Forum » Loža » ideja za pomoč
ideja za pomoč
iso2000 ::
Sem sedajle gledal Tednik, kjer je bil med drugim prispevek o družini (Jagodnik se mi zdi), ki ji je zgorelo stanovanje in so bili ob vse. Imajo 3 hčere in ena je med prvimi stvarmi, ki jih pogreša, omenila računalnik.
No, ker smo tukaj računalničarji na kupu in se sigurno doma večini valja kakšen kos opreme, ki je ne uporablja(mo) sem dobil idejo, da bi nabrali opremo in družini podarili "Slo-Tech" računalnik.
Meni se doma valja Athlon 3000+ 64 pa mogoče se najde še kakšen PATA disk. Aja, pa ena mrežna je tudi bolj kot ne nabiralec prahu.
Kaj pravite?
LP
No, ker smo tukaj računalničarji na kupu in se sigurno doma večini valja kakšen kos opreme, ki je ne uporablja(mo) sem dobil idejo, da bi nabrali opremo in družini podarili "Slo-Tech" računalnik.
Meni se doma valja Athlon 3000+ 64 pa mogoče se najde še kakšen PATA disk. Aja, pa ena mrežna je tudi bolj kot ne nabiralec prahu.
Kaj pravite?
LP
StratOS ::
Hja, mislim zelo dober in konkreten predlog.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vidim, da ni kakšnega posebnega zanimanja! Škoda. Sem pričakoval (pre)več od obiskovalcev Slo-Techa.
Glodko ::
Jst mam doma edinole 2x120mm vent od lian li in stock kuler od intla, to je vse kar imam doma in če boste rabli sem se jim prpravlen odrečt.
zee ::
jaz imam enega AMDja X2 4200+ in eno grafično kartico na PCIe.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Stratus ::
mam eno ohišje z napajalnikom 300w in floppjem, ga prispevam rade volje :) sam stranice nimam :/
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stratus ()
PaX_MaN ::
Saj bi, saj bi ampak je to drezanje hudiča v oči - moj mlinček za odpis je star že dobrih 7 let, vmes je šel že napajalnik in nisem prepričan, da ne bi že naslednji dan zagorelo ... spet. :/
gruntfürmich ::
lahko oddam disk, 200gB, IDE.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Scorpia ::
Kdor misli resno dati, se lahko zmenimo. Sam sem pripravljen dati nekaj denarja, oz. tudi kupiti določeno komponento, ki je ne bomo uspeli zbrati. Tisti ki ste iz okolice ljubljane ali kranja in njene okolice, se lahko zmenimo in dobimo, seveda pa tudi sestavimo računalnik. Avto imam tako da prevoz ni problem, jim tudi lahko osebno odnesemo računalnik. Tisti, ki ste bolj stran lahko tudi prek pošte pošaljete, moj naslov vam lahko dam na ZS, ali pa če je kdo drug pripravljen zbirati?
Da bi izpadalo fer, bomo tukaj napisali kdo je kaj prispeval in tudi slikali celoten dogodek.
Tukaj še tole kopiram od strani rdečega križa kranj:
V požaru so igubili vse - pomagajmo družini Jagodic!
V stanovanju v bloku na Planini 73 v Kranju je zagorelo v četrtek okoli 20. ure. Lastnika stanovanja, 35 letnega Roberta Jagodica, sta iz plamenov rešila policist in mlajši moški. Reševalci so ga odpeljali v Klinični center, kjer je ostal na zdravljenju zaradi opeklin in zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Žene in dveh hčera v času požara ni bilo doma. Požar so pogasili poklicni gasilci iz Kranja in prostovoljni gasilci s Primskovega, Kokrice in iz Britofa.
Stanovanje družine Jagodic je zaradi ognja in gašenja povsem uničeno.
OZRK Kranj zato začenja humanitarno akcijo "ZA POMOČ DRUŽINI JAGODIC". Naš namen je zbrati čim več denarnih sredstev, ki bi družini omogočila, da si uredijo življenje po požaru.
Račun: 07000 - 0000100776
Sklic: 00 150508
Pripis: Za družino Jagodic
Da bi izpadalo fer, bomo tukaj napisali kdo je kaj prispeval in tudi slikali celoten dogodek.
