN ()

Pač iščem 240GB SSD, za zdej bo vezan na SATA2. Od njega pričakujem predvsem zanesljivost in hitre odzivne čase.

za staro mašino bo bx200 čist ok.
#brezpodpisa

Žal ASUS P6T še ni podpiral SATA3 :(

če misliš to met dalj časa oz. preneset na kako drugo kišto v prihodnosti, mogoče premisliš o 850EVO
#brezpodpisa

Mah ta PC imam namen imet še ene 2 leti, tolko pričakujem od SSDja da zdrži, pol ga lahko uporabim kje drugje...

SuperVeloce ::

sodnicaN je izjavil:

...
imam enega evota 840 500gb, ki je bil par mesecev odklopljen z napajanja (kar je lih najslabša varianta) in je vse file prebralo enako hitro kot da bi bili zapisani par ur prej, vsi hashi so se tudi ujemali

sem pa že videl tudi take, s tem problemom in tisto je pa res sranje, sicer je pa 840 evo ni več aktualen

...

To je res, tudi moj 250gb 840 vanila ni imel problemov. Dokler ni en dan mrknil. 840evo v zamenjavo ni bil tako golden, vendar je zadnji firmware "popravil" problem. Vprašanje, kako bi se odzval, če bi bil pol leta v omari, verjetno bi prvi dan "na štromu" samo celice popravljal. Nisem pa še slišal o izgubi podatkov.
Zelo redko pa slišim, da je nekdo kupil 500gb ssd in ga imel pol leta v omari :)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d ::

Lepo so padle cene ssdjev v zadnjih 10 mesecih, a se lahko predvidi kaj se bo s cenami dogajalo v naslednjih? M8slim na sata3 diske, bo poleg tlcja še kaj vplivalo, verjetno 3dvnand, ane?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

pocenitev ~15nm TLCja, potem pa 3d nand.
#brezpodpisa

SuperVeloce je izjavil:

sodnicaN je izjavil:

...

...

To je res, tudi moj 250gb 840 vanila ni imel problemov. Dokler ni en dan mrknil. 840evo v zamenjavo ni bil tako golden, vendar je zadnji firmware "popravil" problem. Vprašanje, kako bi se odzval, če bi bil pol leta v omari, verjetno bi prvi dan "na štromu" samo celice popravljal. Nisem pa še slišal o izgubi podatkov.
Zelo redko pa slišim, da je nekdo kupil 500gb ssd in ga imel pol leta v omari :)

mel v laptopu, laptop crknu, dokler nisem kupil novega računalnika je pač stal na mizi

sloserpa ::

Pozdrav,

tudi jaz bom ta teden menjal sistemski hdd z ssd. Ker ima laptop sata2 vodilo, sem iz foruma razbral da nima smisla pretiravati in iskati super specifikacije diska. Gledam torej te 4 diske, vsi pod 48 €. Kingston odpade.

-Intenso 128GB iii top
-Integral P series 4 120 GB
-Transcend 128GB 360s
-Sandisk Z400s 128GB

Za transcend 360s ima prodajalec anni napisano, da ima disk MLC NAND, za Sandisk Z400s pa, da ima Marvell kontroler.
Glede na vaše izkušnje, prebrane informacije, teste,.. katerega naj torej vzamem ? :)

Lp, M

D3m ::

Najcenejšega.
|HP EliteBook|R5 6650U|

intenso..
#brezpodpisa

sloserpa ::

Kaj pa če bi zadevo vgradil v boljši računalnik, kjer bi bile hitrosti prenosa podatkov višje ? Izmed zgoraj naštetih bi še vedno prevladal Intenso ?

V takem primeru pač vzameš najcenejšega, še leta garancije igrajo vlogo, sicer pa odvisno za kaj rabiš, samo za domači pc, je tako ok, če pa so ti sekund3 pomembne in plačane, potem itak nvme pcie x4 ssd, hitrejše skor da ne gre

magar če vzameš evota 850 razlika v ceni speti ni tolk huda + po zmogljivosti si pa že pri meji sata vodila

no, sata3 ma še kr dost lufta pri 4k-1 :)
Ampak ja, 850evo je kr bomba, sploh če ga dobiš poceni
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

no, sata3 ma še kr dost lufta pri 4k-1 :)
Ampak ja, 850evo je kr bomba, sploh če ga dobiš poceni

Ta 4k-1 je še vedno precej nizka, a se ve kaj kako mislijo to izboljšat

z flashom težko..
#brezpodpisa

PrimozR ::

Vseeno je zadeva dva do tri velikostne razrede višja od klasičnih trdih diskov ;)

http://www.pcper.com/reviews/Storage/V-...
nand switch na 256Gbit@48layer
#brezpodpisa

PrimozR je izjavil:

Vseeno je zadeva dva do tri velikostne razrede višja od klasičnih trdih diskov ;)

ja in z veseljem izkoriščam to, ampak saj veš, zanima me kako bo še hitreje

PrimozR ::

Mah, večje količine random majhnih fajlov itak nalagaš relativno redko (boot OS-a, zagon kakih čudnih programov), ostalo so pa bolj veliki fajli (mape v igrah, projektni fajli, itd.).

