» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
28 / 507
»»

Boeing ::

intel 80 G2 + hp 8530w + win7-64 = 7.9 za disk, skupna 6.2. Hitro ko hudič.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zheegec ::

Kam je najlažje namestit SSD, ker to je 2,5 ohišje če se ne motim.
Kako jih namestite v ohišje?

Kako? Priključiš kabla in ga vržeš nekam - na tla ali pa na en drugi disk. Kaj se bojiš vibracij, hrupa ali pa da bo padel na tla? :):)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

KoMar- ::

Jp, podpiram ta način. Je sicer malomaren in površen, ampak đabe :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

jinzo ::

In dela, vsaj meni že par mescev brez problema ( preprosto v plac za 3,5" disk ga dal brez kakega pritrjevanja ) :)

Hmm, sedaj, ko sem omogočil AHCI, je šel moj Win7 rezultat za disk iz 7,1 na 7,6 :D Častim pivo! :D

Pozor: Tisti, ki mislite to delat, pred spremembo nastavitev v BIOSu naredite tole: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

DubleG ::

Offtopic: Kdaj bo Microsoft popravil te BSODe v nekaj bolj razumnega in lepega na oko?

Ko sem sam to delal KoMar, sem bil malo nezaupljiv, da bi na sveži inštalaciji šaril po registru, nakar sem našel čisto uraden postopek, ki je verjetno identičen tvojemu:
http://support.microsoft.com/kb/922976

Samo toliko, da ne bo kdo prestrašen...

luky ::

Kaj pa novi Firmware za Intel SSD je že dosegljiv ali še ne....

lp.
luky!

allex ::

Hmm, sedaj, ko sem omogočil AHCI, je šel moj Win7 rezultat za disk iz 7,1 na 7,6 :D Častim pivo! :D

Pozor: Tisti, ki mislite to delat, pred spremembo nastavitev v BIOSu naredite tole: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable...

kako se pa znebiš tistega "safely remove hardware" ki ti ga popa za vsak disk če si v ahci-ju?

pa še nekaj: kako je z write-cachejem? a je pri SSD-jih smiseln?
struggling with abundancy of computer power

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: allex ()

kako se pa znebiš tistega "safely remove hardware" ki ti ga popa za vsak disk če si v ahci-ju?

To je kao feature... ker SATA diski postanejo v AHCI načinu hot-swappable... kaj se pa zgodi, če ejectaš sistemski disk, pa raje ne pomislim :))

gruntfürmich ::

--kako se pa znebiš tistega "safely remove hardware" ki ti ga popa za vsak disk če si v ahci-ju?

neka finta v registru. ampak zdaj se je res ne spomnim (jst pa ikone trenutno nimam, pa ne vem če sem kaj šaril po registru)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Dr_M ::

Nekaj moras pokvarit. >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

--kako se pa znebiš tistega "safely remove hardware" ki ti ga popa za vsak disk če si v ahci-ju?

neka finta v registru. ampak zdaj se je res ne spomnim (jst pa ikone trenutno nimam, pa ne vem če sem kaj šaril po registru)

sm že zrihtal ja, mal se je blo treba pozabavat z registrom...experience index pa poskoču "zgolj" na 7.3 (iz 7.1)

Zgodovina sprememb…

To je kao feature... ker SATA diski postanejo v AHCI načinu hot-swappable... kaj se pa zgodi, če ejectaš sistemski disk, pa raje ne pomislim :))

kaj to pomen v praksi sicr ne vem - a jih lahko pač vn pa noter daješ pr zalaufani mašini?

...lahko pa postane precej anoying če ti kšna "unauthorized persona" šari po kompu:P

sss ::

v ACHI načinu se mi je avg. transfer rate povečal iz 209.9 MB/s na 222.3 MB/s

Jp, ziher je nekaj na tem. Ampak nisem pa opazil razlike med Microsoftovim in Intelovim driverjem za AHCI... pri obeh dobim 7,6; hitrosti pa nisem šel merit :P

Mater :S

Ker sem SSD težko kupil, me toliko bolj boli, da mi pri ATTO testu performance zmeraj bolj pada... Zdaj je branje že pod 100MB/s in tudi odzivnost ni več to kar je bila.

Kaj bi lahko bilo krivo?
Slutim da je nekaj v sistemu narobe, saj Experience indexa sploh ne morem več pognat (kliknem na gumb in se ne zgodi nič).
Imam pa Crucial M225 64GB 1819 firmware, kupil pri enaa. Ali ga lahko vrnem, če sem updejtal firmware?

ATTO TEST

Čisto desni je zadnji rezultat.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

clix ::

Probaj pognati wiper pa poročaj.

_koki_ ::

Mater :S

Ker sem SSD težko kupil, me toliko bolj boli, da mi pri ATTO testu performance zmeraj bolj pada... Zdaj je branje že pod 100MB/s in tudi odzivnost ni več to kar je bila.

