Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi
kokpa ::
kaj pa je to kaj ni to ssd disk ? Team Group S25AC1 Combo SSD, link:http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t...
Lion29 ::
SSD enota, SSD naprava, SSD pogon, SSD...
sam disk ni
oprosti, mal sem tecen danes
sam disk ni
oprosti, mal sem tecen danes
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
oprosti zdaj te pa ne razumem, kaj si hotel s tem poveda. Kaj ni to recimo ssd disk tako kot intel postville g2?
sj te razumem čudno vreme je
sj te razumem čudno vreme je
ne, SSD ima z diski samo to skupnega, da je namenjen shranjevanju podatkov. Ampak USB kljucek, SD kartica in videokaseta je tut temu namenjna, pa jim ne bos reku DISK, ne?
SSD ali Solid State Drive ni okrogle (diskaste) oblike, nima magnetnih ali kakrsnih koli drugih plosc. To je kartica polna cipovja.. in zato totalno neprimerno, da se doda "disk"..
to, da ste potrosniki malo nepoduceni oz. da ne veste v kjerem grmu tici zajec je cisto normalno in sprejemljivo... da pa trgovine to pisejo, je pa katastrofa...
danes sem lih take volje, da bi sel do vsake trgovine z bejzbolko in vse njihove "diske" raztolku
ok, ni tolk hudo,s am vseeno mi dvigne pritisk
aja, pa ni vreme krivo, ampak IE6
SSD ali Solid State Drive ni okrogle (diskaste) oblike, nima magnetnih ali kakrsnih koli drugih plosc. To je kartica polna cipovja.. in zato totalno neprimerno, da se doda "disk"..
to, da ste potrosniki malo nepoduceni oz. da ne veste v kjerem grmu tici zajec je cisto normalno in sprejemljivo... da pa trgovine to pisejo, je pa katastrofa...
danes sem lih take volje, da bi sel do vsake trgovine z bejzbolko in vse njihove "diske" raztolku
ok, ni tolk hudo,s am vseeno mi dvigne pritisk
aja, pa ni vreme krivo, ampak IE6
hvala za razložitev pojmov ssd in hdd, in se opravičujem v imenu nepodučenih potrošnikov.
mi lahko kaj poveš o omenjenem disku, ker nisem našel nobenega testa?
hvala za razložitev pojmov ssd in hdd, in se opravičujem v imenu nepodučenih potrošnikov.
kaj se delas norca iz mene?
sicer pa nimam pojma, bom raje tiho, pa se ne bom vec oglasal
LuGi ::
Zakaj sploh gledas druge malo si temo preber in kupi tega katerega hvali(mo)jo.
OCZ VERTEX :thumbup:
OCZ VERTEX :thumbup:
ST-777 ::
SSD OCZ Vertex 120GB ima na forumu newegg.com kar precej negativnih ocen. Kingston SSDNow V-Series 128GB je na newegg bolje ocenjen, je pa Kingston počasnejši kot OCZ Vertex.
Dr_M ::
Haha tistle kingston uporablja najslabsi mozni kontroler. Poleg tega nikoli ne bo podpiral TRIMa.
Ja, kar kupi ga na podlagi tiste ocene
Ja, kar kupi ga na podlagi tiste ocene
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Saladin ::
SSD OCZ Vertex 120GB ima na forumu newegg.com kar precej negativnih ocen.
In ne samo tam - Sem pravkar hotel omenit.
Corsair X128 se precej bolj izkaže, ampak je cena (pre)visoka napram Intelu. Pač ne namestiš najnovejši TRIM firmware na G2 in uporabljaš ostale programe za čiščenje SSD-ja, dokler Intel ne izda spodoben firmware.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
GrimReaper ::
kaj pa je to kaj ni to ssd disk ? Team Group S25AC1 Combo SSD, link:http://www.agt.si/racunalniska-oprema/t...
To gre 100% za JMicron kontroler, torej zanič zadeva, bolje da kupiš navaden 7200RPM disk.
Od SSD so pa ti dobri:
Intel X25-M G2 Postville 80GB
OCZ Vertex 60GB
Super Talent Ultradrive GX 64GB
OCZ 60GB SSD SATA 2, Agility Series
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Za katerega se naj potem odločim za intela x25-m g2 postville 80gb pri demise-pc.si za 195EUR plus 6EUR poštnina ali za Super Talent Ultradrive GX 64GB 2.5" za 192EUR pri dinokomp.si plus 6EUR, razlika je samo v velikosti,hitrosti zapisovanja in ceni, še najbolj mi diši slednji, kaj pravite?
