» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
217 / 507
»»

maia ::

kje se dobi pri nas samsung 840 pro 128 s kit-om? al je boljš posebaj iskat?
sej to je zdej the shit, al kako?

FlyingBee ::

lahko basic (brez KIT-a)
http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

840 basic je 40 EUR cenejši (da smo bolj točni 0,76/gb v primerjavi z 1,05/Gb, pri 250/256 je še večja razlika)
http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

N4m31355 ::

predlog za izbolšanje teme... vsak teden naj se napise post kir SSD disk kapacitete 120-128 in 250-256GB se najbilj splača. lahko pa razdelite še na price/perormance in top speed. Več razdelitev pa ne, da ostane odločitev lahka

Buddah ::

Hehe sem že jaz predlagal podobno kak mesec ali dva nazaj pa so padale same slabe kritike! :)

darkolord ::

Ja, ker folk dnevno (tudi večkrat) sprašuje isto zadevo. Če bi šel vsak za en teden nazaj prebrat bi našel vse, kar ga zanima.

PNG ::

Se še spomni kdo kako smo vsi kritizirali MLC in sanjali o SLC?

Očitno smo vsi obupali nad dostopnimi SLC SSDji, ali?

D3m ::

Na koncu se bomo sprijaznili z TLC. ;) Ker SLC je drag.

Hibridni disk Segate Momentux XT 750GB ima SLC čip.
|HP EliteBook|R7 8840U|

iloveboobz ::

nažalost je res tak, da bo slej ko prej ratu MLC premium oz. ga sploh nebo več v consumer ssdjih..

PrimozR ::

Premium ne. Pa še vedno no, zakaj bi bil TLC tako slab? Saj smo že VEČKRAT dokazali, da ima popolnoma dovolj vzdržljivosti za normalno uporabo. V par letih pa itak lahko pričakujemo ECC, ki bo TLC naredil uporaben na 10 nm.

WarpedGone ::

Na koncu se bomo sprijaznili z TLC. Ker SLC je drag.

Se bojim da bo še slabše. MLC pomeni Multi, uporablja se pa namesti Bi oz Dual.
TLC je tako triple, četvorni bo pa lepo zopet Multi. In bomo vsi srečni ker mamo Multi, bo pa še slabš kot sedanji Triple.
Zbogom in hvala za vse ribe

gruntfürmich ::

AS-SSD Samsung 840Pro-128 H61-GByt

CDM Samsung 840Pro-128 H61Gbyt

kr zadovoljen. 4k-r kr dobr, latence bi lahko bile morda boljše...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

WarpedGone je izjavil:

Na koncu se bomo sprijaznili z TLC. Ker SLC je drag.

Se bojim da bo še slabše. MLC pomeni Multi, uporablja se pa namesti Bi oz Dual.
TLC je tako triple, četvorni bo pa lepo zopet Multi. In bomo vsi srečni ker mamo Multi, bo pa še slabš kot sedanji Triple.

QLC.

kuglvinkl ::

A Magician 4.o je že kdo probal?

Hayabusa ::

bo treba počakat na 4.1 :)

Če ti dela 3.2 ok, potem škoda časa biti test dummy.

SLO_Matej ::

Disk v namiznem računalniku nameravam zamenjati s Samsung 840 Pro 256 GB na katerem bi bil OS in programi, za podatke pa bi dal zraven WD Caviar Green WD20EARX. Matična plošča je Gigabyte GA-P43-ES3G.

Tale dva diska bi potem obdržal tudi kasneje ob kakšni večji nadgradnji ali zamenjavi računalnika.

Kako pa je s kabli? Pride kaj zraven teh dveh diskov (tisti, ki ste naročali tega SSD-ja) ali je treba kupiti posebej? Trenutno imam, mislim da je SATA II podatkovni kabel, od prejšnjega diska in kabel za napajanje tega diska. Verjetno bi ta dva kabla čisto v redu delovala s tistim WD-jem, ali ne? Kaj pa bi potem rabil še za SSD? Tale bi bil verjetno v redu? Pa bi deloval normalno s to ploščo, ki podpira samo SATA II ali je potrebno kupiti SATA II kabel? Kaj pa za napajanje SSD-ja? Je enak, kot za običajni trdi disk?

Skratka, zanima me, katere kable bi še rabil, v kolikor niso priloženi. Hvala.

nič ne rabiš.

Super potem, najlepša hvala. :)

oz. če imaš ŽE obstoječe kable ne rabiš nič. ker zraven jih pri najcenejših variantah verjetno ne boš dobil...
pri nadgradnji pa zraven matične ponavadi dobiš nekaj kablov.

Trenutno imam podatkovni SATA kabel za 1 disk in 1 kabel za napajanje tega diska. Vgradil pa bom poleg trdega diska še Samsung 840 Pro. Torej, kablov imam trenutno za 1 disk. Pridejo zraven SSD-ja ali jih je treba posebej kupiti, da ga bom lahko priklopil?

pri najcenejši pro varianti jst kablov nisem dobil. najceneje je da te sata kable kje nažicaš; ker se vsem po navdi povaljujejo...

Zgodovina sprememb…

Kabli pridejo z matično, ne z diski. So pa poceni, deluje pa vsak SATA, kabel ne vpliva na hitrost prenosa (kakor npr. pri HDMI-ju).

amacar ::

Če si z mb mam js sata kabel viška.

darkolord ::

Mimogrede, stare (večkrat uporabljene) SATA kable se vrže direkt v smeti. So tako poceni, da nakup šopa novih zdaleč odtehta diagnosticiranje hudo sneaky problemov, ki se pojavijo, ko kabel začne pešat...

