» »

Na kaj pazit če kupuješ rabljen prenosnik?

Na kaj pazit če kupuješ rabljen prenosnik?

Glodko ::

Zdravo. Počasi sem se naveličal da kamor grem, je vedno brezžični ali žični net (služba), jaz pa nimam prenosnika. Zato moram potem zvečer pospešeno vse nardit na domačem desktopu in kot danes it spat šele ob polnoči. Zato sem se odloču da bi kupil nek rabljen prenosnik, v roku 1 mesca. To predvsem zato ker me pride ceneje in ker ne rabim ne vem kako zmoglivga. Zdej všeč so mi od IBM-a Thinkpadi, danes sem videl T40 in mi je bil takoj všeč, poleg tega kokr vem so ti prenosniki baje zelo kvalitetno narjeni (T(ank):D. Malo sem si pogledal na bolhi in se prodajajo za okoli 200-350 EUR. Za zmoglivost mi je vseeno, recimo. Gor bi poganjal itk sm firefox, office 2003, JDK, foobar, VLC, avast, zonealarm,... Se pravi nič "kaloričnega". Grafično rabim glih tolk da bi poganjala modro xp temo in bliss ozadje, pa sem pa ke kak film (1x na 14 dni). Za disk mi je vseen, procesor bo kater pač bo (nekje 1,3Ghz vsaj), ram mogoče nadgradim, če bo frej slot in baterijo v najslabšem primeru zamenjam, ker si želim da bi imel dobro avtonomijo pa zaslon 14", tko da lhk dam v torbo in grem, da ne rabm posebej aktovke za komp.
V glavnem želim da je kvaliteten in da zdrži nekje 2 uri brez štekarja. Zdej sm pa v dilemi, pri tem nakupu rabljenga prenosnika. Na kaj morem pazt da se ne bom potem tepu po glav? Kakšna je razlika recimo z modeli T41, T42, T43, zadnji je že precej drag. Moj maximum je nekje 400 EUR +/- neki EUR. Še 1x za zmoglivost mi ni tok, razen da kokr tok tekoč dela, važn mi je predvsem da je dober ohranjen, brez prask, da ni kej razbit, tko da bi men služu še kako leto ali dve.
Ima mogoče kdo ta prenosnik in ga namerava prodat (ZS)? Hvala za info!

Gandalfar ::

Baterija na rabljenih ti bo redko dosti zdrzala. Se ti dosti splaca pogledat koliko te pride nova in se to v nakup vracunat.

dolenska ::

največja težava je baterija. kot je že povedal Gandalfar orenk preizkusi baterijo, rezervne original so vedno zelo drage. neoriginal pa jaz nebi vtaknil v prenosnik...zakaj vrjetn veš sam.
Dobr preglej tudi ekran in priključke.

Glodko ::

Ja vidim original nova baterija okoli 85EUR. Ampak OK. Na to sem že tko računal da bi moral še vzet zdraven. Zdej gledal sem dva:

http://www.bolha.com/oglas3314580
http://www.bolha.com/oglas3306724

Težava je ker vsak ceno postav po svoje in zdej ne vem kaj to pomen "ohranjen" in podobno. Imaš T43 za 270EUR, imaš pa tudi T40 za 350EUR, samo se ne morš zanest na to da je T40 bolj ohranjen, ker lahko da je samo lastnik postavil tok višjo ceno =( ?

gregyk ::

Ja vidim original nova baterija okoli 85EUR. Ampak OK. Na to sem že tko računal da bi moral še vzet zdraven. Zdej gledal sem dva:

http://www.bolha.com/oglas3314580
http://www.bolha.com/oglas3306724

Težava je ker vsak ceno postav po svoje in zdej ne vem kaj to pomen "ohranjen" in podobno. Imaš T43 za 270EUR, imaš pa tudi T40 za 350EUR, samo se ne morš zanest na to da je T40 bolj ohranjen, ker lahko da je samo lastnik postavil tok višjo ceno =( ?


