» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
29 / 507
»»

luky ::

A se lahko SSD razdeli na particije ali je to nemogoče.....???
luky!

keitai ::

Se lahko.

Dr_M ::

A so pri intelu ze popravili FW?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

sss ::

ne

Narocil intela 80GB pri gcomputers.
Pravijo, da bo drug teden. :)

jerry2000 ::

Ta Intel X25-M je res jajce, zdaj so odkrili še enega hrošča... Kdor uporablja njihov Toolbox da dobi hitrost nazaj, mu system restore ne dela več oz. prejšnja stanja so corrupted...

Bah.
Jerry and Tom

element ::

Link?

M-XXXX ::

Kot prvo: kje je tukaj kriv SSD?

Kot drugo: kašen toolbox? Saj ni več dostopen....

d0rK ::

Meh, cakam ze leta na sprejemljivo ceno za primarn SSD in zdej ko je koncno tu je pa en kup problemov... Ampak to je pretty much
pricakovano. Cena nizka, ful folka kup. In za razliko od prej ko si bili se redka eksotika in se klicev zagrenjenih uporabnikov ni slisalo, so
zdaj razlocno slisani.

Bo treba se kaksno leto pocakati. :/

dmk ::

kaj pravite na supertalent ultradrive me (gx) 128gb? Kaj lahko pričakujem od njega? Po enih testih je primerljiv z intelovim.

allex ::

Meh, cakam ze leta na sprejemljivo ceno za primarn SSD in zdej ko je koncno tu je pa en kup problemov... Ampak to je pretty much
pricakovano. Cena nizka, ful folka kup. In za razliko od prej ko si bili se redka eksotika in se klicev zagrenjenih uporabnikov ni slisalo, so
zdaj razlocno slisani.

toje zato ker vsi forsirajo s tem intelom, medtem ko ocz uporabniki mirno prebiramo te nebuloze in si zadovoljno manemo roke
struggling with abundancy of computer power

GrimReaper ::

Jest sem dobil OCZ Agility 60GB. Zaenkrat imam montiranega tako.
Jutri bom pa dal zvrtat luknje, ravno za glih da še pridejo, ene 2-3mm bo od roba novih lukenj do starih lukenj/roba plošče.

Drugače do sedaj nisem opazil nekega izboljšanja performansa napram 640GB disku, ki sem ga prej imel za sistemski disk. Windows 7 sem imel gor v enakem času, zagon Windowsev vsaj na oko ni nič hitrejši, samo delo z windowsi pa tudi ne. Bom videl kako je z igrami, nekih profesionalnih programov pa doma ne uporabljam, imam že na šihtu dovolj PROE-ja.

Sem pa naredil nekaj benchev:

ATTO

CDM

HDTach

HDTune

HDTune File Benchmark

Windows 7 Rating

7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

M-XXXX ::

Drugače do sedaj nisem opazil nekega izboljšanja performansa napram 640GB disku, ki sem ga prej imel za sistemski disk. Windows 7 sem imel gor v enakem času, zagon Windowsev vsaj na oko ni nič hitrejši, samo delo z windowsi pa tudi ne.

Sam sem imel prej RAID0 ravno iz omenjenih WD-jev zdaj pa imam Intel G2 pa je razlika kot dan in noč...

ST-777 ::

toje zato ker vsi forsirajo s tem intelom, medtem ko ocz uporabniki mirno prebiramo te nebuloze in si zadovoljno manemo roke

OCZ Agility EX SSD je zelo interesanten disk. Na testu guru3d.com so zapisali: "Seek Time: 0.1ms ... 255 MB/sec read and 195MB/sec write performance ... this is the cheapest SLC based SSD with an Indilinx controller ... SLC is faster, and has around 100,000 up-to 1 million write cycles ... MLC is somewhat slower but cheaper, unfortunately also less reliable sometimes as few as 10,000 write cycles".

Jest sem dobil OCZ Agility 60GB.
Drugače do sedaj nisem opazil nekega izboljšanja performansa napram 640GB disku, ki sem ga prej imel za sistemski disk. Windows 7 sem imel gor v enakem času, zagon Windowsev vsaj na oko ni nič hitrejši, samo delo z windowsi pa tudi ne. Bom videl kako je z igrami, nekih profesionalnih programov pa doma ne uporabljam, imam že na šihtu dovolj PROE-ja.

jaz sem imel pa OCZ Solid Series 60GB, pa sem tudi imel podobna opažanja. Are we missing here sth?

ST-777 ::

Na testu so ugotovili, da so SSD-ji precej hitrejši od vrtečih diskov.

