» »

Diablo III

Diablo III

Temo vidijo: vsi
««
63 / 157
»»

Smurf ::

Pri ROSu imajo itemi toliko vecji +osnovni attribute, da so dostikrat boljsi tudi brez raznih crit chancov/crit dmga, pa itak lahko vedno po rollas se 1 stat.

Das profile link?

Nummy ::

Smurf je izjavil:

Pri ROSu imajo itemi toliko vecji +osnovni attribute, da so dostikrat boljsi tudi brez raznih crit chancov/crit dmga, pa itak lahko vedno po rollas se 1 stat.

Das profile link?

kliky
Amuleta in prstanov še nisem dobil boljših.

Zmajc ::

Nummy je izjavil:

Smurf je izjavil:

Das profile link?

kliky
Amuleta in prstanov še nisem dobil boljših.

Uff ti maš še toliko prostora za upgradat char da glava boli. ;)

No ene 4 lege iz ROSa imas. To je potem bolj 10% uspesnost.

Mi je pa tvoja uspesnost se zmeraj sumljivo nizka (a si zihr dobil 50 legov :P?). Pojdi farmat na normal (bountye), v nekaj urah bi si moral podvojiti statse. Ce hoces, se lahko potem power-upgradas tudi tako, da nekoga castis rift (z bountyi keyi, ki si jih dobil) na t1 pa naredita cez nekaj runov. Pa ce imas denar, si upgradi gem v orozju.

Smurf je izjavil:

No ene 4 lege iz ROSa imas. To je potem bolj 10% uspesnost.

Mi je pa tvoja uspesnost se zmeraj sumljivo nizka (a si zihr dobil 50 legov :P?). Pojdi farmat na normal (bountye), v nekaj urah bi si moral podvojiti statse. Ce hoces, se lahko potem power-upgradas tudi tako, da nekoga castis rift (z bountyi keyi, ki si jih dobil) na t1 pa naredita cez nekaj runov. Pa ce imas denar, si upgradi gem v orozju.

Na main-u je samo en lvl 70 legendary in en lvl 69. Ostale chare špilam bolj kot ne za hec, k mi rata na temu dolgčas.
Farmam bounty-je že cela dva tedna pa ne dobim boljšega gear-a, sem pa kar precej golda zmetal za enchante, ki postanejo preklemano dragi zelo hitro.

Farmas na normal stopnji?

Smurf je izjavil:

Ne, na hard ali expert, odvisn kolk sem mi da :P

Nummy je izjavil:

Smurf je izjavil:

Ne, na hard ali expert, odvisn kolk sem mi da :P

Farmat se najbolj splaca ali na normal (pomoje zate) ali pa na t1 stopnji.

če ne farmaš T1+ se ne splača farmat višje od normal.

Sestavi si build kjer boš klal čim hitreje in delaj bountiye in rifte na normal. Čim več vlagaj v main stat + critical damage + critical chance (ter fire elemental damage za cluster shot - loaded for bear). Pa nabavi si 2x 1 handed crossbow z zelenim gemom not.

Če imaš možnost igraj co-op saj bountiji in rifti grejo dosti hitreje in dobiš več dropov.

Zmajc je izjavil:

če ne farmaš T1+ se ne splača farmat višje od normal.

Sestavi si build kjer boš klal čim hitreje in delaj bountiye in rifte na normal. Čim več vlagaj v main stat + critical damage + critical chance (ter fire elemental damage za cluster shot - loaded for bear). Pa nabavi si 2x 1 handed crossbow z zelenim gemom not.

Če imaš možnost igraj co-op saj bountiji in rifti grejo dosti hitreje in dobiš več dropov.

Hard oz. expert ponavadi naštimam zaradi bonus +exp, da mi gredo paragorn hitreje gor, ker to je praktično edini "upgrade", ki ga imam po lvl 70.
Problem je tud menjat item-e, kjer sicer dobiš boljši item po main stat-u ampak nima potem crit-a gor ali pa zmanjša toughness za kar precej.

