» »

PC za fotra? ACAD MAP?

PC za fotra? ACAD MAP?

Bx ::

fotr bi mel nov pc pa me je prosil da mu nekaj sestavim...
zdej, jaz sem nekaj naredil pa me zanima vaše mnenje...
ali je v redu, če ni-kaj ni?
uporabljal bo večinoma za acad map in pa včasih 3d studio:

MIDI TOWER
ABIT AT7 RAID ATA133 ATX +SB+LAN
ATHLON XP 1600P+ (1.40GHz)
512MB PC2700 DDR DIMM
MAXTOR 80GB 7200 ATA133
HERCULES 3D PROPHET II Ti 64MB DDR TVOUT
TEAC 40X IDE
NEC CDRW 24/10/40 IDE OEM
FDD 3,5' 1,44MB
CHERRY G83 6105 SLO PS/2
LOGITECH B69 OEM OPTICAL
IIYAMA 19 VISIONMASTER 454 PRO

thx
Bx

Thanatos ::

cenejš plato vzem, sej verjeten oča ne navijal ali pač ;)

DJroky ::

Sam plata ja. Vzem kr elitko.

thx obema
pol sem pa mal gledu da bi vzel tole plato
ASUS A7V333 DDR ATX +SB

aja, navit ga bom pa jaz mal probal, kako se bo kej obnesel :-)
Bx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bx ()

cekr ::

Če misli ata uporablajti stroj za resne stvar, pusti navijalo pri miru. Eno samo navijanje lahko tebi in atu uniči prebavo!

Matek ::

Pa vzami raje kako cenejšo izvedbo Radeona ali morda kak Matrox, ker majo boljšo sliko od Geforcov, glede na to, da bo tvoj ata se ukvarjal z resnimi stvarmi, ne pa z nabijanjem iger.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

nojus ::

ali pač:D

Matek ::

....uporabljal bo večinoma za acad map in pa včasih 3d studio....

To je napisal zgoraj. Ampak kaj vemo, mogoče se zgovarja in bo ponoči, ko bodo vsi že spali, stekel v Dnevno sobo, si nataknis slušalke in začell Quake-at.:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

ok, hvala, bom mal prečekeru še v tej smeri

glede špilov: včasih bo tudi kakšno odigral, vendar
samo kakšen MS Flight simulator, ker samo za to igro vem da jo dost špila

lp
Bx

burekar ::

En nasvet še. Resno premisli o lotanju geforce=)Quadro. Zeloo pospeši 3DMaxa.
Ideja bi bila tudi počakat še en mesec in kupit geforce 4 ti4200, ker ima večjo prepustnost.

R0K ::

Nevem kaj vam je, vam folku, da vsi šparate na plati? To je tko, da imaš ti IQ +150 pa ne moreš govorit pa pisat!

Plata je en najbolj pomembnih delov v rač. če ne že najbolj pomemben. Moreš vedet, kolk boš ti šparal na plati tolko počasnejši bo tvoj sistem (sploh če se ukvarja z grafiko .. kjer je treba met močno mašino), tolk več problemov boš imel z njo ... tolkrat več boš mogu na servis pelat.

Ne šparat pr plati, ker ti tudi AMD XP 2100+ in 1GB DDRama, mogel maximalno delovat, ker je plata zanič.

Tisto, ki si jo imel na izbiri prvič je zelo dobra. Torej ABITka. Lohk pogledaš tut za model KR7a ... alpa tut Epox-ke niso slabe. Ti rečem. Daj raje 20k sit več in učivaj v brezhibnem delovanju in hitrosti.

Glede grafične. Res bo kmal ven pršel GF4 Ti4200, ki bo sekal, do takrat pa si lohk umisliš kašnega pocen Matroxa G550, ki ima zelo solidno 2D grafiko, mal slabšo 3D, za igre pa itak ni, tko, da lohk na FS kr pozabi. Alpa preprosto počakaš na Geforca.

Clemento ::

Jp, vzemi najdrazjo plato!!Drugo lahko se zmeri zamenjas plata pa ti bo ostala za dolgo!Plata je kul!Ali pa pocaki
kx7-333!!:P
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

kuglvinkl ::

Ali ni KX-333 isto kot AT7, samo z "dediščino + South in North brudge sta enaka? Sicer pa Oča verjetno ne menja plat kakor gate, tako, da je odločitev o AT7 pravilna (kupiš plato, RAMe, proc. in to je to)

Kupiti najdražjo plato? Scena je tu zelo podobna sceni grafičnih kart. Da ne omenjam, da se dogaja ves čas, ne samo vsakih 6 mescev, tako da odgovor na to ni ravno enoznačen. Povsem je odvisno, kateremu (višjemu...) namenu kišta služi.
Your focus determines your reallity

BoO ::

Če je denar kupi večji monitor.
Monitor za CAD je vedno premajhen!
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.

lucca brassi ::

jaz bi samo to pripomnil , glede grafikulje , pozanimaj se
da gor lepo laufa Open GL (grafični programski jezik, ki ga uporabljajo nekateri programi) , če bo uporabljal tehnične programe , ti največ uporabljajo ta jezik , kolega je imel
probleme pri pro inženirju .ne vem če ga rabi autocad , mislim da ga ko predmet , površino sučeš v orbitah -3D8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavite do 300.000 SIT računalnik??!!?

Oddelek: Kaj kupiti
272048 (1494) Airskull
»

kupujem novo mašino

362029 (1251) bond007
»

proc, mama plata in grafična

321876 (1429) rh^
»

Ocena konfiguracije