» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
299 / 507
»»

hojnikb ::

cordoba je izjavil:

Kakšna je pravilna uporaba ssd? Čimmanj brisanja, kopiranja itd? A se mi ga splača vzeti za samo sistem? Trenutno imam 2 hdd-ja, pa bi malo pohitril zadevo. Ima smisel vzeti večji ssd za npr program in igre? Na hdd pa bi imel filme, musko itd, kjer se veliko kopira, briše...

okol uporabe se ne sekiraj preveč, ker ti ga nebo ratal znucat.
Gor daš tist stuff, ko bi rad, da se hitro odpre (torej kaka muska in filmi odpadejo)...
#brezpodpisa

cordoba ::

Ok hvala za odg...

Alfa Dog ::

hojnikb je izjavil:

vzami mx100.
EVO je itk na shitlisti, dokler ga ne pofixajo.

Pozdravljeni!
A tole še vedno velja da je mx100 best buy?
Ga bom lahko priklopil na mojega hp G72? Sprašujem zaradi SATA in SATA3 priključka.
Hvala vnaprej za odgovor.

darkolord ::

Kako misliš še vedno?? Citiraš niti 3 dni star post.

ST-777 ::

Alfa Dog je izjavil:

...še vedno velja da je mx100 best buy?
Iz bestbuy.ca je razvidno, da je Crucial MX100 še vedno best buy. :)

Trije komentarji, povsod maksimalna ocena: http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/cru...

Premalo komentarjev?
Tudi na newegg.com (92 reviews) ga hvalijo: http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Okej, a lahko torej priklopim ta mx100 (ki ima SATA3) na moj notebook HP G72 (ki ima SATA priklop)?

ST-777 ::

Yes absolutely so rekli na: http://www.tomshardware.co.uk/forum/270...

Sem zgooglal par strani in povsod videl mantro "SATA3 is backward compatible", torej bo že moralo delat.
Nič, bom zamižal, nabavil in vgradil. Hvala za pomoč.

BorutK-73 ::

SATA3 dela na SATA1, edino omejen si na hitrosti SATA1.

CyberPunk ::

hojnikb je izjavil:

ponavadi so dvd bay porti počasnejši

Zanimivo, ugotovil sem, da je pri meni oboje enako. Zadnjic sem stestiral s CrystalDiskMark in so bili rezultati priblizno enaki na mestu, predvidenem za disk/SSD, in na mestu opticne enote. Tako da bi bil v tem primeru pri meni optimalni razpored: disk tam, kjer je, SSD pa namesto opticne enote v caddyju. (Mesto za disk ne prenasa toliko vibracij naprej kot mesto za opticno enoto; poleg tega pa je mesto za opticno enoto glede na dosedanje "meritve" hladnejse in je tam tako SSD kot HD tudi za 10 stopinj hladnejsi kot na privzetem mestu za disk.)

Zanima me še a lahko kupim 2.5 za namizni pc? http://www.eventus.si/diski-ssd Tukaj gledam, pa so samo 2.5 za prenosnike...

FlyingBee ::

SSD nitni ni treba, da je kam pričvrščen, lahko je le na dnu ohišja, če ti le to ne omogoča vgradnjo 2,5 inčnih enot

GTX970 ::

Seveda, če le ima navaden sata priklop.

vzami tukaj, če gledaš 256gb
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
#brezpodpisa

A tole je ok model? Naročil bi tam, ker imam neki v dobrem... Je tam kakšen model vreden nakupa? Ok sata imam ja... Kul to

razn če maš več kot 10€ v dobrem, kr kupi pr enaa..
#brezpodpisa

PrimozR ::

GTX970 je izjavil:

Seveda, če le ima navaden sata priklop.

Koliko pa je 2,5" SSD-jev, ki nimajo SATA priklopa?

Imam ja... Pa je ok ta disk drugače?

je...mx100 je bomba za ta denar
#brezpodpisa

soulpatch ::

kaj pa tale?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

sicer 60€ drazji od mx100

nope.
#brezpodpisa

Dr_M ::

Ce si res najvecji amd fan, potem kar, drugace ni niti enega razloga, da bi to nabavil. Ce bi se ze res preseraval, potem raje samsung 850pro.

