» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
273 / 507
»»

speedtouch ::

Je tukaj vse ok?

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

speedtouch je izjavil:

Je tukaj vse ok?

Važič :-)

hojnikb ::

Še en z EVOtom :)
#brezpodpisa

speedtouch ::

Da, toraj lahko sklepam da je vse OK? :P

jap :)
#brezpodpisa

luckystar ::

Živjo,

SSD Crucial M500 240GB imam 2 dni. Z CrystalDiskInfo vsake toliko čekiram koliko je skupno zapisanega.

V 2 dnevih, se mi zdi nenormalno veliko, glede nato, da ga uporabljam samo za sistem. Tudi če je PC samo
postavljen, z odprtim Chromom - zapiše cca. 1GB/h - tako mi javi CrystalDiskInfo.
Kaj je narobe, oz. je to ok?

Ne sekiraj se, ker ti ga nebo ratal znucat :)
#brezpodpisa

DarwiN ::

Power on hours: 42584
Total host writes: 13366 Gb

314Mb na uro torej..

edit: Windows 7
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

hm, eno uro v sleepu pa taka razlika:

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Poglej v task manager pod "I/O Write Bytes"..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Master_Yoda ::

Sem probal se z Microsoftovimi driverji in so 4k rezultati slabsi.

ST-777 ::

@Gregor9, za moj Samsung 830 pokaže v Win7 podatek cca. 100x več ur delovanja in le 10x več zapisanega kot pri tvojem. Kaj je razlog za tako velike razlike, pa ne vem.

Temperature 38/39/48, ki jih je pokazal tvoj CrystalDiskInfo so visoke, verjetno zaradi počasnega pretoka zraka v ohišju. Razmisli o bolj učinkovitih ventilatorjih. Če ima HDD 48 stopinj, je to veliko in kot sem nekoč prebral na spletu previsoke temperature skrajšajo življenjsko dobo HDD-ja. Za moj SSD in HDD se ne spomnim, da bi kdaj presegla 33 stopinj, ko je bil comp. nekaj ur vključen.

medenko ::

premakni TEMP drugam, in pogooglaj optimization ssd guide ipd.

Še enkrat, sekiranje o zapisanih podatkih je odveč :)
#brezpodpisa

Mi je uspelo na bolje spraviti. Uporabiti sem moral ta tweak in vgrajene Microsoftove driverje (z Intelovimi so rezultati isti kot prej - ni haska).

Zgodovina sprememb…

Evo zdaj je pa kul :)
#brezpodpisa

Optimization ssd... ja sem gledal, nekaj prestavljal, TEMP, TMP, Chrome(cache) premaknil na HDD, ampak še vedno enako...
Če zdrži 40GB na dan in to kar nekaj let... potem bo prej zanič kaj drugega :)

še enkrat, ne se sekirat glede zapisovanja. In teh 40GB si zbij iz glave, ker pomenijo točno nič v praksi :) (je samo zaradi garancijskih pogojov)
#brezpodpisa

s6c-gEL ::

luckystar je izjavil:

Optimization ssd... ja sem gledal, nekaj prestavljal, TEMP, TMP, Chrome(cache) premaknil na HDD, ampak še vedno enako...
Če zdrži 40GB na dan in to kar nekaj let... potem bo prej zanič kaj drugega :)

Kje imaš pagefile ?
Windows indexing.
Kakšna hibernacija tudi kuri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

nič od tega ne kuri tako veliko, da bi blo zaskrbljajoče :)
#brezpodpisa

nanoleet ::

Master_Yoda je izjavil:

Mi je uspelo na bolje spraviti. Uporabiti sem moral ta tweak in vgrajene Microsoftove driverje (z Intelovimi so rezultati isti kot prej - ni haska).

A ima kdo idejo kaj točno naredi tale tweak? Ker meni da tudi bistveno boljše 4K hitrosti.

Pagefile, Indexing, Hibernacija, Chrome Cache, Defragmentiranje, Prefetch in Superfetch... vse disablano.
Vklopljen samo Chrome (FB, Gmail... nič tazga), pa vseeno zapisuje 1 GB/uro. Test tudi z HD Sentinel.

@hojnikb, sem gledal forume, nekateri imajo enako izkušnjo kot jaz. Nič posebnega, baje, tud del.temp. je normalna do 40C.
Bom počasi nehal gledat na števc, kolk zapisuje :) Samo da dobr in hitr dela.

Zgodovina sprememb…

nanoleet je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

A ima kdo idejo kaj točno naredi tale tweak? Ker meni da tudi bistveno boljše 4K hitrosti.

izklopi nekatere power saving state procesorja..

luckystar je izjavil:

Pagefile, Indexing, Hibernacija, Chrome Cache, Defragmentiranje, Prefetch in Superfetch... vse disablano.
Vklopljen samo Chrome (FB, Gmail... nič tazga), pa vseeno zapisuje 1 GB/uro. Test tudi z HD Sentinel.

@hojnikb, sem gledal forume, nekateri imajo enako izkušnjo kot jaz. Nič posebnega, baje, tud del.temp. je normalna do 40C.
Bom počasi nehal gledat na števc, kolk zapisuje :) Samo da dobr in hitr dela.

edino pravilno :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Gregor9
Poženi win Resource monitor, zavitek disk.

Evo:

počakaj kak teden ali dva pa potem prečekiraj zapisane podatke. Ker ko dobiš ssd, bo itk abnormalno veliko zapisanega, saj na njega inštaliraš winse in programje...
#brezpodpisa

Chrome ti piše po hdd.
Poženi ga s parametrom:
"pot_do \chrome.exe" --disk-cache-size=1 --media-cache-size=1

Od win preveri kako imaš nastavljen win update - če lahko sam namešča..