Ok včasih je res da dropalo bedne iteme oz. tudi iteme za druge klase, kar je bilo malo čudno, ampak še vedno je 99,99% loot-a totalno neuporabnega kot prej. Prej smo imeli možnost zadeve zdilati preko AH-ja, danes pa alhko grindaš ure in ure in zagoniš kupe golda in materialov v upanju na dober enchant.

Ne vem, glede na tvojo opremo, bi moral dobiti upgrade vsaj na pol ure. Vcasih se splaca stran vrzti crit, ce je main stat dovolj velik (sploh na zacetku kot si ti). Predmeti ti bodo bistveno hitreje zvisali dmg/toughness kot paragon lvli, tako da le ti ne bi smeli biti tvoja prioriteta.

Tvoja oprema zgleda bolj kot da si ravno dosegel lvl 70 in začel farmat kot pa oprema nekoga ki farma že dva tedna in je 50+ legov vrgel v smeti.

V enem tednu farmanja pri lvl 70 bi mogel imeti opremo da na izi farmaš T1, vsaj z Dhjem.

Očitno nekaj delaš narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

detroit ::

v enem tednu moraš na miljon dps base pridet pa če spiš zraven:P
Skero

Zmajc je izjavil:

Tvoja oprema zgleda bolj kot da si ravno dosegel lvl 70 in začel farmat kot pa oprema nekoga ki farma že dva tedna in je 50+ legov vrgel v smeti.

V enem tednu farmanja pri lvl 70 bi mogel imeti opremo da na izi farmaš T1, vsaj z Dhjem.

Nič ne delam narobe, samo kaj nej delam z legendary-ijem, ki nima niti +dex gor?
Špilam po 1-2 ure na dan, včasih kako urco več (vikend) in imam dokaj srečo z legendary-iji, samo so vsi do sedaj bili crap. Mi čist nič ne nuca, da mi da 20 več dex, če zgubim pol 5% crit-a.

Truga ::

Zmajc je izjavil:

On, ali pa RNG.

Truga je izjavil:

Zmajc je izjavil:

On, ali pa RNG.

RNG, že pred RoS nisem nikoli dobil dobrega itema, razen enega 2H x-bow-a, pa še ta je bil crap damage proti tistim na AH in sem na koncu kupil novega.

Kenpachi ::

Noja, Sej lahko rerolaš en stat na itemu... Tako, da če ti res samo dex manjka, pač zmečeš nekaj resourcov v to.
Zaraki Kenpachi.

Kenpachi je izjavil:

Noja, Sej lahko rerolaš en stat na itemu... Tako, da če ti res samo dex manjka, pač zmečeš nekaj resourcov v to.

In zgubim crit? Ne hvala.
Dostikrat se mi zgodi, da moram tudi po 20x na enchantu menjati stat, da pridem do željenega. Zadnjič sem mislim da zagonil skoraj 2 miljona golda za čelado.

krneki ::

Ti raje zagoni miljone za geme, saj uporabljaš čisto osnovne, ki dajejo samo +62 statsom ;)

Čaki malo, 50 legov pa noben da ni zamenjava za tole tvojo opremo?! Pa saj ta tvoja oprema izgleda kot da si gor nataknil prvo kar ti je prišlo pod roko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krneki ()

krneki je izjavil:

Ti raje zagoni miljone za geme, saj uporabljaš čisto osnovne, ki dajejo samo +62 statsom ;)

Čaki malo, 50 legov pa noben da ni zamenjava za tole tvojo opremo?! Pa saj ta tvoja oprema izgleda kot da si gor nataknil prvo kar ti je prišlo pod roko.

Ee sem kar že precej kosov zamenjav vmes. Čelade sem imel že najmanj 3, chest-e sem zamenjal ene 5 komadov.

Ponavadi dobim legendary-je v stilu:
+400 vitality
+12% life
800life/s
"someshittyuselessstat"

2 random even more uelsess stats.

Kwa češ pol s tem, kot da disaš in iščeš naprej...

Evo prvi bounty danes, prvi legendary:

crappy ring

crappy ring

Just my luck... Zdej pa sam še miljonček zmečem za enchanting da bo mogoče vsaj delno uporaben.

