Forum » Omrežja in internet » Povezava dveh Ruterjev
Povezava dveh Ruterjev
Ethical ::
LEp pozdrav,
Imam eno vprašanje glede povezave dveh ruterjev. Fora je da iz enega omrežja(LAN)žičnega ne vidim PC-jev brezžičnega(WLAN). Iz WLAN-a pa vidim PC-je žičnega omrežja. Kakšna ideja, kaj sem pozabil nastavit?Sploh sem pa to šele dons ugotovil. Tehnologija kriptiranja je WPA, način pa TKIP(če ma to kj veze, sam pomoje da ne).
Za lažje razumevanje si poglejte taspodnjo slikco:)
Lep pozdrav,
E.
Imam eno vprašanje glede povezave dveh ruterjev. Fora je da iz enega omrežja(LAN)žičnega ne vidim PC-jev brezžičnega(WLAN). Iz WLAN-a pa vidim PC-je žičnega omrežja. Kakšna ideja, kaj sem pozabil nastavit?Sploh sem pa to šele dons ugotovil. Tehnologija kriptiranja je WPA, način pa TKIP(če ma to kj veze, sam pomoje da ne).
Za lažje razumevanje si poglejte taspodnjo slikco:)
Lep pozdrav,
E.
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
- spremenil: Ethical ()
solatko ::
Normalno, da ne, podatke iz plošče s statičnim IP prenesi kot klon na Router 1, pa boš vidu obe mreže. Router je za operaterja tvoj računalnik in operater vidi samo to, potem pa ti ali ročno ali avtomatsko dodeli IP-je vsem napravam, ki so priključene nanj. To imaš tudi v navodilih routerja.
Tilen ::
Grozno kakšne mreže se eni spravite delat. 2 routerja kar tako skupaj je no-go. Ali drugega konfiguriras kot AP ali pa kot switch. DHCP pa samo na prvem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
asgard82 ::
Se strinjam s Tilnom. Tole z dvema ruterjema je zapravljanje denarja in časa.
Katere ruterje pa imaš?
Katere ruterje pa imaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: asgard82 ()
@solatko misliš MAC clone?
@BlueRunner, Za 1.Ruter so vidni samo tisti, ki so prilkopljeni na njega. Za 2.Ruter so vidni vsi PC-ji, ki so priklopljeni na njega+Ruter 1.
Pomoje je treba nekej na 1. Ruterju uštimat, tako kot prav Solatko.
Hvala za pomoč,
E.
@BlueRunner, Za 1.Ruter so vidni samo tisti, ki so prilkopljeni na njega. Za 2.Ruter so vidni vsi PC-ji, ki so priklopljeni na njega+Ruter 1.
Hvala za pomoč,
E.
BaRtMaN ::
V 1. router moraš dodati statično pot za omrežje 2. routerja.
Torej routerju 1 moraš povedati, da naj paketke, ki so naslovljeni na privatni subnet 2. ruterja preusmeri na port, na katerega je ta priključen.
Torej routerju 1 moraš povedati, da naj paketke, ki so naslovljeni na privatni subnet 2. ruterja preusmeri na port, na katerega je ta priključen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ethical ()
BlueRunner ::
Na žalost se motiš... Kot je videti iz zadnje slike, ki si jo pokazal, to sploh niso samo usmerjevalniki, temveč PAT/NAT naprave. Če želiš zadeve urediti, potem moraš na R2 izključiti NAT, na R1 pa moraš dodati statično usmerjanje na R2 za omrežje 192.168.200/24.
Če pa ne veš o čemu govorim, oziroma če ne znaš upravljati z usmerjevalnimi tabelami, potem pa naj ti pomaga nekdo drug. Za bolj natančen odgovor si zaenkrat dal še premalo podatkov.
@BlueRunner
Bom probov, kar si reku. Sam jutr, ker sm ze zmatran danes.
Hvala vsem za pomoč in potrpežljivost!
E.
Bom probov, kar si reku. Sam jutr, ker sm ze zmatran danes.
Hvala vsem za pomoč in potrpežljivost!
E.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14905 (13494) | styled |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3096 (2481) | NeMeTko |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3884 (3358) | NeMeTko |
» | Omrežje - public/private - zaščitaOddelek: Omrežja in internet | 1114 (883) | imagodei |
» | WRT 160NL + T-2 - firmwareOddelek: Omrežja in internet | 2693 (2359) | blze |