Forum » Igre » Diablo III
Diablo III
Temo vidijo: vsi

ABX ::
Na AH so cene vedno nižje. Če se izključi elitno opremo za L60 je vse skupaj postalo smešno. Še sam 80% rare itemov raje prodam vendorju kot se ubadat z AH.
Noob oprema mogoce. Poglej si 1000 DPS+ opremo, ki jo rabis za inferno. :)
Sej, kot sem napisal. Ampak zgleda nekako takole, povprečna oprema 10000g, elitna 10.000.000. Razlika je brutalna.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ne verjamem, po moje bo razlika samo še večja. Pravi denar bo to razliko samo še povečal.
Edino ne vem zakaj ne uredijo craftanje, v trenutnem kontekstu ga lahko zaprejo.
Edino ne vem zakaj ne uredijo craftanje, v trenutnem kontekstu ga lahko zaprejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()

morbo ::
Blizz sam priznava (in je tudi logično) da je item drop prilagojen ekonomiji auction housa. Drop rate mora bit glih toliko zanič, da se folku bolj splača uporabljat AH kot farmat lastnoročno. Če bi bil item drop preveč dober, bi bilo maj potrebe po AH ter cene tam nekajkrat manjše == preveč igralcev z dobro opremo. Tako nihče nebi hotel kupovat opremo za pravi denar ko pride RMAH.
Blizz si obeta zaslužek od RMAH, zato mora bit celotna mehanika špila prilagojena tej ekonomiji.
Blizz si obeta zaslužek od RMAH, zato mora bit celotna mehanika špila prilagojena tej ekonomiji.

Tr0n ::
Ne verjamem, po moje bo razlika samo še večja. Pravi denar bo to razliko samo še povečal.
Jaz mislim, da bo in-game gold cena s povecanjem stevila istih/podobnih itemov padla, ko bo vec folka prislo do inferna.
Craftanje je pa res malce neuporabno, predvsem zaradi AHja.

Killermode ::
Zmajc problem je da je treba takšno količino golda vložit v samo treniranje, da si lahko ene par setov kupiš iz AH za takšno količino golda.

V čem pa je problem craftanja? Previsoka cena končnih izdelkov?
Ko nekaj craftaš, poleg materiala tudi plačaš. Tudi če bi bil material zastonj, craftanje še vedno ne bi imelo smisla, tako slaba je situacija.
Če je drop prilagojen AH, potem pa itak ni variante da bojo šle cene dol za elitne iteme.
Kako ste kaj z "legendary item-i"???
Jaz sem 26 level in ga še sploh nisem dobil![]()
1x mi je dropnil pri L35, prodal za 14k golda. Do L60 se ne sekirat.
Zgodovina sprememb…

Zmajc ::
Najbolje bi bilo da za RMAH nardijo ločene strežnike, podobno kot z HC in cene craftanja na navadnih strežnikih znižajo.
Ali drop rate znižajo do take mere da se bo craftanje splačalo. :D
Ali drop rate znižajo do take mere da se bo craftanje splačalo. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Kako ste kaj z "legendary item-i"???
Jaz sem 26 level in ga še sploh nisem dobil![]()
Moj prvi je pado pri lvl60, inferno act2. Pa se tolko brezvezen je bil, da se verjetno 10k ne bom dobil za njega.
Legendary itemi so bolj ali manj zanic. Rumeni in nekateri modri = FTW. Se seti niso kaj prida.

Čudno, ker ko gledaš razpredelnico orožij brez bonusov na blizzardovi strani imajo legendary weaponi dosti višji base dmg kot orožja ki so osnova za blue/yellow iteme.
Delno bi lahko to popravili da bi na legendarne/set iteme dali unikatne bonuse ki niso na voljo nikjer drugje.
Delno bi lahko to popravili da bi na legendarne/set iteme dali unikatne bonuse ki niso na voljo nikjer drugje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Legendarni itemi imajo več attributov, ampak ker redko padejo jih ni dovolj za vse s "pravimi" attributi. Če pa item nima prave attribute za tvoj lik potem ni vreden nič, ne glede na to če je legendary ali ne.