Potem najbolje, da za SSD-ja vzamem še tale SATA kabel in tale kabel za napajanje. Bo to v redu? Kaj pa kaj takega?

nightbird ::

SLO_Matej je izjavil:

Potem najbolje, da za SSD-ja vzamem še tale SATA kabel in tale kabel za napajanje. Bo to v redu? Kaj pa kaj takega?

saj za napajanje mas na napajalniku priključek (razen če maš kak star napajalnik, ki ima samo molexe).

lp

CDM Samsung 840Pro-128 790fx msi

CDM Samsung 840Pro-128 790fx msi

AS-SSD Samsung 840pro-128 790fx msi

AS-SSD Samsung 840pro-128 790fx msi

no, tole pa že meji na katastrofo.
mi je pa malo žal, ker nisem utegnil testirati praznega diska; tole je že sistemski...(če je sploh kakšna razlika...)

tole ti pa hudo počasi dela..

freesty ::

Evo moj 840 250GB.

@grunt..
Kaj to mas na SataII prklopleno?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

axee ::

Pozdrav mojstri, ne poznam najbolje tisti budget range segment SSD-jev, potrebujem resnično najbolj poceni SSD, 64GB bo več kot dovolj, potrebujem za nek prenosnik za resnično osnovno uporabo, ker sem se razvadil SSD-jev. Najbrž bi potreboval tudi nekaj varčnega.

Kaj bi prišlo v upoštev zame? Resnično potrebujem zelo budget varjanto. Zaenkrat sem našel tole, sumljivo ugodno, kaj pravite?

Naj še enkrat ponovim, hitrost ni pomembna, rad bi da je relativno zanesljiv, brez opaznejše degradacije hitrosti čez čas, čisto za osnovno uporabo..

Hvala za predloge

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

freesty je izjavil:

@grunt..
Kaj to mas na SataII prklopleno?

da. ampak to ni važno. 4k in latence ubijajo za 790fx čipu...

@axee, lahko probaš, drugač pa fina cena, v DE je tkole: http://geizhals.at/de/774465

Zgodovina sprememb…

tist vertex4 zgleda kul za tako ceno..

nightbird je izjavil:

saj za napajanje mas na napajalniku priključek (razen če maš kak star napajalnik, ki ima samo molexe).

lp

Ja, samo molexi so. Torej moram za SSD-ja naročiti še SATA kabel in napajalni kabel? Tale dva, drži?

SATA kabel pa pravite, da ne vpliva na hitrost in lahko za Caviar Greena za shrambo uporabim kar SATA kabel od trenutnega diska, je res?

Tako, da se prepričam, da bo potem vse prav naročeno. :)

Daniel ::

Na 775 plošči z C2D procesorjem in SATA2 priklopom se Windows 8 zaženejo v približno 23 sekundah. 840PRO Leti kot sneta sekira.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

nightbird ::

SLO_Matej je izjavil:

nightbird je izjavil:

lp

Ja, samo molexi so. Torej moram za SSD-ja naročiti še SATA kabel in napajalni kabel? Tale dva, drži?

SATA kabel pa pravite, da ne vpliva na hitrost in lahko za Caviar Greena za shrambo uporabim kar SATA kabel od trenutnega diska, je res?

Tako, da se prepričam, da bo potem vse prav naročeno. :)

jap potem bo to to :D

Če na napajalniku nimaš črnega sata power priključka kot iz slike zgoraj potem imaš zelo staro robo.

FlyingBee ::

zakaj bi dal 40 EUR več od 840 za 840 pro, oziroma zakaj 10 več od 840 pro za OCZ vector ?

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Ker s tem pokažeš, da ne podpiraš prakse krajšanja življenske dobe zarad par fičnikov.
Zbogom in hvala za vse ribe

mihec87 ::

Se starček m4..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

FlyingBee je izjavil:

zakaj bi dal 40 EUR več od 840 za 840 pro, oziroma zakaj 10 več od 840 pro za OCZ vector ?

zato, ker je TLC počasen in ma slabši endurance..

počasen je?

mtosev ::

iloveboobz je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

zato, ker je TLC počasen in ma slabši endurance..
a ni 840 pro naslednjik 830? 840 non pro pa je neki nov low end model
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kuglvinkl je izjavil:

počasen je?

poglej write hitrosti in latence posameznega čipa v primerjavi z MLCjem in ti bo takoj jasn..

Bleeh ::

Samsung 840 pro v asus N76, ob prvem zagonu narejen test, windows 8 se zaženejo v manj kot 12 sekundah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bleeh ()

destiny ::

iloveboobz je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

počasen je?

poglej write hitrosti in latence posameznega čipa v primerjavi z MLCjem in ti bo takoj jasn..

Kaj pa če testov za brzino ne poganjaš in ga uporabljaš za praktično delo? A je še zmer počasen? Ker men se ne zdi počasen, v bistvu se mi niti Intel G2, ki ga mam že lep čas v laptopu ne zdi počasen. A ni to zanimivo. Dokler z benchi ne ugotoviš da je počasn, je zgleda hitr :)

zavajon ::

Pa dajte že enkrat nehati smetiti to temo s slikami benchmarkov!
Raje si jih sprintajte, uokvirite, obesite na steno in ob pogledu nanje počnite kar hočete. Ker za 99% ljudi so te vrednosti irelevantne. Če pa že ne morete drugače, obstaja tema za to: Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

mihaylo ::

Kingston V300 120gb SATA2, WIN7 64bit ultimate, GA-880GM, 4 GB RAM, Athlon x4 640

AHCI ni vklopljen, a so podatki tm tm al se da še kej popravit?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihaylo ()
««
217 / 507
»»