Forum » Pomoč in nasveti » problem s peko
problem s peko
pebra ::
Imam naslednji problem: pred 14 dnevi sem si naredil dvojni sistem (na C: sem dal Win98 SE, na D: pa Win2000). Na oba sem instaliral vse potrebne gonilnike in ostale nucnike. Na oba sem tudi instaliral Nero 5.5.x.x. Ko pa sem včeraj želel speči CD (konkretno delal sem CopyCD) mi je pri peki (image file mi je naredilo, vendar ne tja kamor sem napisal) samo od sebe resetiralo računalnik (v Win2000, to se je ponovilo še enkrat in potem še enkrat v Win98). Sicer mi je v Win2000 resetiralo samo od sebe že večkrat. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe in kako to odpraviti?
Hvala.
Hvala.
Han ::
Če se ti sistem sesuje ali resetira tudi sicer, imaš verjetno defekten spomin ali pa je ta nekompatibilen z osnovno ploščo.
Drugače pa naloži zadnji Nero (in ga uporabljaj v demo načinu oziroma vnesi legalno registracijo).
Drugače pa naloži zadnji Nero (in ga uporabljaj v demo načinu oziroma vnesi legalno registracijo).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Je možno, da pride do konflikta med sistemoma (datoteke kot so ntdetect in druge sistemske - skrite - od Win2000 so namreč na particiji C z Win98, razen pagefile.sys, Win2000 pa je na D particiji)? Če pa je kaj narobe s spominom, ali mogoče kdo ve kako se obnese program memtest86 za testiranje RAM-a?
Hvala.
Hvala.
Konflikt med sistemoma ni možen. Tudi sam imam enako postavitev in teh težav nimam.
Memtest-86 je eden najboljših programov za testiranje spomina. Je pa kljub opravljenemu testu brez napak možno, da se spomin in osnovna plošča ne razumeta najbolje.
100% lahko zaupaš npr. spominu znamke Micron, zelo dober je tudi Hynix, kompatibilnost ostalih pa je odvisna predvsem od kvalitete izdelave in osnovne plošče. Prijatelju sem npr. nedavno vgradil 256 MB znamke KingMax v ABIT BF6 ploščo in zadeva je na videz v redu. Ko pa sem želel namestiti Windows XP, se je vse skupaj ustavilo že pri 2%. Po zamenjavi KingMaxa s Hynixom deluje sistem brezhibno.
Memtest-86 je eden najboljših programov za testiranje spomina. Je pa kljub opravljenemu testu brez napak možno, da se spomin in osnovna plošča ne razumeta najbolje.
100% lahko zaupaš npr. spominu znamke Micron, zelo dober je tudi Hynix, kompatibilnost ostalih pa je odvisna predvsem od kvalitete izdelave in osnovne plošče. Prijatelju sem npr. nedavno vgradil 256 MB znamke KingMax v ABIT BF6 ploščo in zadeva je na videz v redu. Ko pa sem želel namestiti Windows XP, se je vse skupaj ustavilo že pri 2%. Po zamenjavi KingMaxa s Hynixom deluje sistem brezhibno.
Han hvala. Bom pogledal znamko rama. Mislim da sta dve različni firmi in je možno da zaradi tega pride do konflikta. Bom probal tudi zamenjati modula med seboj. Tudi stestiral ga bom (možno, da je prišlo do okvare, ko sem menjaval ohišje).
Različne firme tudi večkrat vplivajo na delovanje sistema. Stestiraj zadevo z Memtestom in preizkusi sistem samo z eno ploščico pomnilnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Presibek napajalnik?Oddelek: Strojna oprema | 1759 (1426) | Azrael |
» | Kak dalec z voltazo ramov na 3.3v liniji??Oddelek: Navijanje | 924 (799) | 5pellfire |
» | Ima kdo v mashini 3x512MB rama?Oddelek: Strojna oprema | 1908 (1366) | kixs |
» | PC zmrzne med instalacijo OS winOddelek: Pomoč in nasveti | 897 (812) | cekr |
» | Osnovna plošča ASUS P4S333-VMOddelek: Strojna oprema | 1137 (1016) | Han |