Preden naročiš, vprašaj za dobavni rok, ker na zalogi je samo zadnji, katerega sem tudi sam kupil, tega dobiš takoj naslednji dan.
kokpa...20gb vec za 4e vec... da nr govorimo, da je intel v vseh pogledih superioren razen v sekvencionalnem pisanju kar skoraj ne opazis
kje je dilema?
edino verjetno te moti, da ni na zalogi, ne?
kje je dilema?
edino verjetno te moti, da ni na zalogi, ne?
ja recimo zaloga, pa sj itak ne dobiš celih 80 gb ampak manj, pa še po na vadni pošti ne pošiljajo.
ne verjetno da ne sam za intela bi verjetno moral dlje čakat pa še ne prinese preko pošte slovenije, ampak preko ene druge pošte, jaz pa lih ne morem bit 100% da bol lih ta cajt tam ko bo on prpelu, pol je bolš da poštar direkt na dom pripelje kjer lahko kdo namesto mene prevzamen, če mene ni doma, drugi kurirji pa sploh ne bodo našli mojega kraja ker je bogu za hrbtom.
allex ::
SSD OCZ Vertex 120GB ima na forumu newegg.com kar precej negativnih ocen.
In ne samo tam - Sem pravkar hotel omenit.
Corsair X128 se precej bolj izkaže, ampak je cena (pre)visoka napram Intelu. Pač ne namestiš najnovejši TRIM firmware na G2 in uporabljaš ostale programe za čiščenje SSD-ja, dokler Intel ne izda spodoben firmware.
kaj vam ni jasno, če mata obadva isti kontroler
poleg tega pa gledate na neweggu customer reviews (zvezdice) - ja res relevantna informacija
struggling with abundancy of computer power
ja in kaj mislis, da tam dobis celih 64?
Dobiš 60GB, OCZ jih pravilno označuje, pri Intelu pa imaš uporabnih samo 74GB. Zame vem da je dovolj 60GB, ko sem imel XP, sem imel zadost 40GB sistemsko particijo, od Viste naprej pa imam 60GB.
luky ::
Imam Intel SSD 80GB, ki ga nameravam dati v prenosnik Lenovo ThinkPad T500. Na strani z gonilniki za Lenovo sem videl, da je na novo download firmware za SSD, sedaj pa nem , če je to Lenovo dalo nasplošno al kako. Piše, da preveri kakšen SSD imaš in ga poten ustrezno nadgradi z firmware.
Ima kdo s tem kakšne iskušnje bi prav prišle.....
lp.
Ima kdo s tem kakšne iskušnje bi prav prišle.....
lp.
luky!
zee ::
Pred parimi dnevi sem to opazil tudi sam na oddelku z gonilniki za mojega Lenovo X60s. Kolikor sem razumel, se popravek oz. firmware nanasa na SSDje, ki jih v prenosnike vgrajuje Lenovo, ergo za razne Intele to ne velja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Pred parimi dnevi sem to opazil tudi sam na oddelku z gonilniki za mojega Lenovo X60s. Kolikor sem razumel, se popravek oz. firmware nanasa na SSDje, ki jih v prenosnike vgrajuje Lenovo, ergo za razne Intele to ne velja.
Hvala za obvestilo. Potem moramo čakati na firmware od Intela.....
lp.
luky!
Tako je, vendar pa kolikor razumem, je tezava omejena na kombinacijo SSD Intel + 64-bit Windows 7. Zase lahko recem, da bom pocakal, dokler Intel ne resi problema s firmwarom.
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
marko20 ::
ni nujno, da ce imas Win7 64bit + Intel Gen2 (FW 02HA), da bo kaj narobe
meni in mnogim drugim dela brez tezav...
meni in mnogim drugim dela brez tezav...
element ::
ja in kaj mislis, da tam dobis celih 64?
Dobiš 60GB, OCZ jih pravilno označuje, pri Intelu pa imaš uporabnih samo 74GB. Zame vem da je dovolj 60GB, ko sem imel XP, sem imel zadost 40GB sistemsko particijo, od Viste naprej pa imam 60GB.
OCZ prodaja 64GB. Dobiš jih vseh 64.
Intel prodaja 80GB. Dobiš jih vseh 80.
Windowsi pokažejo velikost diska v GiB, označijo pa kot GB.
64 GB => 59,6 GiB
80 GB => 74,5 GiB
Gibibyte je 1024^3 (2^30). Gigabyte je 1000^3 (10^9). Zato razlika.
