» »

Particija se je sama spremenila v RAW?!?

Particija se je sama spremenila v RAW?!?

Fenec ::

Nisem nič posebnega delal na računalniku, ko kar naenkrat nisem mogel več dostopat do diska.

Imel sem en fizični disk razdeljen na 3 particije. Na eni so bili nameščeni WinXP na ostalih dveh pa podatki. Kar naenkrat nisem mogel dostopat do nobene particije preko Raziskovalca (in ostalih programih). Napisalo mi je »C:\ ni na voljo. Dostop je zavrnjen.« Windowsi so se zagnali (zelo počasi), nisem pa mogel odpirat, brat, kopirat datotek in zagnati nobenega programa. Prav tako nisem mogel dostopat do D in E diska (particije). Tudi v varnem zagonu ne.

Poskusil sem tudi z live CDjem (Bart's PE Builder) in enako nisem mogel dostopat do diskov.

Nato sem sformatiral C particijo in na novo namestil WinXP. Sedaj mi normalno dela C particija, D in E pa ne. Enako kot prej mi javlja »D:\ ni na voljo. Dostop je zavrnjen.«

Ko pogledam lastnosti particije v Raziskovalcu mi pravi, da je to velikost diska 0B in RAW datotečni sistem. 'Computer manager' mi sploh ne pokaže drugih partcij.

Kaj naj naredim? Nočem formatirat ostalih dveh particij, ker nočem izgubit podatkov, ki niso bili nikoli pobrisani.

Kateri program rešuje te problemčke?

Hvala za odgovore.

ender ::

Poizkusi kakšen OnTrack EasyRecovery (grafičen program) ali pa testdisk (dela v konzoli, je pa brezplačen).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ender ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne morem inštalirat avg antivirus 2014

Oddelek: Pomoč in nasveti
5601 (482) djtyson
»

brisanje praznih map

Oddelek: Programska oprema
253485 (3094) Cold1
»

Windows 7 ne mapira particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
71693 (1621) kroky
»

Problem s particijami!

Oddelek: Operacijski sistemi
12979 (912) para!
»

Dostop do diska v v winXP (NTFS) ni dovoljen!!!??

Oddelek: Programska oprema
111177 (1043) andrej

Več podobnih tem