» »

Diablo III

Diablo III

Temo vidijo: vsi
««
55 / 157
»»

Zmajc ::

Njihov odnos do EU se lepo odraža če primerjaš developer poste na US in EU forumu, Na US forumu jih praktično mrgoli, na EU forumu pa postajo praktično samo EU forum admini in community rep nobodiji.

ahac ::

Na US forumu jih praktično mrgoli, na EU forumu pa postajo praktično samo EU forum admini in community rep nobodiji.

A ni normalno, da developerji več postajo na domačem forumu?

Drugače sem pa pred leti naredil tole za Blizzard store (ne vem če se je medtem kaj spremenilo):

zelena = pošiljajo, rdeča = ne pošiljajo
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

ahac je izjavil:

Na US forumu jih praktično mrgoli, na EU forumu pa postajo praktično samo EU forum admini in community rep nobodiji.

A ni normalno, da developerji več postajo na domačem forumu?

Drugače sem pa pred leti naredil tole za Blizzard store (ne vem če se je medtem kaj spremenilo):

zelena = pošiljajo, rdeča = ne pošiljajo

Potem pa naj naredijo en globalen forum a la GW2 in mir, ne da so vsi razen US uporabnikov tretirani kot 2nd class citizeni.

Izi ::

Ma pustimo sedaj forume in odnos osebja za obveščanje.

Kar je kritično je kako si lahko firma vredna milijarde privošči, da ji serverji padejo za več dni skupaj.
Seveda se okvare dogajajo, tudi večje, kjer se rabi cel dan za odpravo okvare. Ampak da dva cela dneva iščejo napako in ne najdejo nič je pa že višek.
V nedeljo zjutraj so padli dol vsi Evropski serverji za log in avtentikacijo za vse Blizzardove igre. Ne govorim tukaj samo o Diablo 3. Serverji za igro delujejo, ampak nihče se ne more priklopiti nanje.
Napako so iskali celo nedeljo in cel ponedeljek pa se jih sploh ne sanja kaj bi bilo lahko narobe. Kot kaže tudi jutri (tretji dan) še ne bo nič bolje.
Ne morejo niti začeti popravljati ker kaže da je vse v redu, razen da se nihče ne more logirati v nobeno njihovo igro prek Evropskih serverjev. Niti približno še ne morejo napovedati koliko dni bo trajalo odpravljanje napake.

Tu jaz vidim problem. Če bi se to zgodilo v Ameriki na US serverjih, bi vladalo obsedno stanje in glave bi letele. Precej delovnih mest Blizardovih vzdrževalcev bi se spraznilo.
V Evropi se ne bo zgodilo nič. Vprašanje koliko časa je v nedeljo trajalo, da se sploh kdo začel iskati napako, če sploh. Danes pa tudi verjetno bolj kot iščejo napako, posedajo na kavicah, malicah in kosilih. Vsaj drugače si jaz ne znam predstavljati kako hudiča ne more ekipa serviserjev najti napake na tistih parih Evropskih serverjih.
Firma, ki obrača milijojne, naše milijone, bi pa že morala imeti bolj sposobne kadre za vzdrževanje serverjev. Ali pa v Evropi šparajo in imajo najeto samo ekipo prek študentskih servisov :))

Matev ::

ali so pa enostavno ugasnili eu serverje
in si rekli
ko jih šlivi kmete

Matev je izjavil:

ali so pa enostavno ugasnili eu serverje in si rekli ko jih šlivi kmete

Dobro veš, da imajo v načrtu še da nas izmolzejo za razširitev, tako da to ne bo držalo.
Se dobro zavedajo da z vsako uro ko igra ne deluje izgubljajo po nekaj 100 morebitnih kupcev razširitve, kar potrjuje že na desetine opravičil na uradnem forumu. Ravno zato se čudim zakaj tako dolgo traja.

Še en dokaz zakaj igre nebi smeli narediti od on-line only. Če bi d3 še aktivno igral in bi bilo vse več dni offline bi pop****l.

Ne vem kaj se dogaja z Blizzardom, ampak vsi Evropski serverji za VSE Blizzard igre so "dol" že 2 dni.

Btw. to ni res. Jaz sem Heartstone čisto brez problema igral te dni.

ahac je izjavil:

Ne vem kaj se dogaja z Blizzardom, ampak vsi Evropski serverji za VSE Blizzard igre so "dol" že 2 dni.

Btw. to ni res. Jaz sem Heartstone čisto brez problema igral te dni.