PARTyZAN ::
Problem pri craftanju je (poleg ogromnega vložka v training in materiale), da ima produkt random statse. Zato greš raje na AH iskat točno tisto, kar je najprimernejše za tvojo klaso.

Izi ::
Zaradi absurdno nizkih cen v AH igra izgublja čar. Cene v AH so tako nizke, da se tudi rumenih predmetov niti približno ne splača prodajati. V tistem času, ko greš na AH in daš predmet naprodaj boš med pobijanjem sovražnikov zaslužil bistveno več.
Do enega tedna po izidu je prodaja še imela smisel sedaj pa so cene tako smešno nizke, da jaz vse prodam kar NPCju. Nima smisla zgubljati čas s prodajo, če pa je v vsaki skrinji, ki jo najdem v igri več denarja, kot pa je vreden najboljši rumeni predmet, ki mi pade enkrat na 2 uri.
Pa to še ni edini problem AH-ja. Druga stvar je, da se za bagatelo v AH tako dobro opremiš, da je igra enostavno prelahka in to na vseh težavnostnih stopnjah.
Pri craftanju pa moraš vsakič scraftati kakšnih 5 predmetov, da dobiš tistega, ki odgovarja tvojemu klasu. Za ta denar, ki ga torej porabiš da scraftaš en sam predmet zase se v AH oblečeš od nog do glave.
Dragulji v AH pa so tako smešno poceni, da nikakor nima smisla slabših draguljev craftati v boljše ampak jih je bolje zmetati na tla in v AH kupiti boljše.
Kako daleč smo prignali vse skupaj pove dejstvo, da za ceno, ki bi jo moral plačati, da iz obleke odstranim dragulje nizkega levela, da bi jih nadomestil z boljšimi dragulji, raje vse skupaj prodam NPCju, kar skupaj z vgrajenimi dragulji in potem v AH kupim novo obleko in nove dragulje, in me bo prišlo ceneje.
Je pa za pričakovati, da se bodo cene počasi začele dvigovati, ko bodo ljudje ugotovili, da je škoda zgubljati čas s prodajo v AH.
Ekonomija pač. Po dveh tednih smo ravno na točki čistega Komunizma, ko je vse tako rekoč zastonj, kot nas uči zgodovina bomo počasi začeli prehajati proti kapitalizmu.
Moja napoved je, da se bo craftati začelo splačati čez kakšnega pol leta, čez eno leto pa bo vse tako drago, da novinci v igri niti pomislili ne bodo na AH
Do enega tedna po izidu je prodaja še imela smisel sedaj pa so cene tako smešno nizke, da jaz vse prodam kar NPCju. Nima smisla zgubljati čas s prodajo, če pa je v vsaki skrinji, ki jo najdem v igri več denarja, kot pa je vreden najboljši rumeni predmet, ki mi pade enkrat na 2 uri.
Pa to še ni edini problem AH-ja. Druga stvar je, da se za bagatelo v AH tako dobro opremiš, da je igra enostavno prelahka in to na vseh težavnostnih stopnjah.
Pri craftanju pa moraš vsakič scraftati kakšnih 5 predmetov, da dobiš tistega, ki odgovarja tvojemu klasu. Za ta denar, ki ga torej porabiš da scraftaš en sam predmet zase se v AH oblečeš od nog do glave.
Dragulji v AH pa so tako smešno poceni, da nikakor nima smisla slabših draguljev craftati v boljše ampak jih je bolje zmetati na tla in v AH kupiti boljše.
Kako daleč smo prignali vse skupaj pove dejstvo, da za ceno, ki bi jo moral plačati, da iz obleke odstranim dragulje nizkega levela, da bi jih nadomestil z boljšimi dragulji, raje vse skupaj prodam NPCju, kar skupaj z vgrajenimi dragulji in potem v AH kupim novo obleko in nove dragulje, in me bo prišlo ceneje.
Je pa za pričakovati, da se bodo cene počasi začele dvigovati, ko bodo ljudje ugotovili, da je škoda zgubljati čas s prodajo v AH.
Ekonomija pač. Po dveh tednih smo ravno na točki čistega Komunizma, ko je vse tako rekoč zastonj, kot nas uči zgodovina bomo počasi začeli prehajati proti kapitalizmu.
Moja napoved je, da se bo craftati začelo splačati čez kakšnega pol leta, čez eno leto pa bo vse tako drago, da novinci v igri niti pomislili ne bodo na AH