Kaj bi lahko bilo krivo?
Slutim da je nekaj v sistemu narobe, saj Experience indexa sploh ne morem več pognat (kliknem na gumb in se ne zgodi nič).
Imam pa Crucial M225 64GB 1819 firmware, kupil pri enaa. Ali ga lahko vrnem, če sem updejtal firmware?

ATTO TEST

ATTO TEST

Čisto desni je zadnji rezultat.

Sem danes po dobrih dveh mescih uporabe pognal benchmark na intelu prve generacije in hitrost ni nič padla, se mi zdi tale intel prve generacije še najbolj user friendly, da se ne rabiš z nobenimi pizdarijami ukvarjat, nivo 250read/70write pa z lahkoto dosega...

O jebemti. :D
Zdaj je branje krepko preko 200MB in branje čez 150MB.
Kaj naredi wiper?
Na koliko časa ga je potrebno pognat?

Pozenes ga 1-2x na mesec.

batMarko ::

Wiper ?? Kaj je to za en program? Kje se ga dol zvizne?

Naročen disk Intel X25-M G2 Postville 80GB pri DEMISE PC,prejšnji teden k je bil še 195EUR, sem danes klical pravi da mogoče že ta teden pride ali pa tudi ne... me prav zanima kok časa bom čakal.:|

O jebemti. :D
Zdaj je branje krepko preko 200MB in branje čez 150MB.
Kaj naredi wiper?
Na koliko časa ga je potrebno pognat?

a maš win7? pol ti je upgrejdanje na 1819 še dodatno upočasnil pogon
zdej z wiperjem bi ti trim moral ohranjat ta speed

Mam win7x64
Vem da zgubim performance, ampak pridobim pa TRIM...

jinzo ::

in win7 ma TRIM v kernelu, torej bi moral delat brez wiperja, načeloma ( če so implementirali TRIM po standardu ).

Ja, samo mu zgleda na deluje, tako kot meni ne. Zanima me, ali je za trim potreben AHCI?

fora je da u stvari zadeva najbolš deluje na čist frišn SSD (al pa sanitary erase da blockse resetiraš), pa nanovo naložen OS

če samo updejtaš firmware, trim štarta od tm nekje naprej, prejšnje izbrisane page pa ne revitalizira.
zato morš še enkrat zategnt wiper

Moj je še dišal po trgovini, ko sem upgrejdal firmware, zatem pa namestil OS.

Pa ni zato nič razlike. Obsojen na wiper torej. Dokler ne bo firmware s funkcionalnostjo wiperja.

trim deluje tako v IDE kot v AHCI, ampak samo z M$ storage gonilniki (zaenkrat)

preveri če mata sploh vklopljenga...

cmd -> fsutil behavior query disabledeletenotify
če je vrednost 0, potem deluje.

Zgodovina sprememb…

Velika debela nula pri meni.

hm, težko ti rečem, če se ti da naredi sanitary erase pa na frišno šenkrat:D

men na vertexu deluje

GrimReaper ::

Mene čaka na pošti OCZ Agility, sej s tem pogonom ni nobenih problemov?
Na njihovi strani sem že našel tole:
User-Initiated Garbage Collection helps restore performance on Vertex, Vertex Turbo, Vertex EX (FW 1.20), and Agility

Pa na forumu vidim da imajo dober support.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

trim deluje tako v IDE kot v AHCI, ampak samo z M$ storage gonilniki (zaenkrat)

preveri če mata sploh vklopljenga...

cmd -> fsutil behavior query disabledeletenotify
če je vrednost 0, potem deluje.

Zase vem, da sem imel vklopljenega. Trenutni mi pa itak nič ne dela Zaflashan bios :D
Sicer od upgrada firemwarea nisem opazil kakšnega performace dropa, a sem mislil, da za TRIM potrebuješ AHCI. Za NCQ pa v vsakem primeru potrebuješ AHCI? Od tod najverjetneje ostalim performance boost po vklopu le tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clix ()

Naročeno imam Intel X25-M G2 Postville 80GB zdej pa mene zanima kakšnega hud...vse bom mogel delat da bo to delovalo tako kot kot se zagre?8-O
Ali če je nov bo to delalo tako kot se spodobi za SSD???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: batMarko ()

wave ::

Si ti pismen? Če bi vsaj malenkost zastopu tvoj post, bi se še potrudu in ti odgovoru, sedaj pa k da bi brau hieroglife.

batMarko: Načeloma ni treba nič rihtat, bo delalo out-of-the-box.