Izi ::

Evo uspelo mi je scraftati Hellfire ring level 70 8-)
Wizard Izi

Najpomembneje pa je, da je prstan celo dejansko uporaben. Par % ima sicer manjši damage kot moj prejšnji ring, ker nima nič CC ampak samo CD, se pa več kot odkupi s tistim bazenčkom lave, ki je sedaj dejansko precej uporabna zadeva.
Bazenček lave je dokaj velik, nastaja pa približno na 15 do 20 sekund in kar pošteno kuri sovražnike. Bistveno pa je seveda +45 XP.

Uspel sem si scraftati še Cainov set, ki da kar +50% XP in še +50% Magic Find :)). Na čeladi moram še malo delati, mi še ni najbolje uspela, ker nima CC. Hlače in rokavice so mi pa kar dobro uspele in to v približno treh craftih vsak.

Potem pa imam še drugi prstan s +23% XP in v čeladi Rubin s +41% XP

Skupaj torej 45%+50%+23%+41% = +159% XP in +50% MF

Moram reči, da se občutno pozna tako XP kot MF. Paragon level črta opazno hitreje leze naprej, moj nahrbtnik je pa tudi občutno hitreje poln :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

MrX ::

namest da se gimpaš z hellfireon pa cainom si rajš omisli proper gear in pojdi višji torment ;)

nummy, očitno na normal dropa samo crap... začni delat T1, če ne drugače se za začetek šlepaj na public gejmih

Evo tadrugi legendary že :)

imba belt

imba belt

Je sicer upgrade, ampak skoraj identičen že temu kar imam...
Ponavadi dobim 1-3 legendary na dan.

Ma teli bountiji so zaen drek, razen za tistih par cache legov pa farmat matse. Največ legov dobim v riftih iz chestov, trupel in ostalih breakable stvari.

End game ringa sta SoJ in RoRG...to je to :P

MrX je izjavil:

namest da se gimpaš z hellfireon pa cainom si rajš omisli proper gear in pojdi višji torment ;)

Sem pogledal tvoj build in ni sledu o "proper gearu" :P
Mimogrede Cainov set je en najbolj zaželenih setov v igri, ampak tudi en najbolj redkih, ker ne dropa ampak si ga moraš narediti sam, pri čemer večina obupa.
Pa kot sem že prej omenil hitreje se farma paragone ne nižjih težavnostih kot na višjih.

Če delaš Rift več kot 10 minut potem si na pretežki težavnosti in ogromno izgubljaš !!!

Sicer pa igram na T3. Igram par uric na dan in kot vidim napredujem hitreje kot večina ki igra po 8 ur na dan.

S svojim wizom lepo farmam T4 rifte, tko da... pa igram manj kot ti.

Cans set je prehoden setek, dokler ne dobiš pravih dropov... jaz se niti nisem matral craftat, raje počasi zbiram Tals in Vyrs.

Oh dat lewt!

dat quiver!

dat quiver!

Oh the irony! Vmes kasiraš še en legendary 1H sword, ki ga bom odprl na wizardu.
Evo tolk o tem kak se lohk človek pogear-a pa kolk so dobri legendary-ji. Dropa jih ko pr norcih, zgleda da na normal še bolj kot na višjih stopnjah, ampak vsi po vrst so en velik crap.

naroli mu crit ane ;((

Real men use vyr + rasha + firebird + grandeur....shame i'm no man:/
Skero

Noben item nikoli nebo perfekten, zato mas mystica da statse transmutas. :)

Zmajc je izjavil:

Noben item nikoli nebo perfekten, zato mas mystica da statse transmutas. :)

To vem da ne bo, samo smešn je, da je lvl 60 item boljši od lvl 70:

DAT LEWT!

DAT LEWT!

Ravnokar dobu...

Nummy je izjavil:

Oh the irony! Vmes kasiraš še en legendary 1H sword, ki ga bom odprl na wizardu.
Vseeno kje in s kom ga boš odprl, vsak legendary ima statse zarolane v trenutku dropa in so samo skriti. Ko ga identificiraš samo odkrije statse, ki so se narolali v trenutku dropa.
Vse okoli identifikacije je samo kozmetika.