Pač ne igraš na Evropskih serverjih.
Zadevo so končno popravili danes ob okoli treh ponoči. Kriv je bil Evropski Battle.net server, brez katerega se ne moreš priklopiti na nobeno igro, čeprav serverji za igre delujejo.
Za WoW in SC2 so že v ponedeljek izdali nek popravek, ki je zaobšel Battle.net server in se ju je potem dalo igrati. Za Hearthstone in D3, pa zaradi načina avtentikacije to ni bilo mogoče in sta bila nedosegljiva od nedelje zjutraj do torka do treh ponoči. Tako piše na Blizzardovi strani.
Za Diablo 3 lahko potrdim, da to drži, Hearthstonea pa pač nimam, ampak dvomim, da bi Blizzard sam napisal, da se ne da igrati, če to ne bi držalo, tako da ga Ahac zelo verjetno igra na Ameriških ali Azijskih serverjih, ki so delali ves čas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Guzzy ::

Za hearthstone potrjujem.

rdecaluc ::

Na twiterju so napisal do early January da bo v EU onemogočeno. Za D3 in Hearthstone
Est modus in rebus. ,typos

Guzzy ::

rdecaluc je izjavil:

Na twiterju so napisal do early January da bo v EU onemogočeno. Za D3 in Hearthstone

Daj kak link al?

Men dela normalno.

rdecaluc ::

Je že stara novica par dni. Če vam dela potem je kul, ampak lahko da bo otežkočen dostop na dneve.
Est modus in rebus. ,typos

Diablo 3 danes deluje brez problema.

guybrush ::

Diablo(R) III: Reaper of Souls™: Game Available on 25/3/2014

https://eu.battle.net/shop/en/product/d...

Kot da ni blo očitno dva mesca nazaj kdaj bo release. :D

Cena je pa tudi čisto pričakovana. Sej so nekateri rekl, da več kot 40€ ne dajo... :))

Če mi dajo za 10€ ali manj kupim, drugače pa lahko kar majo tale dodatek. :)

O hudiča, tole je pa kar drago. Ampak največja svinjarije je spet, da je cena enaka v Dolarji kot v Evrih. V obeh valutah je cena 39,99.
Blizzard je zrel da jim Evropsko sodišče nabije nekaj milijonsko kazen.

Truga ::

Kaj ma pa evropsko sodisce s tem?

Kaj pa če jaz plačam 40 Dolarjev namesto 40 Evrov?
Kolikor vem ne obstaja Ameriška in Evropska verzija igre, vse je enako. Zakaj bi torej kdo plačeval 40 Evrov če lahko plača 40 Dolarjev in opazno prihrani.

5er--> ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 5er--> ()

5er--> je izjavil:

Zakaj bi plačal 40USD, če lahko plačaš 37000KRW? :D

Imaš prav Korejci imajo najceneje.

Se vidi koliko smo vredni Evropejci. Če pretvorimo Blizzardove cene:
Američani plačajo 29 EUR
Korejci plačajo 25 EUR
Tajvanci plačajo 28 EUR
Evropejci pa 40 EUR :O

Za isto stvar.

Zgodovina sprememb…

Ja, welcome to life.

Če bi Blizzard imel indijsko verzijo igre, bi bila sigurno še dost cenejš.
Ampak veš kolk so po svetu šele velike razlike pri cenah avtomobilov, stanovanj, kino kart, Nutelle, Big Maca, itd...

Ju sir from jurop? (JU ar rič, ju wil pay mač yes, yes) .... 40$ only for you sir please, best prajs around.

Killermode ::

Zgodovina sprememb…

Jaz ne bon nič pred naročal, je še dobre 3 mesece. Po moje se bo tudi marca dalo dobiti pod 30 €.

MedusasPath ::

Killermode je izjavil:

G2play ma 27€ preorder danes https://www.g2play.net/store/Xmas-Daily...

http://www.g2play.de/category/3784/diab...

Pa je zanesljiva stran? Katero se sicer priporoča (net/de)?

MedusasPath je izjavil:

Killermode je izjavil:

G2play ma 27€ preorder danes https://www.g2play.net/store/Xmas-Daily...

http://www.g2play.de/category/3784/diab...

Pa je zanesljiva stran? Katero se sicer priporoča (net/de)?

Je. Jst sm ze par stvari nabavu iz kle kot recimo D3,BF2,WoW,GW2 itd.

Killermode ::

Ja jst sm ze kupval iz te strani sicer DE ne ampak .net pa sem
Ponavadi majo cenej k steam sale

Aja drugače pa expansiona ne bom prednaročil kupo ga bom ko bo manj kot 10€

Zgodovina sprememb…

PARTyZAN ::

Za manj kot 10€ ga boš mogoče dobil čez 10 let. Malo si poglej kako Blizzardove igre držijo ceno.

