» »

Mobitelov internet in port forwarding

Mobitelov internet in port forwarding

c0dehunter ::

Imam Mobitelov Itak internet. Mobitel imam priklopljen na PC preko USB kabla in pač internet dela na računalniku.
Problem je, ko se hoče recimo kakšen server back-connectat na moj PC na določen port, kljub temu da ga imam sifurno odprtega.
Zato sem naredil malo "raziskave" in z Online Port Scannerjem pogledal kako je z tem portom. Rezultat je bil "Port isn't responding".
NAto še nekaj drugega: šel sem na www.cmyip.com, kjer vidiš svojo lokacijo in namesto da bi mi kazalo Celje, kaže Ljubljana, kjer je družba Mobitel, kar pomeni da imajo oni nek centralni router tam, imam prav?
Zgleda da je IP, ki mi ga Mobitel dodeli, nek zunanji IP in ne dejanski IP mojega računalnika.
Kako bi to zaobšel?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

misek ::

Težko. Kot sem lahko na različnih forumih prebral (in delno poskusil sam), Mobitel uporablja NAT (Network Address Translator). Navzven imaš en IP naslov (javnega), znotraj pa drugega (lokalnega).

Jaz sem pri enem projektu to rešil tako, da sem uporabil OpenVPN. Na PC sem namestil OpenVPN klienta in se od znotraj povezal navzven na strežnik. Na strežniku pa sem ustrezno nastavil port forwarding. Problem pri tem je, da nekje v Internetu potrebuješ VPN server, ki je viden. Morda pa obstaja kakšen free?? Ves promet torej potem gre preko tega VPN strežnika.

c0dehunter ::

Pa res, to bi bila verjetno edina rešitev.

Zastonjskega poznam samo Steganos VPN.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
629850 (6746) čuhalev
»

Z OpenVPN-jem ven iz MPLS-ja? (strani: 1 2 )

5015635 (14579) SeMiNeSanja
»

Omrežna vrata (porti)

386840 (5269) Daniel
»

Domači Proxy?

355241 (4273) wungad
»

Google Apps - blokirani gmail strežniki - pomoč?

152347 (1977) qhar

Več podobnih tem