MrX je izjavil:

Cans set je prehoden setek, dokler ne dobiš pravih dropov... jaz se niti nisem matral craftat, raje počasi zbiram Tals in Vyrs.
Vsak build ima najmanj 2 seta. Cains set je obvezen stranski set. Rabiš samo 3 kose od štirih za poln set. Moj glavni set je oziroma bo Rasha, ampak trenutno imam samo 3 dele, uporabljam pa 2. Ko dobim četrtega bom verjetno uporabil vse štiri, če bo tisti del vsaj približno dober. Do sedaj mi pada samo sranje, ki je nepopravljivo tudi če pri ciganki zapravim celo premoženje.
To da ti s tvojim Witardom igraš na T4 je pa vzrok, da si tam daleč zadaj s paragoni :P Sem pregledal tvoj build in statistike in je ravno pravšnji za T3. Do T4 ti manjka še zelo veliko. Sicer pa vsak po svoje, saj je to igra. Tudi mazohisti morajo uživati ;)
Samo upam da na T4 igraš sam, ker drugače te soigralci zagotovo preklinjajo, ker se samo šlepaš na njih.

Pa če kdo ne ve, naj omenim da se tudi na naših javnih Battle.net straneh vidi kdaj je kdo igral in kdaj je zaprl igro.

Nummy je izjavil:

Kenpachi je izjavil:

In zgubim crit? Ne hvala.
Dostikrat se mi zgodi, da moram tudi po 20x na enchantu menjati stat, da pridem do željenega. Zadnjič sem mislim da zagonil skoraj 2 miljona golda za čelado.

2miljona ojej ubožec:P

200mil+ za amulet in glovse alone hehe, pa še vedno daleč od perfekcije
Skero

Izi, zato pa obstaja Grandeour ring. 3 kosi Tals = 4 set bonus. Bi blo bolš, če bi dober ring nafarmu kot pa Cains ;)
Edini set ki se ga splača craftat je Aughilds. Shoulderji+bracerji+Grandeur. Tle maš enga supernerda za referenco http://eu.battle.net/d3/en/profile/Avoi...

Vedno špilam v 4man partyju in nimam občutka da bi se šlepu... po čem sklepaš to?

Drgač mi pa dol visi za paragone... važni so mi dropi in prej ko sem večinoma farmal T2 in šel na T4 sem opazil OČITNO razliko.

Izi je izjavil:

Nummy je izjavil:

Vseeno kje in s kom ga boš odprl, vsak legendary ima statse zarolane v trenutku dropa in so samo skriti. Ko ga identificiraš samo odkrije statse, ki so se narolali v trenutku dropa.

V bistvu ni res z novim lewt 2.0. Če bi odprl legendary sword na DH-ju, bi dobil gor dex, tako pa sem dobil gor int, pa še super duper upgrade je bil za mojga wizarda! V tanovem sistemu ti rolla vedno statse char-a na katerem si in ni v naprej definirano ali bo dex, str ali int.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nummy ()

Nummy je izjavil:

Izi je izjavil:

Nummy je izjavil:

V bistvu ni res z novim lewt 2.0. Če bi odprl legendary sword na DH-ju, bi dobil gor dex, tako pa sem dobil gor int, pa še super duper upgrade je bil za mojga wizarda! V tanovem sistemu ti rolla vedno statse char-a na katerem si in ni v naprej definirano ali bo dex, str ali int.

To ni res, vse statistike na itemih so zrolane v trenutku ko ta dropa, ne ko ga identificiras. To je potrdil tudi developer .... TUKAJ

In ne, ne zrola ti *VEDNO* iteme samo za tvojo klaso, samo večja šansa je da bo. Sem dobil že kar lepo število legendariyev z STR/DEX na svojem wizardu, še posebej z horadric cachov.

MrX je izjavil:

Izi, zato pa obstaja Grandeour ring. 3 kosi Tals = 4 set bonus. Bi blo bolš, če bi dober ring nafarmu kot pa Cains ;)
Edini set ki se ga splača craftat je Aughilds. Shoulderji+bracerji+Grandeur. Tle maš enga supernerda za referenco http://eu.battle.net/d3/en/profile/Avoi...