OCZ označuje diske takole:
30GB (32), 60GB (64), 120GB (128)
V glavnem, razlike med OCZ 60GB in Intel 80GB ni 20GB, ampak 15GB. Mislim da ni potrebno zdej tukaj še gibibyte vmešavat, ker se s tem samo zakomplicira vse skupaj, enostavno je OCZ 60GB, Intel pa 74GB.
30GB (32), 60GB (64), 120GB (128)
V glavnem, razlike med OCZ 60GB in Intel 80GB ni 20GB, ampak 15GB. Mislim da ni potrebno zdej tukaj še gibibyte vmešavat, ker se s tem samo zakomplicira vse skupaj, enostavno je OCZ 60GB, Intel pa 74GB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
batMarko ::
Kakšne pa so kaj ocene pri win7 če imaš sistemski disk SSD.
Jaz imam trenutno oceno: Disk data transfer rate 5,9
Samsung HD103UJ 1TB disk.
Kakšna razlika je med "Intel(R) X25-M SSD Postville" in "Intel(R) X25-M G2 SSD Postville".
luky!
5,9 je zgleda max za navadne diske, ker mi je isto prišlo na 640GB disk in 2x500GB v RAID0. Že ta ocena da vedt da je disk trenutno največji bottleneck sistema.
PNG ::
Kakšna orodja uporabljate za optimizacijo vaših Intelov G2? Jaz ne najdem nič, kar bi mi naj olepšalo delovanje sistema, razen uradnih toolsov, ki pa so trenutno tako nedosegljivi.
Bi sploh bilo potrebno karkoli uporabiti, ali bo frišna inštalacija pripomogla dovolj?
@luky : če imaš možnost, kupi G2. Malenkost hitrejši, novejši, cenejši, podpira TRIM, itd...
Bi sploh bilo potrebno karkoli uporabiti, ali bo frišna inštalacija pripomogla dovolj?
@luky : če imaš možnost, kupi G2. Malenkost hitrejši, novejši, cenejši, podpira TRIM, itd...
Kakšna orodja uporabljate za optimizacijo vaših Intelov G2? Jaz ne najdem nič, kar bi mi naj olepšalo delovanje sistema, razen uradnih toolsov, ki pa so trenutno tako nedosegljivi.
Hvala za pojasnilo.
lp.
luky!
batMarko ::
Kam je najlažje namestit SSD, ker to je 2,5 ohišje če se ne motim.
Kako jih namestite v ohišje?
Ne da se jih fiksirat v ohišje, ker imajo desktop ohišja samo 3.5" in 5.25" prostore. Intel v retail verziji prilaga zraven adapter.
Bi pa jest tut rabil link do kakšnega 2.5-3.5" adapterja, ker nebi mel rad pogona prosto položenega v ohišju.
Bi pa jest tut rabil link do kakšnega 2.5-3.5" adapterja, ker nebi mel rad pogona prosto položenega v ohišju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Ne da se jih fiksirat v ohišje, ker imajo desktop ohišja samo 3.5" in 5.25" prostore. Intel v retail verziji prilaga zraven adapter.
V prenosnika pa gre lepo v ležišće, saj po slikah sodeč.....
luky!
allex ::
lahko ga pač fiksiraš samo z enim šraufom, kr v 3,5" kompartment
struggling with abundancy of computer power
zerox ::
Postville je kodno ime G2. Tako da sta oba diska enaka.
zerox je to 100%, da ne bom trgovcu narobe tolmačil pri nakupu.
luky!
marko20 ::
odvisno od southbridga
najboljse ocene so na ICH10R (7.5 za 80GB ali 7.6 za 160GB)
EDIT: ocena je seveda za Intel Postville
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marko20 ()
Kami ::
Ocena pri uporabi Super Talent MasterDrive SX za sistemski disk je 7.3, pri Intel X25-M G2 Postville pa 7.7 (z novim firmware so nekateri dosegli tudi 7.8).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
KoMar- ::
Kakšna razlika je med "Intel® X25-M SSD Postville" in "Intel® X25-M G2 SSD Postville".
Kolikor jaz vem, če piše Postville, potem je G2.
PNG ::
Ker ful nisi razumel kaj človek sprašuje, ne?
krho ::
Kam je najlažje namestit SSD, ker to je 2,5 ohišje če se ne motim.
Podrl en star 3,5" disk, zvrtal luknje skozi 3,5" ohišje tako, da je disk pritrjen zgoraj. Bom trofnu eno fotko, če se mi bo dal mašino še 1x podirat...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
jaz imam 7,9 na svezem Intel 160 GB G2 in Windows 7 Professional.
skoda samo, da je prenosnik star tri leta
skoda samo, da je prenosnik star tri leta
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()