Tukaj še tole kopiram od strani rdečega križa kranj:
V požaru so igubili vse - pomagajmo družini Jagodic!
V stanovanju v bloku na Planini 73 v Kranju je zagorelo v četrtek okoli 20. ure. Lastnika stanovanja, 35 letnega Roberta Jagodica, sta iz plamenov rešila policist in mlajši moški. Reševalci so ga odpeljali v Klinični center, kjer je ostal na zdravljenju zaradi opeklin in zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Žene in dveh hčera v času požara ni bilo doma. Požar so pogasili poklicni gasilci iz Kranja in prostovoljni gasilci s Primskovega, Kokrice in iz Britofa.
Stanovanje družine Jagodic je zaradi ognja in gašenja povsem uničeno.
OZRK Kranj zato začenja humanitarno akcijo "ZA POMOČ DRUŽINI JAGODIC". Naš namen je zbrati čim več denarnih sredstev, ki bi družini omogočila, da si uredijo življenje po požaru.
Račun: 07000 - 0000100776
Sklic: 00 150508
Pripis: Za družino Jagodic
////
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpia ()
moj_nick ::
Zakaj pa ne bi denar šel direktno na transakcijski račun družine Jagodic? A mora imeti RK prste vmes?
110111001001010001010000
nastyboy ::
Bi rekel da zato ker lahko nekdo podtakne kakšen drug TR.
Sicer pa... lahko pogledam če se meni tudi kaj valja okoli... verjetno bi se kakšna miška in tipkovnica kje našla...
LP
Sicer pa... lahko pogledam če se meni tudi kaj valja okoli... verjetno bi se kakšna miška in tipkovnica kje našla...
LP
Super, da nas je več takšnih, ki bi radi pomagali!
Bom doma pobrskal, če se še kaj najde...
Sigurno imam nekje še en ISDN modem, pa dodaten USB kontroler. Samo tega nihče ne rabi, najbrž...
Scorpia, pridružujem se tvojemu predlogu.
Kakor vidim nam za sedaj manjka še optična enota pa mamaplata. No, pa kakšen printer, mogoče...
Tega žal nimam nič viška. :-(
LP
T0RN4D0 ::
V prejšnjem compu sta mi ostala še DVD rom (16x), in CD pekač(52x), če kaj pomaga, čeprav glede na to da nov dvd pekač pride 15€ sta najbrž zrela za v smeti... :\
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
dolenska ::
kot sem rekel, jaz kupim miško tipkovnico in zvočnike, lahko dam crt monitor, vendar bi bilo bolje kupiti novega za 150e, ker moj je že zmatran.
jaz sem takoj za to in bi jim takoj pomagal po svojih močeh. kaj pa če bi zbrali denar, ter ga skupaj z računalnikom prinesli k njim domov. jebat rdeči križ...bolje da damo njim direkt denar pa je mir.
jaz sem takoj za to in bi jim takoj pomagal po svojih močeh. kaj pa če bi zbrali denar, ter ga skupaj z računalnikom prinesli k njim domov. jebat rdeči križ...bolje da damo njim direkt denar pa je mir.
kaj pa tale monitor
http://www.izishop.net/store.php/show/v...
ne ne delam v izishopu ampak mogoče se da kaj ceneje zrihtat tam, ker poznam ljudi
http://www.izishop.net/store.php/show/v...
ne ne delam v izishopu ampak mogoče se da kaj ceneje zrihtat tam, ker poznam ljudi
aljazh ::
Jaz lahko prispevam laserski printer Samsung ML-1520 (treba bi bilo refill-at toner), PS/2 miš, našel bi se še kakšen 8cm vent, IDE kabel, floppy, mrežna, mogoče celo eno ATX ohišje, če ga uspem dobit v Lj (sedaj je na drugem koncu Slovenije). Več se lahko dogovorimo preko ZS.
Očitno imamo vse na seznamu, manjka samo še matična plošča. Za monitor bi lahko zbrali denar, midi sam mislim da za tipkovnico ne rabiš tolk denarja dati. Bi bilo boljše da bi večino namenili za monitor. če se plošča nebi našla, bi mogoče bilo pametno kej po oglasih pogledat.