LeftyD ::

Pozdravljeni,

Prosil bi če bi kdo znal obrazložit razliko med dvema skoraj istima SanDisk Extreme II SSDja. In Sicer:
SDSSDXP-240G-G26 in SDSSDXP-240G-G25???
Oba sta Extreme II modela z 240GB, vendar pa naj bi bil G25-model, bolj za prenosnike in tudi, po nekih informacijah, ki sem jih našel na spletu, nekoliko počasnejši od G26-modela. Na uradni strani pa nisem nič našel o razlikah in posebnostih.
Problem je ker ga kupujem preko spleta in trgovci velikokrat ne navajajo za katerega točno gre. Je kaka razlika ali je en pač samo za prenosnike drugi pa ima še dodano opremo za vgradnjo v hišni rač.???

Hvala, LP

zakaj bi sploh hotu tega sandiska, če imaš veliko cenejšo m500ko ?
#brezpodpisa

dragonlord ::

Pozdravljeni!
Jaz sem si pa z neta potegnil zgoraj omenjeni program Crystal disk info pa me zanima če mogoče vete zakaj ne pokaže temperature ssd diska?Prikaže vse druge podatke(ssd je kingston),tega pa ne?
lp

Zgodovina sprememb…

Crystaldiskinfo je za temparaturo in SMART. CrystaldiskMark je samo benchmark.

ja sem se zmotil:)pravkar popravil!Meni samo napiše stanje dobro pod temperatura pa nič samo črtice?

ssdji ponavadi nimajo temp. senzorjev..
#brezpodpisa

ST-777 ::

@dragonlord , eni SSD-ji pokažejo drugi ne, moj Samsung 830 pokaže temperaturo v CrystalDiskInfo in redko preseže 29 stopinj.

FlyingBee ::

m500 tdi, vendar je skoz okoli 37 stopinj, očitno ima telesn temperaturo .-)

radmannsdorf ::

@dragonlord, probaj s speedfan. http://www.almico.com/sfdownload.php
moj ssd ima trenutno 32°C. gre pa do 35-37 nekje tudi kdaj.

radmannsdorf je izjavil:

@dragonlord, probaj s speedfan. http://www.almico.com/sfdownload.php
moj ssd ima trenutno 32°C. gre pa do 35-37 nekje tudi kdaj.

sem probal pa prvič program pognal pa dobil blue screen na win8.1:D

seminal ::

Kaj pa pravite na to je vredu? Corsair Force 3 120gb? meni se zdi malo ali pač?
 corsair force 3

corsair force 3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: seminal ()

čisto ok za dirty sandforce pogon ;)

pač 550/500 MB/s velja samo v idealnih pogojih :)
#brezpodpisa

No te pa vredu :P ma pa 3,5tb zapisanih podatkov tak da bi moral še en cajt delat. Aja še eno vprašanje. Mam dva diska v prenosniku, pa na tem ki je bil prej primarni sem ga dal zdaj v dvd bay, ssd pa prej tam ko je bil hdd. Zdaj pa me jezi ker ne morem dostopad do datotek uporabnika na starem hddju? Kaj storit?

in kaj ti izpiše, ko hočeš dostopat ?
#brezpodpisa

Ne pokaže niti mape kot da je ni, pa mam hide view vklopljen. ko pa zamenjam disk, pa je vse kot je blo prej.

hmm, zgleda da ga neki tisti sata port heca..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

zakaj bi sploh hotu tega sandiska, če imaš veliko cenejšo m500ko ?

Ker po testih sodeč je SanDisk hitrejši?
http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Sa...
Sem upal da bom kak bl konstruktiven odgovor dobil. ;)

zakaj bi dal skoraj 40€ več za razliko v hitrosti (tak btw, te števlike so napihnjene zaradi nCache), ki je neboš nikol opazil ?
in tako btw, oba koristita isti krmilnik :)
#brezpodpisa

Lonsarg ::

Za navadne uporabnike razlike med dragim in najcnejšim SSDjem ni, vsi so ENORMNO hitrejši od HDDjev pri random Access/latencah. Torej da karikiram, če je poceni SSD 10x boljši je en dražji pač 11x boljši.

Kupiš najcenejši SSD z zanesljivim kontrolerjem in to je to. In Crucial M500 to je ta trenutek.

Enostavno, tale sandisk je predrag za to kar ponuja.
#brezpodpisa

Good thinking. ;) Kaj pa M550-ke?

M550-ka me pride v Avstriji 125EUR, Sandisk je pa res 134EUR. :P Torej bolš pršparat na račun ne tako očitne razlike?
Aja še to me zanima, koliko je dejansko uporabnega prostora pri 240GB SSD-ju?

Hvala, LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeftyD ()

Lonsarg ::

Ma, je M500 zadosti:)

Pri 240GB M500 je uporabnega 240GB, ostalo je rezerva(ker je disk v osnovi 256GB).

Diski, kjer se oglašuje velikost 256GB pa je uporabnega 256GB - nekaj GB rezerve, pač goljufajo za teh par GB pri marketingu. Crucial si tega pri M500 ne more privoščit, ker je rezerve tako veliko. Pač drug postopek, ki je bolj potraten, pri M550 ni več toliko rezerve, ker so drugače rešili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

OK, M500 will do it!
Hvala vam! :D
««
273 / 507
»»