:) Zgornji oglas je moj (http://www.bolha.com/oglas3314580). Pošteno ti napišem: Baterijo sem te dni spet malo stestiral koliko drži in mi je ob vključenem wlan-u in predvajanju dvd filma z dvd-ja zdržala okoli 1h 45 minut, kar se mi zdi da je kar spodoben čas. Glede ohranjenosti je pa tako, da kako praskico že ima saj ni nov, sem se ga pa pazil.

Lp

ant ::

http://www.bolha.com/oglas3290022

tale je zelo ugoden samo je vprašanje kaj se je dogajalo s tem laptopom. kot vidim prodajalec prodaja več laptopov zato bi bilo potrebno podrobno pogledati laptop ali je bil mogoče že kaj odprt in v okvari.

drugače pa je t43 novejši od t40,41, verjetno tudi kaj izboljšan

LP

Poldi112 ::

Tale zadnji ima procesor p4m. Teh bi se jaz načeloma izogibal.
Pri bateriji je tudi vprašanje koliko jo potrebuješ. Jaz večinoma delam doma in me kratka avtonomija ne ovira (čeprav vseeno zdrži nekje 45min).

T40 so že povsem spodobni, če kupiš takega s centrino platformo.
Poleg zaslona in baterije se splača preveriti tudi optično enoto. Ker pri starem je hitro lahko občutljiv na presnete ali ne preveč ohranjene cd-je. In nove rezervne enote so brutalno drage.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ant ::

verjetno se je prodajalec zmotil, saj ima t43 že centrino procesor s 533 fsb. sicer pa imajo že vsi laptopi od t40 serije naprej centrino tehnologijo.

http://www.notebookreview.com/default.a...

Kibby ::

Sam prodajam notebook, rabljen, in pricakovano se mi zdi da se noben ne javi kupiti rabljen prenosnik, zadeva je pac taka, da so novi ze dokaj poceni, pa se garancijo majo, tak da nevem ce se sploh splaca kupit rabljenega. Zgleda da bom sam ali prodal pod ceno ali pa obdrzal prenosnika, vseeno da je velika zelja po namiznem compu, ali pac... cene so drasticno padle, komponente vedno novejse, logicno da se folk ne odloca vec toliko za rabljene prenosnike kot nekdaj ko so bili bolj izjema kot pravilo...

Glodko ::

Ja no ker je moja omejitev 400EUR za ta denar ne dobim nč pametnga, oziroma bo kvaliteta ohišja porazna. Thinkpadi, sploh serija T je bila par let nazaj roba višjega ranga, in temu primerna je tudi izdelava, je pa res da so komponente zastarale. Za T4x sem se odloču ker ima fotr HP 8710p in je ohišje dost bolj gnilo kot pri 4 leta starem T40 ki sem ga videl včeraj, seveda po zmoglivostih ni za primerjat, samo sam želim prenosliv strojček za mojo zbirko nostalgičnih programov =). Doma že tako imam namiznika zadnjega krika tehnologije.

Glodko ::

Pozna kdo program kjer bi se dalo recimo z usb kluča se ga pognat in da preveri mrtve pixle?

beta1 ::

Rabljenega notebooka se danes ne splača kupit, če so novi že tak hudo poceni

400 EUR + 85 EUR baterija = 485 EUR , Nove pa dobiš za 500 EUR, pa grem glavo stavit da novi notebook poseka starega po celi črti.

Glodko ::

Sm najdu nekoga ki ima T40 zlo lepo ohranjen in z 9 celično baterijo (zdrži še do 2 uri), tko da če bo prodal ga vzamem za 340EUR. Novga za ta denar, sem pa že napisal kakšna plastik fantastik se danes prodaja. Rabim pa itk sm za net in office, tko da žblj Mhz ne rabim.

tomaz321 ::

Jaz bi na tvojem mestu vzel novega:

Npr. samo malo sem pobrskal pa se mi zdi, da Toshibe spadajo za moje pojme v zgornji rang:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Invictus ::

Kupi si raje novega HP-ja za 600 EUR. Dobiš še 2 GB RAMa zraven.