////
hja no ni problem lahk tut eno navadno tipkovnico pa miško na štrik za par evrov. sem pa razmišljal kako bi mi to sploh skup zbral denar. kje bi se zbiral oz. kdo. sem pa tudi zato da se vsaj ti vitalni deli računalnika kupijo novi, zaradi garancije... rabljeno buh ve kolk cajta laufa.
Sej mogoče, pa ta ideja tudi ni slaba. Da se zbere nekaj denarcev. Vsaj za vitalne dele, kot je rekel midi.
KAko zbrati denar? Enega izberemo, da bo zbiral, pa vsak napiše tukaj gor koliko je prispeval - tako imamo vse pregledno.
Manjka nam pravzaprav samo še matična?
Procesor imamo, ravno tako ram. Disk je tudi...
Kaj pa če bi vzeli enega Barebona od Asusa? Sem pred kratkim to kupoval in pride ohišje z napajalnikom, matično, čitalec za kartice ca. 80 EUR+DDV? Pa če da vsak, ki nima pametne komponente med 10 in 20 EUR oz. po svojih zmožnostih, se že nekaj nabere!
LP
KAko zbrati denar? Enega izberemo, da bo zbiral, pa vsak napiše tukaj gor koliko je prispeval - tako imamo vse pregledno.
Manjka nam pravzaprav samo še matična?
Procesor imamo, ravno tako ram. Disk je tudi...
Kaj pa če bi vzeli enega Barebona od Asusa? Sem pred kratkim to kupoval in pride ohišje z napajalnikom, matično, čitalec za kartice ca. 80 EUR+DDV? Pa če da vsak, ki nima pametne komponente med 10 in 20 EUR oz. po svojih zmožnostih, se že nekaj nabere!
LP
jaz pravim tako, če bi vsaj polovica slotehovcev dalo nekaj evrov ima ta družina nov računalnik, ne pa sestavljen iz nekih rabljenih komponent. dobr vemo, da rabljeno ni preveč super. jaz sem za to da se kupi nove komponente. mislim da za 500e moramo imeti računalnik sestavljen. lahko bodo še kakšno nezahtevno igrco igral.
kater sistem pa bi dali gor? original ali pi....
kater sistem pa bi dali gor? original ali pi....
bluefish ::
em, morda me bo kdo napadel, pa vseeno. Družina naj bi ob požaru izgubila vse, tukaj pa že začenjate govoriti o nakupu računalnika in seveda pozabljate na ceno z monitorjem,... Ta denar bi verjetno družina raje zapravila za kaj bolj koristnega. Trenutno bodo otroci najbrž zadovoljni tudi z malo boljšim rabljenim računalnikom.
To imaš prav blueFish! Torej nabavimo samo nujno komponento - plato.
Sicer se meni še vedno zdi dobra ideja barebone, samo nekaj več pa to res stane...
S temle imam dobre izkušnje: barebone
Če ne pa imamo ohišje brez stranice? Razen če ima kdo kakšno kompletno viška.
LP
Sicer se meni še vedno zdi dobra ideja barebone, samo nekaj več pa to res stane...
S temle imam dobre izkušnje: barebone
Če ne pa imamo ohišje brez stranice? Razen če ima kdo kakšno kompletno viška.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iso2000 ()
bluefish ::
pa seveda, če je nekdo pripravljen kupiti računalnik, bravo. Bo pa morda izpadla čudna gesta.
gruntfürmich ::
torej kdo bo to zbral skupaj?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Pišite mi na ZS pa se bomo zmenili kako da se dobimo, bom pa js zbiral komponente, skupaj jih bomo pa sestavili.
////
Jaz lahko prispevam še 3 USB ključke z 1GB kapacitete. Ali je še kaj zanimivega, kar imam - USB kartica, Mrežna kartica, Athlon 64 3000, ATX napajalnik? Kaj je sedaj z matično?
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakovost spominskih modulov PatriotOddelek: Kaj kupiti | 949 (824) | balocom |
» | TV tuner za Panasonic Plazmo TH-42 PWD6?Oddelek: Zvok in slika | 1197 (1106) | Valentin |
» | Zunanji trdi disk za notebookOddelek: Strojna oprema | 1845 (1746) | SimplTech |
» | Wireless ojačitevOddelek: Omrežja in internet | 1990 (1805) | kiFni |
» | Grafična kartica 30k-40kOddelek: Kaj kupiti | 1816 (1134) | N-E-O |