Vedno špilam v 4man partyju in nimam občutka da bi se šlepu... po čem sklepaš to?

Drgač mi pa dol visi za paragone... važni so mi dropi in prej ko sem večinoma farmal T2 in šel na T4 sem opazil OČITNO razliko.

Indeed, @Izi ce imas 3 kose Tal Rashe, potem bi si ti bolj splacalo farmat za rorg prstan. Cain set je soliden dokler ne dobis kaj boljsega, Aughild je neprimerno boljsi in zdalec najbolj uporaben (first choice skoraj za kerikoli build). Skratka tisti 3 kosi talrashe + bracers/shoulders Aughild + rorg pa si zmagal.

Jaz imam trenutno Aughild in Caina, Cain bo verjetno sel, ko dobim se 1 set item iz skupine firebird/vyr/talrasha (trenutno mam od vseh 3 po 1, smola..).

Zmajc je izjavil:

Nummy je izjavil:

Izi je izjavil:

Nummy je izjavil:

To ni res, vse statistike na itemih so zrolane v trenutku ko ta dropa, ne ko ga identificiras. To je potrdil tudi developer .... TUKAJ

In ne, ne zrola ti *VEDNO* iteme samo za tvojo klaso, samo večja šansa je da bo. Sem dobil že kar lepo število legendariyev z STR/DEX na svojem wizardu, še posebej z horadric cachov.

Ob dropu ti samo določi katere vrste statsi se bodo rolali in kakšne so številke, šele ko identify-jaš na določenem charu potem določi ali bo main stat int, str ali dex. Že kar precej legendary-jev sem tako rollal in vedno dobil statse primerne klasi na kateri sem rolal.

Si sploh prebral link do povezave ki sem jo objavil? Identfikacija ne določi absolutno ničesar, vse statistike na itemu so določene ko le ta dropa. Identifikacija je samo kozmetika.

Zmajc je izjavil:

Si sploh prebral link do povezave ki sem jo objavil? Identfikacija ne določi absolutno ničesar, vse statistike na itemu so določene ko le ta dropa. Identifikacija je samo kozmetika.

Si prebral patch note za 2.0 lewt?

The Smart Drop system has been implemented
All items that drop have a chance to roll as "Smart Loot"
Smart Loot items roll intelligently based on the character being played (example: A Wizard is more likely to find items with Intelligence or bonuses to Wizard skills than a Barbarian)
Class specific items will no longer roll stats inappropriate to their class (example: Intelligence will no longer appear on Mighty Weapons or Belts)

Tukaj sicer ne piše, ampak nekdo je enkrat na forumu nekje vprašal in so rekli da je skoraj 0% možnost, da bi ti rollal fail stat na določeni klasi, ko identify-jaš legendary.
V primeru mojega sworda je bilo tako:
Ko je dropal, je bilo že določeno, da bo 700 pa še neki main statsa- Če bi to identifyjal na DH-ju bi dobil dex, ker sem na wizardu sem dobil int. Štekaš? Ob dropu ti določi številko in tip stata, ampak glede na klaso potem določi kateri stat bo rollal.

Do sedaj še nisem doživel da bi rollal kak drug stat kot dex na DH-ju. Mi je pa dropalo bedne weapne oz. stvari za druge klase in sem pač indentify-ju na drugem charu in dobil dober lewt.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nummy ()

nima veze kje IDjaš lol, item se določi v trenutku ko dropa glede na klaso ko igraš

očitno si imel zegen, da ti je rolal int al si pa troll

d3 forum datum posta: 4/23/2013

Patch notes 2.0.1:
kliky
Datum izida patch-a: 02/24/2014

Your argument IS invalid.

Saj pa ti piše, class speciffic itemi ne morejo imeti drugega stata kot je stat klase ki ga lahko uporablja.

Če ti kot Wizard dobiš legendary 1h crossbow ne moreš na njem rolat INT/STR ker to ni možno. Lahko dobis samo dex ali dex + vit. Isto velja za wizard orbe, barbar sworde, WD Mojo, Crusader 2h mace, ipd.

Zgoraj sem ti linkal blue post z official blizzard foruma kjer ti blizzard team member potrjuje to kar ti pravimo že cel čas. Statsi so določeni v momentu ko item pade in je identifikacijo samo in samo kozmetika.