PARTyZAN je izjavil:

Za manj kot 10€ ga boš mogoče dobil čez 10 let. Malo si poglej kako Blizzardove igre držijo ceno.

10 let verjetno ne bo trajalo, po moje bo čez 5 let že pod 10 €. Je pa vprašanje kako aktualen bo še takrat ;)

Jaz si ne delam utvar. Vem, da bom tole prej ali slej nabavil. Sem že pol življenja Diablo fan in brez ne bo šlo.
Sicer pa gledam tako, da ponavadi kupujem igre za 30 €, ki jih potem igram 20 ur in pridem do konca in zbrišem. Diablo 3 sem kupil za okoli 45 € in ga igral že preko 1000 ur, RoS pa bom za 30 € igral verjetno vsaj 500 ur, kar pomeni, da se več kot splača. Proti običajnim igram, ki stanejo ponavadi kakšen Evro na uro je Diablo tako rekoč zastonj :P

PARTyZAN je izjavil:

To vem, kupil pa dodatka za tako ceni kot oni hočejo vseeno ne bom. :)

Zmajc je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

To vem, kupil pa dodatka za tako ceni kot oni hočejo vseeno ne bom. :)

Se strinjam predrago za en act in eno klaso. Drgac se bo pa dalo dobit key za 10€. Jst sm kupil ruski kljuc D3 za 10€, ko sm probaval multiboxat. Problem je bil edino ker je bil client ruski ampak se ga je dalo patchat na anglesko. :) Kakorkoli g2play je trenutno najcenejsi 27€.

guybrush je izjavil:

Kakorkoli g2play je trenutno najcenejsi 27€.

Tista ponudba se je že končala. Trenutno je 29 €

Vajenc ::

A oni dobijo količinski popust na škatlaste verzije, potem pa kupcu naprej prodajo samo kodo, ali imajo kakšen poseben deal z Blizzardom?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

A oni dobijo količinski popust na škatlaste verzije, potem pa kupcu naprej prodajo samo kodo, ali imajo kakšen poseben deal z Blizzardom?

Oni tržijo samo kode za igre in prav nič drugega.
Verjetno dobijo popust zaradi količine. Osnovna cena pri njih ni nič cenejša kot drugod, samo visoke popuste imajo prav na vse, nekje med 20% za aktualne igre in celo do 80% popuste za starejše naslove, ko "čistijo zaloge".

Sicer ugibam, ampak po moje oni dobijo kode po polovičnih cenah in jih potem "dilajo" naprej. Kjer je manj kot 50% popusta imajo dobiček, kjer pa je večji popust pa gredo zavestno v izgubo, ko "čistijo" zaloge starih iger za katere ni več kaj dosti zanimanja.

Vajenc ::

Izi je izjavil:

Sicer ugibam, ampak po moje oni dobijo kode po polovičnih cenah in jih potem "dilajo" naprej.

A ni tako, da lahko digitalno verzijo kupiš le prek Blizzarda?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc je izjavil:

A ni tako, da lahko digitalno verzijo kupiš le prek Blizzarda?

Ne, kje pa. Poleg tega je direkt od Blizzarda vedno najdražje. Edino pri njih plačaš polno ceno, povsod drugje imaš popuste. Dražje od Blizzarda bo verjetno na celem svetu samo v kakšni Slovenski trgovini ;)

Ti rabiš samo ključ, ki ga boš potem ob izidu tega dodatka vpisal v Battle.net strežnik v tvojem računu in to je to. Igra se bo pa tako ali tako sama posodobila.
Pa če komu ni jasno, za ta dodatek nujno rabiš že aktiviran osnovni Diablo 3. Da ne bo kdo kupil samo razširitev, brez da že ima Diablo 3. Tako ne bo šlo.

Ja, G2play dela tako, da kupi škatle in skenira keye, če jih to pride ceneje kot key sam.
Pri nakupu verjetno dobijo popuste, poleg tega jim ni treba skrbet v katerem jeziku je škatla (torej lahko kupijo od kjerkoli, če ni key geografsko omejen) in ker nimajo fizičnih trgovin, ne pošiljajo in ne rabijo velikih skladišč, imajo tudi dost manjše stroške.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

Kenpachi ::

Jap, zaradi količinskega popusta se jim splača.
Zaraki Kenpachi.

Polarni_Medo ::

battle.net mi je zablokiral račun, ker se je 3 oseba hotela prijaviti v moj acc. Če dam pass reset, hoče moje ime in priimek in nobena kombinacija ne prime, poskušal že 50 različnih.. Obupal sem da se bom kdaj še lahko prijavil na svoj acc.. če kliknem Contact Blizzard Support mi nič pametnega ne pove, in sploh mi ne da enega mail naslova za live pomoč katera bi mi lahko odklenila račun. A kdo ve kako je s tem?