delavec44 ::
Kdo ve če imajo D3 v Müllerju v Kopru? Sem imel naročeno na mimovrste, pa zgleda da so rok premaknili na 13.06.2012 :(
Müller ima za razliko od ostalih slovenskih prodajalcev prednost da imajo dobavitelje večinoma iz avstrije. Tudi če imajo vsi ostzali vso zalogo razprodano bi se tam znalo najti.
(Moraš pa vedet da prodajajo nemško verzijo, tako da moraš z neta potegnit ENG klienta.)
Hvala za odgovor. Sem si vzel pol ure in šel pogledat. So jih imeli še ene 4 po 49,99€ pa še 1,50€ dobiš nazaj pri naslednjem nakupu. Nemščina pa tako ni problem, si pač potegneš angleško verzijo dol.
In jaz bedak sem hotel samo za ključ dati 60€. Res mi ni jasna ta njihova prodajna logika.

Zaradi absurdno nizkih cen v AH igra izgublja čar. Cene v AH so tako nizke, da se tudi rumenih predmetov niti približno ne splača prodajati. V tistem času, ko greš na AH in daš predmet naprodaj boš med pobijanjem sovražnikov zaslužil bistveno več.
Samo medium range itemi so poceni, high-end, ki ga rabis za inferno je zelo zelo drag. In te bos potreboval za inferno. Vse ostalo je easy ja, (normal - hell).
Osnovni gemi so poceni, ker pogosto padajo. Visji gemi pa so po 300k na kos.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Cene so se že počasi začele dvigovat, vsaj za normal/nightmare kjer je ponudba dosti slabša kot je bila pred tednom dni.

Samo medium range itemi so poceni, high-end, ki ga rabis za inferno je zelo zelo drag. In te bos potreboval za inferno. Vse ostalo je easy ja, (normal - hell).
Osnovni gemi so poceni, ker pogosto padajo. Višji gemi pa so po 300k na kos.
Trenutno že, ko so povprečni igralci tam nekje med level 40 in 50. Čez teden ali 2 ko bodo že skoraj vsi, ki igrajo od začetka dosegli level 60, bo tudi oprema najvišjega levela postala prepoceni.
En teden nazaj so bili level 30 predmeti po 5000 zlatnikov, tisti okoli level 40 pa so se prodajali tudi po 50.000 zlatnikov.
Ta teden je level 40 oprema že po 5000 zlatnikov.
Meja kjer se zadeve ponujajo tako rekoč zastonj leze gor s povprečno hitrostjo 2 levela na dan oziroma z enako hitrostjo, kot večina igralcev napreduje s svojimi leveli.
Jaz nisem opazil, da bi oprema višjih levelov padala kaj bolj redko kot tista nižjih levelov. Celo obratno, pri level 20 pade en rumeni predmet na uro, pri level 50 v eni uri dobiš vsaj 4. Glede na to bodo kmalu predmeti najvišjih levelov celo cenejši od tistih nižjih.
Legendarni bodo seveda primerno dražji, kolikor pač padajo. Zanimivo, da sem svoj prvi legendarni predmet dobil že kmalu po level 20, potem pa do level 50 prav nobenega več. Pa še za tisti Legendarni nož, ko sem ga hotel prodati, jih je bilo v AH že nekaj 100 povsem enakih in je bila cena ubogih 10.000 zlatnikov. Za Legendarni predmet!

Razlika je v tem ali opremo obdržiš ali prodaš naprej. Ko leveliraš prodaš nazaj opremo na AH, tako da nikoli ne zmanjka, brez novih igralcev bojo cene samo šle dol. Druga debata je L60, kjer pomemben predmet boš obdržal.