Opkow ::

Trenutno je mx100 najboljsi p/p nakup, za domacega uporabnika.

v resnici si lahko tut kupiš nalepko od amdja, pa se delaš, da maš amd ssd, if thats ur thing :)
#brezpodpisa

Pat_MaGroin ::

Kater mSATA 250 GB predlagate? mx100 žal ne ostaja v mSATA :).

Hvala!

m550
#brezpodpisa

Dr_M ::

M500, ce ga se dobis, drugace M550.

Pat_MaGroin ::

Hvala, že naročam m550.

LP,
PIC

Bellzmet ::

Kaj priporocate 256gb: Crucial Mx100 ali Samsung evo 840?

MX100
#brezpodpisa

FlyingBee ::

mx100, bold, podčrtan, že 500x omenjeno v tej temi ... dokler kaj boljega za ta denar ne pride, je Crucial bog i batina

evo se itk sploh ne kupuje sedaj, ko ma ta nasty bug.
#brezpodpisa

Volta ::

850EVO baje pride kmalu, pa nekaj se govori da bojo poceni, trpežni in hitri ko strela. Bomo vidli, da le ne bo spet kakih bugov :))

Berni_01 ::

hojnikb je izjavil:

evo se itk sploh ne kupuje sedaj, ko ma ta nasty bug.

Kak bug pa ma?

tale http://www.anandtech.com/show/8570/firm...

Volta je izjavil:

850EVO baje pride kmalu, pa nekaj se govori da bojo poceni, trpežni in hitri ko strela. Bomo vidli, da le ne bo spet kakih bugov :))

poceni nebodo oz. nebo drastičnih razlik napram konkurence.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Izi ::

Že nekaj časa nisem sodeloval v tej temi. Opazil sem dve napačni mnenji.

hojnikb je izjavil:

rapid se kr lepo izklopi, ker je navadn gimmick.

RAPID mode je po defaultu izklopljen in ga mora vsak sam ročno vklopiti. Res je trik, ampak ta trik enkrat za spremembo odlično deluje. Zakaj ne bi uporabljal nekaj kar ti tvoj SSD tudi v praksi pohitri nekje med 2-krat in vse do 10-krat?
Samsung ga stalno izboljšuje in sedaj podpira tako EVO modele kot PRO modele, pa po novem lahko uporablja tudi več kot 4 GB RAMA (na začetku je šlo samo do največ 1 GB).
Pri RAPID (Real-time Accelerated Processing of I/O Data) mode, ne gre prav za nobeno prevaro. V delovanje SSD enostavno vprežeš svoj DRAM in SSD poleti.
Je pa nekaj minusov, ki se jih je treba zavedati. Prvi je da žrtvuješ nekaj svojega dragocenega RAMA, ampak je Samsung zadevo razvil tako pametno, da se ta sedaj dinamično spreminja in če sistem potrebuje veliko RAMA, bo RAPID takoj zmanjšal njegovo porabo in sprostil RAM za program ki ga bo potreboval. Glede tega torej ni problem. Če boš uporabil kakšen zelo požrešen progam ti torej no bo zmanjkalo RAM ampak se ti bo samo SSD malo upočasnil, še vedno pa bo precej hitrejši kot brez RAPID mode.
Drugi, večji problem pa je, da če ti zmanjka elektrike boš ostal brez podatkov, ki so se tisti trenutek nahajali v RAMU in še ne na SSDju. To je treba pač vzeti v zakup, ampak je Samsung precej pametno razvil to zadevo, tako da je ta možnost zelo majhna, saj se prav vsaka prosta milisekunda porabi da se podatki v ozadju zapisujejo na SSD in je možnost da ostaneš brez večje količine podatkov minimalna.
Ta možnost izgube podatkov je tudi razlog zakaj je RAPID mode po defaultu izklopljen. Ko ga vklopiš pač prevzameš odgovornost da gre kaj narobe in ne moreš kriviti Samsunga.
Zadeva divje pohitri delovanje SSD in ni prav nobenega razloga, da ga ne bi uporabljal.
Še en "problemček" je, da večina benchmarkov postane neuporabna, ker z vključenim RAPID mode dejansko meriš hitrost svojega RAMA in ne več SSD-ja, ki sedaj deluje v ozadju za RAMOM.
HD Tach bo verjetno edini, ki bo še vedno pravilno kazal hitrost branja iz SSD, ker ta benchmark je koliko je meni znano edini, ki meri podatke direkt iz enote brez vseh ostalih cacheov, tudi tistih osnovnih sistemskih.