Mislim ja, hitreje je, bolje je, ampak ni pa vse skupaj tako zelo kritično. Smo dosegli že zelo visok nivo, ko smo dobili nekaj boljšega od trdih diskov.

EDIT: awsm, tole z novim NAND-om, packaging je pa itak sick. 2,5" ohišje je praktično prazno :) Also, tole verjetno pomeni 1 TB M.2 SSD-je ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

sentiš ::

Je tole kul cena za SSD? http://anni.si/trdi-diski/trdi-disk-250...

ker tale Kingstonov iz Mimovrste ma kar slabe reference na tomshardware ali sem to kaj narobe brala... https://www.mimovrste.com/diski/kingsto...

NejcSSD ::

Kul ja. :)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

SSD, kot SSD.
|HP EliteBook|R5 6650U|

http://forums.anandtech.com/showthread....

SSD kot ssd my ass. Not all ssds are made equal in tile sub 20nm TLC ssdji so kr govno, glede na mizern prihranek.

MLC all the way (ali pa 3d tlc). 2d tlc je ok samo za kake kjučke in kartice.
#brezpodpisa

a ni evo 750 na 2d tlc in je OK? pa Ultra II in Trion 150 tudi niso toliko slabi, je pa res precej že majhna razlika med mlc in tlc pogoni še posebej v 250 gb rangu

yup in majo iste težave (oz fix) kot 840evo. Read degradacija, če ga ne uporabljaš.

sandisk ssd plus zgleda še vedno soliden mlc pogon. ajde ni najhitrejši, je pa power efficient in mlc flash (torej spodobne write hitrosti in nobene opazne read degradacije).Aja pa stari dobri 19nm flash
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

YaN-cH ::

Če ima kdo SSD m.2 NVMe formata, kako vam ga bios prepozna oz. če ga sploh. Pri meni ga bios ne prepozna, v boot meuju imam samo opcijo mislim da je "windows boot mangaer", ampak windowsi se mi pa normalno bootajo.

neBlot ::

Nameravam nabavit SSD za sistemski disk, pa me zanimajo mnenja tistih, ki ste kaj na tekočem.
6600k,8gbDDR4,1tbWDblue

Kaj, kdaj in kje kupiti? (V cenovnem razredu < 100€)

Oz. če sploh kupiti in raje prišparati za dober monitor ter do poletja za nov GPU? Windowsi se že s HDDja bootajo v manj kot 20ih sekundah.

gddr85 ::

odvisno kaj ti je prioriteta/budget..ssd, gpu al monitor? za cca 100eur imaš npr. samsung 850 EVO, sandisk plus, crucial mx200, sandisk ultra 240/extreme pro

ST-777 ::

neBlot je izjavil:

Nameravam nabavit SSD za sistemski disk ... Kaj, kdaj in kje kupiti? ... če sploh kupiti
Prednost SSD-ja je, da je neslišen, tvoj HDD pa je glasen, kot so zapisali na spletu - New WD Blue 1TB is loud: http://www.tomshardware.co.uk/answers/i...

Če ti je tišina pomembna, da, nakup SSD-ja je pametna poteza.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ST-777 ()

BorutK-73 ::

SSD je must have v 2016, pa magari 120GB.

bili_39a ::

hojnikb je izjavil:

http://forums.anandtech.com/showthread....

SSD kot ssd my ass. Not all ssds are made equal in tile sub 20nm TLC ssdji so kr govno, glede na mizern prihranek.

MLC all the way (ali pa 3d tlc). 2d tlc je ok samo za kake kjučke in kartice.

Pa si videl, da je linkal BX100?

komentar ni letel na bx100, ampak na splošno na ssdje.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

komentar ni letel na bx100, ampak na splošno na ssdje.

Wait, what?
|HP EliteBook|R5 6650U|

feryz ::

Prav vseen k.. je, kateri je.
Jaz imam 2x Intel G2 160 Gb, 2x Crucial M500 240 Gb, Crucial BX100 500 Gb in 2x Kingston HyperX Savage 480GB.
Razen v kapaciteti, normalen uporabnik ne more opaziti razlike.

dokler ne vrže v roke tahud usb kjuč in ugotovi, da mu kopiranje bluray filma bottlenecka ssd :)):))
(ja, apeliram na zanič sustained write tlc ssdjev, ki ga prebijejo že kaki bolši usb kjući z svojo read hitrostjo).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Pazi to. Bluray filme, ker šok.
|HP EliteBook|R5 6650U|

perci ::

Ma, ne vem, no. SSD kupiš zato, da ti OS hitro dela (brez zatikanja), ne pa zato, da boš prišparal 30s pri kopiranju filma na ključ.

žalostno je, da so ssdji ratal tok bottom barrel, da mormo sploh met to diskusijo
#brezpodpisa

gddr85 ::

tistmu, ki se že os zatika na hdd, dela nekaj narobe imo
««
378 / 507
»»