Forum » Programiranje » [Java] Tombola
[Java] Tombola
Delpieroo ::
Zdravo..
lotil sem se ene naloge pa mi ne gre najbolje od rok. Hočem napisat navaden programček, ki prikazuje igranje tombole, torej kar konzolsko varianto. In sicer tako da bi mel mel neko nit(tombolo) ki bi random vlekla števila iz nekega intervala. Vsak udeleženec pa predstavlja nit, ki sproti preverja ali ima dano število..
Hvala vnaprej..
lotil sem se ene naloge pa mi ne gre najbolje od rok. Hočem napisat navaden programček, ki prikazuje igranje tombole, torej kar konzolsko varianto. In sicer tako da bi mel mel neko nit(tombolo) ki bi random vlekla števila iz nekega intervala. Vsak udeleženec pa predstavlja nit, ki sproti preverja ali ima dano število..
Hvala vnaprej..
<b>klima</b> ::
Za ta program ne potrebuješ niti, razen če jih hočeš uporabiti.
Odvisno je tudi od tega, do kakšne mere boš zakompliciral stvar.
Enostavno se da tako, da narediš tabelo, ki predstavlja tombolo in v to tabelo generiraš pač poljubna števila.
Potem narediš dve funkciji in sicer eno za to da generira poljubna števila in drugo za to da preverja ali je spet drugo naključno število enako številu v tomboli.
Potem narediš dva gumba (enega zato da generira cifre, drugega zato da preverja cifre). In v ta dva gumba dodaš potem ActionListener in kadar na enega klikneš se generirajo nove cifre ali pa preverja ali je igralčeva cifra enaka cifri tombole.
Tako se da najbolj enostavno, lahko pa malo bolj grafično dodelaš in prikazuješ številke itd.
LP
Odvisno je tudi od tega, do kakšne mere boš zakompliciral stvar.
Enostavno se da tako, da narediš tabelo, ki predstavlja tombolo in v to tabelo generiraš pač poljubna števila.
Potem narediš dve funkciji in sicer eno za to da generira poljubna števila in drugo za to da preverja ali je spet drugo naključno število enako številu v tomboli.
Potem narediš dva gumba (enega zato da generira cifre, drugega zato da preverja cifre). In v ta dva gumba dodaš potem ActionListener in kadar na enega klikneš se generirajo nove cifre ali pa preverja ali je igralčeva cifra enaka cifri tombole.
Tako se da najbolj enostavno, lahko pa malo bolj grafično dodelaš in prikazuješ številke itd.
LP
Glodko ::
A si s FRI? Jst sem imel podobno nalogo, ravno tko niti, v grobem podobna tvoji tomboli. Za grob osnutek bi bila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] unique randomOddelek: Izdelava spletišč | 1221 (931) | Yacked2 |
» | Svetla prihodnost za Ruby? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8042 (6492) | MrBrdo |
» | Program ne deluje več (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6673 (5411) | Genetic |
» | Če tole ni potegavščinaOddelek: Loža | 3600 (2122) | T0RN4D0 |
» | Monolith - novo piratsko orodje?Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 5584 (3598) | MrStein |