Nevem no, jaz sem ravno dobil soliden weapon za level 48 Wizarda za 30k, je pa cel kup boljših za več. Poglej cene dobrih ringov in amuletov in potem govori, da so itemi poceni.

Ker drop ringov je zelo slab. Jaz ko vidim kakega dobrega od vendorja jih prodam za višjo ceno na AH. Samo z omejitvijo 10 predmetov na enkrat se lahko bolj malo igraš, sploh glede na to da imam en kup krame ki bi se rad rešil in vem da je solidna.
Pa še butast AH filter za ringe ne dela. Ni variante da jih iščeš po +dmg, tako da te mine volja brskat tistih 1000 strani. Pa še omejen si na količino strani ki lahko gledaš, mislim da po strani 50 kar konča, čeprav imaš 1M zadetkov.
Pa še butast AH filter za ringe ne dela. Ni variante da jih iščeš po +dmg, tako da te mine volja brskat tistih 1000 strani. Pa še omejen si na količino strani ki lahko gledaš, mislim da po strani 50 kar konča, čeprav imaš 1M zadetkov.
Zgodovina sprememb…

glistovje ::
mene pa prou zanima kakšen bo pvp v tej igri...
brezglavo nažiganje skilov na nasprotnika in to je to... še zastojnski 8 let stari Archlord bo bolši kot ta šrot. in dneva v dan se mi zdi da ta špil ni vredn niti 5€... en navadn pve drek.
to je pač moje mnenje, če vam kej ni prou mi ga lahko p......
brezglavo nažiganje skilov na nasprotnika in to je to... še zastojnski 8 let stari Archlord bo bolši kot ta šrot. in dneva v dan se mi zdi da ta špil ni vredn niti 5€... en navadn pve drek.
to je pač moje mnenje, če vam kej ni prou mi ga lahko p......

Ena od klas bo zaradi PvE skilla OP in bo 1 shotala druge. To bo to.
Edina rešitev je PvP only gear in skills.
Edina rešitev je PvP only gear in skills.
Zgodovina sprememb…

Meni AH danes sploh ne deluje. Sicer lahko normalno brskam ampak katerakoli operacija, prodaja, nakup ali send to stash se vedno konča z "Your Request has timed out", igra mi drugače deluje v redu samo AH se jim je nekaj zataknil. Po forumih berem, da nisem edini.
Kar se tiče pa PvP, če kdaj sploh bo, bo pa povsem enak kot v vsakem MMORPG dosedaj. Vedno se gre samo za metanje skillov, ampak je zelo pomembno katere skille uporabljaš in kdaj katerega uporabiš. Seveda bo kot v vsaki igri odločilna oprema. Vedno zmaga tisti z boljšo opremo. Ne vidim zakaj bi bil PvP v Diablu kaj drugačen kot v kateremkoli MMORPG.
Kar se tiče pa PvP, če kdaj sploh bo, bo pa povsem enak kot v vsakem MMORPG dosedaj. Vedno se gre samo za metanje skillov, ampak je zelo pomembno katere skille uporabljaš in kdaj katerega uporabiš. Seveda bo kot v vsaki igri odločilna oprema. Vedno zmaga tisti z boljšo opremo. Ne vidim zakaj bi bil PvP v Diablu kaj drugačen kot v kateremkoli MMORPG.

igra je preveč poenostavljena.
vsak 10 letnik jo lahko igra. brez problema. brezglavi klik & run.
ne vem zakaj, amapak mene je igra totalno razočarala.
nič novega, popolnoma nič.
kot si rekel kot vsak MMORPG, sam da tale košta 60€.
vsak 10 letnik jo lahko igra. brez problema. brezglavi klik & run.
ne vem zakaj, amapak mene je igra totalno razočarala.

kot si rekel kot vsak MMORPG, sam da tale košta 60€.

WoW je bil 50E + 12E na mesec pa se ni noben pritoževal.