Sploh ni nerazumljiv napisal, pač zanima ga tako kot tudi vse ostale ki na novo kupujejo SSD, če bo že sam od sebe dobro delal ali pa mora še kaj sam storit za to.
Čisto preprosto povedano se pogon sčasoma upočasni, da ga spraviš nazaj v prvotno stanje pa rabiš razna orodja, oz. če pogon podpira TRIM in imaš Win7, potem ne rabiš nobenih orodij. Sam sicer ne vem zakaj taka panika okoli tega, ker kot tukaj gledam hitrost pri Intelu sploh ne pade, pri Indilinx pogonih se pa tud ne pozna tolk:
hitrost zaporednega branja pri novem in rabljenem pogonu

Če si vzameš čas, mislim da je v tem članku povedano čisto vse kar rabiš vedt o SSD-jih.

EDIT:
Se popravljam, pri naključnem pisanju hitrost kar očitno pade:
procenti
grafi
Zgleda si bom moral res vzet čas da preletim celoten članek.

Zgodovina sprememb…

Soni ::

Torej, pozabil sem ze, ce pri nas obstaja kaksne zakon, ki doloca takele stvari, ali ne?
V tujini vem, da bi mi moral prodat po taki ceni, kot je bila na spletni strani v casu narocila.
A se splaca tezit ali naj enostavno preklicem narocilo?

splošni pogoji iz znane prodajalne...
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

sigurno so tudi drugje enaki pogoji...

Kot jaz vem mi pripada cena ob nakupu to se pravi 195 EUR + poštnina.
Za tako ceno sem ga kupil in dobil tudi mail.

Ali je temu res tako bom pa videl:8)

Ta cena ki ti pride na mail je prava, oz. na tisto ceno ko ti klikneš, po tej boš dobil.

M-XXXX ::

Je Wiper 0525 najnovejši? Predvidevam, da je primeren za vse SSD-je?

Ce se cena zniza, potem ti bodo prodal po visji ceni, ce se povisa, ti izdelka enostavno ne bodo prodal oz ti ga bodo po visji.
Samo ce je narocilo ene vrsta pogodba, potem so ti dolzni prodal izdelek po tako ceni, kot je bila v trenutku narocila.

Toli bi blo fino mal uprasat na UVP.

Karen ::

Zakaj? Kupoprodajna pogodba je konsenzualni kontrakt. Variant je več, ampak povečini dobiš njihov predračun (ne oglaševana cena na spletu), ampak generiran predračun (lahko ti ga zgenerira tudi sistem na tvoje povpraševanje). Če jih v roku veljavnosti predračuna obvestiš o tem da sprejemaš njihovo ponudbo potem je to pravno gledano sklenjena pogodba (lahko pa postavijo pogoj hkratnega plačila v tem roku, ki šteje za naročilo ipd.). Enako je če ti zgeneriraš košarico online, greš na e-blagajno in potrdiš naročilo. Navadno ti potem potrdijo vsebino na mail in k tisti vsebini so zavezani. Skratka malce je treba pogledat. Oglaševana cena pa je le "vabilo k stavljanju ponudb".
Zakonodaje je več: v glavnem glejte Obligacijski zakonik, Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o elektronskem poslovanju in el. podpisu (seveda je treba potem še pogledati kje so specialne določbe ki veljajo pred splošnejšimi, mlajše pred starejšimi ipd.).

In kaj ma zdej tuki veze oglasevana cena?

Jest bi rabil 2.5" na 3.5" adpater, sam sem našel tole, zanima me še če bi kje lahko dobil ceneje, ker ta je namenjen tišanju diskov:
http://www.cool-pc.org/productdetail.ph...

Imam pa Antec P182 in sem mislil dat pokonci v spodnjo kletko kjer že mam 3 diske, tko da brez adapterja ne bo šlo.

jest mam tole odveč!!! pa še od ocz-ja je... ctc na ZS

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Holy shit, kam so šle cene SSD-jev, dobr da sem ga prej naročil, Agility za 200EUR.
OCZ Agility 60GB, v dveh tednih iz 190 na 230EUR
Intel X25-M 80GB, kle na Sestavi.si je šla cena iz 220 na 260EUR

Pšenični ::

"OCZ Agility 60GB, v dveh tednih iz 190 na 230EUR
Intel X25-M 80GB, kle na Sestavi.si je šla cena iz 220 na 260EUR"

Nekaj je narobe. Ali ima folk preveč denarja ali je nekaj narobe z temi diski-proizvodnja, pa jih ne morejo dobavljat v enih normalnih količinah. Drago.

Spock83 ::

Ni nič narobe. Recesija in pomankanje pomnil. čipov trenutno prevladujeta. Saj so se poleg SSD-ja podražili rami, in razne SD kartice...

e-marko ::

Recesija... Dobava ne uspeva pokriti povpraševanja. Ne vem, očitno moja logika odpoveduje. Bi pričakoval, da kupna moč pada zaradi recesije in ne obratno.
Pač ok. Sem bil tik pred nakupom, bom pa počakal leto ali dve.

LP
...somebody, somewhere...

bond007 ::

gcomputers rešuje situacijo :) http://gcomputers.net/upload/index.php?...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()
««
28 / 507
»»