Grafi: Gaming, Import Pictures, Windows Vista startup, Video editing, Media Player Music Adding, Application loading ....

allex ::

Jest sem dobil OCZ Agility 60GB.

jaz sem imel pa OCZ Solid Series 60GB, pa sem tudi imel podobna opažanja. Are we missing here sth?

vajinih ssd-jev se ne da primerjat, ker imata različna kontrolerja iz različnih generacij.
za solid series verjamem, da ni bilo opazit razlike, čeprav ko ni blo zatikanja se mi zdi da se vseeno morale hitreje stvari zaganjat,
medtem ko pri agilityju, da nisi opazil razlike enostavno ne verjamem, oz. imaš nekaj hudo narobe z mašino oz. softwareom, glede na to, da testi izgledajo relevantni

Jest sem dobil OCZ Agility 60GB. Zaenkrat imam montiranega tako.
Jutri bom pa dal zvrtat luknje, ravno za glih da še pridejo, ene 2-3mm bo od roba novih lukenj do starih lukenj/roba plošče.

jest sem ga pritrdil na enak način z enim vijakom, tako da stoji naravnost.
pa je čist lepo fiksiran...
struggling with abundancy of computer power

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: allex ()

kuglvinkl ::

KOnec novembra bo narejen fix za Intelove SSD-je: Klik!.
Your focus determines your reallity

vajinih ssd-jev se ne da primerjat, ker imata različna kontrolerja iz različnih generacij.
za solid series verjamem, da ni bilo opazit razlike, čeprav ko ni blo zatikanja se mi zdi da se vseeno morale hitreje stvari zaganjat,
medtem ko pri agilityju, da nisi opazil razlike enostavno ne verjamem, oz. imaš nekaj hudo narobe z mašino oz. softwareom, glede na to, da testi izgledajo relevantni

Probal sem WinRAR ekstrahiranje 1,2GB. SSD rabi okoli 5s, RAID0 nekaj več, okoli 10s.
Pa sej se ve da je razlika v dostopnem času in random writu, zdej je treba edin še ugotovit kje bi mi to prav prišlo. Drugače pa za sedaj ne morm rečt da je SSD nuja, z računalnikom se isto dela, seveda opozarjam da nisem zahteven uporabnik, vsaj doma ga imam samo za običajna opravila kot so torrent, net, muska, filmi, igre itd.

a ni winrar v domeni procesorja? probaj kopiranje ene mape z gomilo majhnih datotek.
koliko časa se ti pa zaganjajo windowsi (win7?)? domnevam da jih maš na ssd-ju

Win7 se zaganja 20s, od pozdravnega zaslona, pa da se pokaže navadni kurzor brez krogca za dejavnost diska. Mislim da nič hitreje kot navaden disk.
MP3-ji pa zgleda še ne štejejo za majhne datoteke, RAID - 14s, SSD - 17s.

Dragi ::

Pri meni ko delam checkout z velikim številom datotek (SVN in eclipse) mi to na ssdju naredi v parih sekundah, na HDDju mi mečka 2-5 minut, odvisno. Fajli so pa cirka 1-4kb vsak.

Pšenični ::

http://www.racunalniske-novice.com/novi...

S temi diski, ki jih sedaj kupujete, boste kmalu izpadli smešni. Seveda če se bo tole uresničlo. Heh,heh Tudi cene bodo zgleda za to hitrost sprejemljive in gor bo šel OS.

tudi prvi avtomobili so bili proti danasnjim smesni, ampak nekje je treba zacet. in predvsem nekdo more zacet.
brez zacetka pa ni nadaljevanja.

d0rK ::

S postanjem novic o Fusion-IO opremi za katero nekateri vemo ze leto in pol izpades samo ti smesen.

Zadeva ni bootable pa se stane 10x vec.

sss ::

Hehe kot so rekl. Nekje je potrebno začeti.

je naravni razvoj, da razvijajo vedno boljše/hitrejše izdelke

Lion29 ::

Zadeva ni bootable pa se stane 10x vec.

ce bo 600e kot pise, pol stane le 3x vec
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Pšenični ::

"Zadeva ni bootable pa se stane 10x vec."

Os gre kmalu gor, potem pa odpade še ta šara od kablov, juhuhu. Stane, ja kaj pa ne stane?

Tele PCIe zadevce nikoli ne bodo bootable. Ce bi bile, bi jih ze kdo naredil.
Koneckoncev, vse ki so, imajo integriran SATA kontroler, kar pa v koncni fazi zgubi smisel.
Ceno povisa v nebesa, se vedno pa rabis napajanje.

kuglvinkl ::

Sam, kako ni bootable? Kaj pa če mam dedicated RAID kontroler v PCI(e)? Kako pa tam to zlaufa? Pojma nimam, ker se s tem nisem nikoli igral. Ampak, če me spomin ne vara, sej včasih ni blo RAID "kontrolerjev" na platah, vedno so bli spešl.