PacificBlue je izjavil:

Ganon je izjavil:

Je dobro namestiti Intel Rapid Storage Technology gonilnike?
Če uporabljaš RAID potem ja, drugače pa ne.
Napaka. Tudi če uporabljaš AHCI se splača naložiti IRST. Upam da je jasno, da IRST deluje samo na Intelovem čipsetu.
AHCI lahko brez problema uporablja RAID driverje in Intel jih stalno posodablja in so optimizirani točno za določena Intelova čipovja, ki jih do konca izkoristijo. Microsoftovi AHCI driverji pa so iz leta 2006 in od takrat se jih niso nič optimizirali, pa še generični so za prav vsa čipovja. Če naložiš IRST bo AHCI začel uporabljati Intelove driverje namesto starih Microsoftovih in hitrost SSDja se opazno pohitri.
Na oko seveda noben ne bo opazil višjih hitrosti ampak če zaženeš kakšen benchmark se pokažejo precej višje hitrosti.
Če ti je važnih vsakih dodatnih 10 MB/s potem vsekakor naloži IRST. Ni pa seveda nič narobe če jih ne uporabljaš.
Treba je še vedeti, da morda najnovejši IRST ne podpirajo več tvojega čipovja in bo treba uporabiti kakšno starejšo verzijo. Za verzijo 13+ rabiš najnovejše matične plošče, verzija 12.9 pa ima podporo kar daleč nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

m0LN4r ::

To glede IRST lahko portdim. Na evo 840 so tudi boljši rezultati s IRST, kot pa microsoft generik.
Ne veliko, ampak so.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

krepki ::

Pred kratkim sem kupil ssd Transcend ssd370 256GB in ste mi svetovali da bi bil boljši nakup Crucial mx100.

Sedaj imam oba diska in test z crystal diskmark 3.03 mi pokaže boljše rezultate z Transcend ssd predvsem v branju.

Zanima me zakaj priporočate mx100.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

zalimaj rezultate sem, ker je to res čudno. Načelno je mx100 hitrejši (že zarad 8 kanalnega kontrolerja nampram 4 kanalnega v transcendu)....
#brezpodpisa

tale shrani si nekaj zajebava ne morem prilimat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

maš še shitload drugih hostov
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

ajmo čop čop da vidimo
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

http://anandtech.com/show/8180/adata-sp...
evo review tega smi pogona (je sicer adata, ampak interno so tako isti)..
#brezpodpisa

Ne najdem kakega programa bom kar napisal in sicer za mx100

seg:443,9-191,2
512k:395,6-191,7
4k:16,87-64,66
4kQd32:178,0-144,2

Za transcend pa je tako:
seg:466,7-308,5
512k:340,8-312,4
4k:15,65-57,58
4kQd32:183,6-169,6

to maš ful slabe rezultate. Da nimaš slučajno na kakem marvell sata portu to..
#brezpodpisa

Kaj pa vem nisem neki stručko v tem sem samo zamenjal HDD v prenosniku,v prenosnik namesto HDD sem vstavil mx 100 ter na novo naložil Windows 8.1 ko je bil Windows naložen sem vsatvil še transcend ssd namesto dvd enote.

Cervantes ::

Kateri od teh testiranih bi bil najbliže Kingstonu 120G?

hojnikb je izjavil:

V biosu mam nastavljeno AHCI prenosnik je pa lenovo E535,kaj misliš v čem je lahko problem.

Cervantes je izjavil:

Kateri od teh testiranih bi bil najbliže Kingstonu 120G?

kateri kingston ?

krepki je izjavil:

hojnikb je izjavil:

V biosu mam nastavljeno AHCI prenosnik je pa lenovo E535,kaj misliš v čem je lahko problem.

inštaliri amdjove storage driverje in testiraj na štromu v highperformance profilu.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

««
299 / 507
»»