A si probal tale navodila?: Can't log in?
Je čisto enostavno, če je račun zaklenjen narediš reset, kjer moraš odgovoriti na par vprašanj, da dokažeš svojo istovetnost in je spet vse v redu.
Če pa ne veš svojih podatkov, pa pomeni, da poskušaš vlomiti v tuj račun :P
Problem je, če si se registriral z lažnim imenom in vpisoval lažne podatke, ki si ji sedaj pozabil. Če si pozabil "svoje" podatke in odgovore na varnostna vprašanja, potem je račun izgubljen. In prav je tako, ker drugače bi ti hitro kdo ukradel račun. Ponarediti e-mail ni problem, medtem ko varnostnih vprašanj pa ne more nihče kar tako uganiti. če se prav spomnim, dobiš minimalno 2 vprašanja in je nemogoče, da bi ju kdo lahko uganil, ker za odgovor lahko vpišeš praktično karkoli.

Zgodovina sprememb…

Če dam pass reset, hoče moje ime in priimek in nobena kombinacija ne prime, poskušal že 50 različnih.. Obupal sem da se bom kdaj še lahko prijavil na svoj acc..

nekaj časa so hekali tako da te je en med ogro ogovoril in ti dal link na eno spletno stran kjer si moral vtipkati svoje geslo in ime
rekli so da potrdijo in zavarujejo

v resnici so pa tako prišli do tvojega gesla in imena

si mogoče ti kdaj bil ogovorjen in ali si šel na kakšno stran ki so jo ponudili in se logiral tja?

Polarni_Medo ::

Ne bi vedel ker je že veliko časa odkar sem na zadnje igral tole igro, vem da se mi je enkrat to že zgodilo, dobil obvestilo ob logiranju, da je bil moj račun tarča nekega napada, takrat mi je uspelo reactivated moj račun in je stvar delovala, potem pa 1 leto nisem igral. Sem pa dokaj siguren da sem uporabil pravo ime in priimek pri registraciji battle.net accja. Mal mi je škoda ker sem plačal 50€ ampak sej nima veze :) bom že preživu.

dobil obvestilo ob logiranju, da je bil moj račun tarča nekega napada, takrat mi je uspelo reactivated moj račun

jep to je to
takrat ko si reaktiviral si reaktiviral v resnici na fake strani in s tem si dal zlodejem svoje geslo in ime

nato je bilo pa samo vprašpanje časa kdaj te bodo banali zaradi spamanja ali pač česarkoli kar so lumpi počeli s tvojim imenom

Drugače pa imajo svoje administratorje tudi v igri, ki sproti preverjajo igralce.
Nekaj mesecev nazaj me je kar med igranjem igre kontaktiral Blizzardov administrator, češ da ne more potrditi istovetnosti mojega računa, ker se že eno leto nisem prijavil v Battle.net server. Naročil ni je še, da moram iti na Battle.net in se verificirati, drugače mi bo zaklenil račun 8-O
Sem najprej mislil, da da me nekdo poskuša nategniti, ampak Battle.net je le uraden server, tako da sem se raje prijavil in res sem moral skozi ves postopek verifikacije vključno z odgovarjanjem na tista varnostna vprašanja, na katera sem že davno pozabil, kaj sem vpisal. Na srečo sem pravilno odgovoril in sem spet dobil verificiran status.

Tako da ni ravno pametno, da ignoriraš prav vsakega ki te ogovori v igri. Lahko je pravi administrator. In kot kaže se je pametno občasno prijaviti v Battle.net in preveriti stanje svojega računa, drugače hitro postaneš sumljiv.
Možno tudi, da če nekaj časa ne igraš moraš spet skozi celoten proces verifikacije. Jaz sem takrat namreč naredil nekajmesečno pavzo, ko nisem nič igral, ko pa sem spat začel igrati, me je že po nekaj dneh med igro ogovoril administrator, da sem sumljiv.

Zgodovina sprememb…

ja v battle.net je ok

če te pa usmeri v batle.net je pa druga pesem
ali pa v battle.diablo.net

Matev je izjavil:

če te pa usmeri v batle.net je pa druga pesem
ali pa v battle.diablo.net

Sem preveril batle.net in battle.diablo.net, pa trenutno niso nevarne. Nikjer ne sprašuje za login, ostal je samo redirect na neke reklamne strani. Niti virusa nisem našel nikjer ;)

Pri Blizzardu je authetificator obvezen.
««
55 / 157
»»