Če item pade wizardu ni padel DH-ju ki ga je identificiral.

To da si ti patch notse razlagaš po svoje tega ne spremeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Zmajc je izjavil:

Saj pa ti piše, class speciffic itemi ne morejo imeti drugega stata kot je stat klase ki ga lahko uporablja.

Če ti kot Wizard dobiš legendary 1h crossbow ne moreš na njem rolat INT/STR ker to ni možno. Lahko dobis samo dex ali dex + vit. Isto velja za wizard orbe, barbar sworde, WH Mojo.

Zgoraj sem ti linkal blue post z official blizzard foruma kjer ti blizzard team member potrjuje to kar ti pravimo že cel čas. Statsi so določeni v momentu ko item pade in je identifikacijo samo in samo kozmetika.

To da si ti patch notse razlagaš po svoje tega ne spremeni.

A si resno nekam pritisnjen ali ne znaš brat?
Poglej datume posta in patch-a, kot prvo.
Kot drugo, 1H sword sem dobil na DH-ju, sem ga dal v stash, logal na wizarda in čudežno dobil gor int. Če bi identify-jal na DH-ju bi dobil dex, ampak kaj naj počnem z 1H dex swordom na DH-ju? Si ga kam vtaknem?
Po patch-u 2.0.1 ti rolla kateri statsi bodo na začetku in kako veliki, razen ne določi ali je int ali dex ali str. Šele ko indentify-jaš določi glede na klaso kateri primarni atribut bo. TZo je smart loot 2.0. Beri patch note.

@Nummy
jaz sem sicer testiral pred RoS-om, ampak, ko je ze bil smart-loot system in sem vedno rollal main state characterja, ki je tudi dobil leg, ne tistega, ki je identifyal.

Na koliko predmetih si ti to testiral? Ker, ce ti je to uspelo z enim, je bila pac sreca (nekaj % sanse je, da ti po rolla druge state). Ce se mi bo dalo bom s testiral se v RoSu.

edit: vse debate na forumih se strinjajo s tem, npr: http://www.reddit.com/r/diablo3/comment...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Nummy, pač ni res to kar misliš. Ne bo konec sveta zato.

Evo samo zate...ugani kakšen mainstat bo imel Maximus ;)

kentrix ::

Fantje in punce ne se kregat je samo igra.
Drugače pa sva včeraj z detroitom/skerotom sprobala identifikacijo legsov.
Detroit(mage-int main) je dobil 2h wep, ga dal mojemu Crusaderju(str main), po identifikaciji na crusaderju je bil gor main stat INT.

Smurf je izjavil:

@Nummy
jaz sem sicer testiral pred RoS-om, ampak, ko je ze bil smart-loot system in sem vedno rollal main state characterja, ki je tudi dobil leg, ne tistega, ki je identifyal.

Na koliko predmetih si ti to testiral? Ker, ce ti je to uspelo z enim, je bila pac sreca (nekaj % sanse je, da ti po rolla druge state). Ce se mi bo dalo bom s testiral se v RoSu.

edit: vse debate na forumih se strinjajo s tem, npr: http://www.reddit.com/r/diablo3/comment...

Včeraj dobil na DH-ju 1H sword, identify na wizard, dobil int.
Nekaj dni nazaj dobil bracerje na wizardu, identify-jal na DH-ju, dobil dex.
Takoj po patch-u 2.0.1, dobil 2H weapon, na DH-ju, identify-jal na WD-ju, dobil int.

Pa mislim da je bil še en ali dva legendary-ja takoj po patch-u 2.0.1, ki sem jih fural naokoli identifyjal in dobil class appropiate statse. Do sedaj se mi še ni zgodilo, da bi dobil en legendary na enm charu in en xy stat gor. Vedno class specific.

"Smart Loot" nima 100% garancije da bo vedno na itemu main stat tvoje klase. Je samo povečana šansa da bo.

Sem pa opazil nekaj, legendary itemi ji jih dobiš z horadric cach-a so kar pogosto rollani z napačnim main statom.
««
63 / 157
»»