Čem rečt, če se da bootat iz PCIe, potem si lahko sam sestaviš tak pogonov, ne vem zakaj hudiča, mi moral to spešl kupit v škalti.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

itaq da bo bootable, ce recejo, da bo... in to kmalu...

Rekla kazala...

Rekla kazala...

hm.. pr Fusionu so se do sedaj drzali vseh napovedi... tudi za Wozniaka ne pomnem, da bi kdaj prelomil svojo obljubo... zato ne vem od kje tebi tak skepticizem

Dokler ni vidim delujocega izdelka, ne verjamem.
PCIe SSDji se ze kar nekaj casa valjajo po netu, prodajajo se za denar, za katerega dobis ze kar soliden avto, ampak bootable pa niso.
Sej ne recem da ni mozno, samo ocitno tako lahko pa spet ni to naredit.
Gre, ampak samo preko Sata kontrolerja.

hm... prodajajo se ze, sam nikjer nisem zasledil kolko je bilo dejansko prodanih... in ravno v tem je problem.. ker folk kupuje SSD predvsem kot sistemski "disk" in ce ni bootable je za ta namen neuporaben... in tega se pri Fusionu zavedajo... zato bodo po mojem sklamfali skup logiko na svojem kontrolerju

To bo dober patent, s katerim bodo lahko ogromno zasluzili, ce jim res uspe :)

batMarko ::

Čakam za SSD Intel X25-M 80Gb od 7.11.2009 pa še zmeri ni nič, dons klicu (DEMISE PC ) pa pravijo da še niso prišli.

Kok časa bom mogel še čakat?? Me že malo mineva:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: batMarko ()

na gcomputers jih bojo mel baje drug teden

p.s. sem pogledal pa videl da majo na demise X25-M G2-najnovejšo serijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dmk ()

batMarko ::

Meni so tut obljubljali da bo že prejšni teden pa nč od tega.;(

Ahh če me pa kej moti me pa nategovanje rok dobave 7-14 dni, napišejo naj rok dobave neznan pa ne bo noben kupu :8)

Ce ni, se vojska ne more uzet.

Dragi ::

Ce ni, se vojska ne more uzet.

Čudno da folk potem dobiva prek dealerjev v roku 1-3 dni.

Ista nategancija kot z tem Antec 300 ohišji. V agt naroču 20 oktobra, OKTOBRA!!. Vsak teden sem dubu mail in klic kako jih ni za dobit in kako niso na voljo. Se pogovarjam z znancem, mu omenim to. Včeraj sva se menila, danes je ohišje že na poti, jutri bo pri meni.

Nategujejo folk da cene dvigujejo, nč druzga.

Boeing ::

Hehe, sej pravim - dilerji jih majo, tele intele namreč, na paletah - oz. vsaj za enega lahko potrdim, da sem jih pred parimi dnevi videl tako zložene - in so povsem normalno dobavljivi. Tudi cene niso šle gor.

Zamenjajte trgovca :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

e-marko ::

na gcomputers jih bojo mel baje drug teden

p.s. sem pogledal pa videl da majo na demise X25-M G2-najnovejšo serijo

Saj so tudi pri gcomputers G2 ali ne (postville)?

LP
...somebody, somewhere...

zaenkrat so mi rekli da še niso g2, bojo pa po njihovih besedah 'med prvimi, ki jih bodo imeli'

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh... ....test g2

Imam OCZ Agility, se splača it iz 1.3 na 1.4 FW? Uporabljam pa RAID, tko da TRIM-a ne bom imel v nobenem primeru, edino če so kaj drugega izboljšali.
Uporabljam pa potem Wiper (OCZ_GC.exe), ker TRIM-a ne morem? Pa na koliko časa?

DejaVu ::

Dokler ni vidim delujocega izdelka, ne verjamem.
PCIe SSDji se ze kar nekaj casa valjajo po netu, prodajajo se za denar, za katerega dobis ze kar soliden avto, ampak bootable pa niso.
Sej ne recem da ni mozno, samo ocitno tako lahko pa spet ni to naredit.
Gre, ampak samo preko Sata kontrolerja.

http://www.ocztechnology.com/products/s...

With cost-effective multi-level cell (MLC) NAND and a bootable internal RAID 0 configuration, the Z-Drive m84 is ideal for desktop enthusiasts seeking plug and play solid state technology.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dmk ()

destiny ::

Boeing, kdo pa je ta diler, ki ima intle na zalogi, če ni skrivnost?

trnvpeti ::

ves, da je skrivnost
to se ne govori

poznam pa jaz enega, ko ima dva vagona teh intlov na zalogi

luky ::

@tnvpeti! Potem si pa se zbudil iz lepih sanj ........
luky!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: luky ()
««
29 / 507
»»