Nemixxx ::
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|

morbo ::
Špil je prilagojen (tehnični izraz za poneumljen) za mase. Kultni predhodnik + dobra propaganda = hype = milijonski kešout.
Malo nazaj sem igro ocenil na 30EUR, toliko bi jaz dal zanjo. Ampak sem si premislil; 20 + 10 = Torchlight 2 + Path of Exile beta key. Pa še podpreš talentirane male studie, namesto oderuških pogoltnežev.
Malo nazaj sem igro ocenil na 30EUR, toliko bi jaz dal zanjo. Ampak sem si premislil; 20 + 10 = Torchlight 2 + Path of Exile beta key. Pa še podpreš talentirane male studie, namesto oderuških pogoltnežev.

ABX: Po DPSu jih lahko razvrstiš.
Hvala, bom poskusil.
Kje ti vidiš opcijo za sortirat po DPS?
Zgodovina sprememb…

Ja, samo orožja. Drugače pa uporabiš filtre za minimum str/int odvisno od klase ki jo igraš.
Ostali trolli brez igre: ne zanimajo nas vaše blodnje. Igra je fun. Po več kot štiridesetih urah se še vedno zabavam. In verjetno se bom še naslednjih par 50 ur.
Ostali trolli brez igre: ne zanimajo nas vaše blodnje. Igra je fun. Po več kot štiridesetih urah se še vedno zabavam. In verjetno se bom še naslednjih par 50 ur.

Jaz govorim o prstanih in amuletih, da ni mogoče jih iskat po +dmg, ki je bistvenega pomena za ring.

Nekdo gleda TV že celo življenje, pa tupijo eno in isto.

tudi mene ne zanima če se en otrok (+10) po več kot 40 urah zabava z igro ki se ponavlja na 4 različnih stopnjah...
Če si fan diablo style iger ne vidim razloga zakaj se nebi zabaval, ne glede na starost.

todman74 ::
ABX: Po DPSu jih lahko razvrstiš.
Hvala, bom poskusil.
Kje ti vidiš opcijo za sortirat po DPS?
Kakšne cifre....a bi ti men šenkal enih 2000 goldov, da bi si jaz v Dragon Age, že enkrat lahko privoščil najboljšo opremo, saj valuta zgleda da je ista. Tolk garam (več kot 250 ur), pa na koncu spravim skupaj komaj nekaj več kot 300 zlatnikov, najboljši "itemi" pa koštajo tudi po 180 cekinov....pol se pa obremenjujem, kaj naj sploh kupim....

Bolf3nk ::
Jap, pač še en ko ima krizo, ker še gusarji ne morejo igrat. Je kar nekaj takih pacientov...

Ma to sem dal en radnom search, ki nekdo zgoraj je pravil da se da sortirat ringe po dmg, samo je bil miss-understanding.

Matev ::
kdaj bodo naredili igro
ki je ne bo nekdo končal po parih dneh igranja
tole ko en konča na najtežji stopnji še predno ti dobiš igro (ker čakaš na dobavo)
je kar nekaj
ki je ne bo nekdo končal po parih dneh igranja
tole ko en konča na najtežji stopnji še predno ti dobiš igro (ker čakaš na dobavo)
je kar nekaj

krneki ::
Kos opreme za uspešno klanje po infernu je od ene 200k naprej. Najdražja so krepelca z 1000dps, ampak to rabiš če hočeš efektivno iztrebljat zlo v ACT II+. Z DH se še kar da igrat inferno, medtem ko z WD skos crkujem. WD naj bi bil pet class, pa mi gargantuan crkne po 4 udarcih, da o pseh sploh ne govorim...

Bolf3nk ::
nič bat da so eni že končali, teh je malo
Before we get to that, though, we thought it'd be fun to share a few interesting stats we've collected since Diablo III's release:
On average players have created 3 characters each
80% of characters are between levels 1 and 30
1.9% of characters have unlocked Inferno difficulty
54% of Hardcore players chose a female character
The majority of Hardcore deaths (35%) occur in Act I Normal
The most common level 60 build in the game is only used by 0.7% of level 60 characters of that class (not including Passive diversity)
The most used runes for each class at level 60 are Barbarian: Best Served Cold, Demon Hunter: Lingering Fog, Wizard: Mirror Skin, Monk: Peaceful Repose, Witch Doctor: Numbing Dart