» »

Mobilni intrnet

Mobilni intrnet

heranulatri ::

Imam paket instant internet in bi ga rad imel istočasno na 2dveh računalnikah kako se naj stvari lotim pa ce bi to sploh delovalo?
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem!
Lp Igor

AndrejS ::

En računalnik uporabiš kot router.

dronyx ::

Po mojem vedenju obstajata vsaj dva načina (plus pogojno tretji).

Prvi je souporaba internet povezave, ki je funkcionalnost Windows XP (verjetno tudi v Visti). V tem primeru daš mobilni internet v skupno rabo, povežeš LAN PCja na stikalo ali brezžični usmerjevalnik (na LAN priključek usmerjevalnika) ter na ostalih računalnikih nastaviš kot prehod IP tega računalnika. Kako to narediš sem napisal navodila na mojem blogu. Zadeva preverjeno deluje, z brezžičnim usmerjevalnikom dobiš še Wi-Fi možnost priklopa v internet.

Drugi način je, da kupiš usmerjevalnik, ki podpira mobilni internet in tvoj (domnevam) USB 3G/UMTS modem. Ti usmerjevalniki so za enkrat kakor opažam še eksotika in moraš biti pazljiv, ker podpirajo samo omejen nabor modemov.

Tretji način pa je, da imaš usmerjevalnik, kot je recimo Asus WL-500g Premium, ki omogoča priklop zunanjih naprav prek USB vhoda. V tem primeru se (baje) da z novim firmwarom, ki ga potegneš iz interneta zadevo usposobiti, da dela z določenimi USB 3G vmesniki. Torej tudi to ni neka univerzalna rešitev, poleg tega zahteva kar nekaj znanja, da vse skupaj usposobiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Sync ::

Mene pa nekaj zanima če je možno. Imam simobil internet na prenosniku in pa nintendo wii z(wi-fi). Zanima pa me če je možno, da bi povezo wii in pa prenosnika plus tega pa, da bi lahko dostopal do neta prek Wii?

dronyx ::

Wii konzole žal nimam še v svoji zbirki trofej, po moje pa se to da brez problema, poleg tega pa potem lahko igraš še igre prek mreže. Uporabiš prvi način opisan zgoraj, tako imaš wi-fi in povezavo v internet. Brez brezžičnega usmerjevalnika po moje ne bo šlo, če prenosnik sam nima opcije da deluje kot Wi-Fi AP (dostopna točka).

Potem pa samo še povežeš Wii prek wi-fi v internet.

Če pa Wi-FI na prenosniku deluje lahko kot Access Point, potem lahko poizkusiš tole (video navodila). V tvojem primeru moraš verjetno narediti Bridge med Simobilovim 3G in Wi-FI vmesnikom na prenosniku.

Če to dela, sporoči, ker me zanima. Teoretično bi šlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winodws 10 Home - wifi - ni interneta

Oddelek: Omrežja in internet
221905 (1429) Jurrbe
»

Wireles povezava

Oddelek: Omrežja in internet