Ki ga boš rabil, glede na to da boš poganjal JDK ...

Saj so tudi obročna plačila v redu, lahko pa pogledaš tudi kaj čez mejo.

LP I.

Glodko ::

Kaj pa kakšni z 14" zaslonom se dobijo za ta denar? 15" je preveliko, vem da se sliš blesavo, samo 15" mi ne gre v torbo in kaj čem pol z njim če morem še posebej torbo nosit za leptop.

Glodko ::

P.S.: O HP-jih ne bi, servis je gnil, vsaj birotehna, kompi pa mogoče so res zmoglivi, samo zanič narjeni. In iz 350€ smo prišli že na 600 z opcijo obročnega odlplačevanja =). Ne res, 400 EUR je zgornji maximum.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

ant ::

pač on potrebuje laptop za okol prenašat in takšnega, da bo to zdržal vsakodnevno, ne pa da bo začel po 2 mesecih razpadati (npr. HP). in za denar okoli 600 e ne dobiš dobrega ohišja. kvečjemu bi moral poseči po thinkpad R61, ki pa je že okoli 750 evrov.

izbira laptopa ibm je tako glede kvalitete kot robustnosti več kot dobra.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ant ()

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

Glodko ::

Hvala Spajky!

Glodko ::

BTW že nekaj časa iščem in ne najdem. Namreč, ima mogoče kdo link do kakšne trgovine v SI ki prodaja te cd-rw/dvd enote od IBM-a? In zanima me še kateri trdi diski bi bili primerni za ta prenosnik, piše sicer da ima ATA vodilo, samo kateri so sedaj primerni? Zanima me informativno, ali je zadeva dobavljiva in kakšne ima cene. Hvala

Shark-357 ::

Za 400€ dobiš že nov notesnik... klik

Zgodovina sprememb…

Glodko ::

Še 1x ne rabm novga plastičnega jajca. Sprašujem če se da te zadeve kje dobit, da vem približno kok je cena?

Poldi112 ::

Za cdrw sem jaz klical IBM servis kakšen mesec nazaj in so rekli da cdrw za T22 pride približno €200.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

ant ::

ma bolj se ti izplača kupiti navadni dvdrw namesto originalnega od ibm. potem pa ga pač vgradiš noter. morda bi edino moral malo modificirati plastiko vratc.

LP

Glodko ::

Dejte mi hit povedat mnenje o tem prenosniku:

http://www.bolha.com/oglas2900199

Se oproščam da ni pravi link, me neki zejebava to ustvarjanje linka, neko napako ven meče. U glavnem se splača za ta denar?

ant ::

a nisi rekel, da je budget max 400€???

jaz ti predlagam tole: http://www.bolha.com/oglas3324762

boogle ::

hja jest tud pravm da raj novga za dobrih 400 z garancijo

mal kle poglej: http://www.ceneje.si/prenosniki-do-17-z...

Glodko ::

Ja sem že videl tega, ampak je 15 col, kr je preveč! Tablet je sm 12 col in ima dobre plačilne opcije =).

tomaz321 ::

HP 14.1 za 550EUR

To je pomoje od novih 14.1" nekje najboljš kar lohk dobiš - je pa ta velikost obupna glede na ponudbo (drugače je tut meni všeč manjši prenosnik).

Podoben problem kot s temi manjšimi prenosniki je pa npr z A3 scannerji in printerji (A4 so praktično zastonj, A3 pa kot da bi plačal ne vem kaj posebnega) - je pač problem ko mamo opravka z ekonomijo obsega :(

Pa še ene par povezav k je pomoje za isto robo, sam da je lepo po ceni razporejen pa hitr vidš velikost displeja (lahko dobiš ta comp tut s turionom za 520EUR):
perne
mehatron
triniplus
microsvet

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tomaz321 ()

Silvo ::

Tomaž321 v teh ponudbah je vse predstvitveno in ne NOVO!

lp
Silvo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljen prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
184953 (4262) terryww
»

ze 100x... kater prenosnik, tokrat do 600 eurov

Oddelek: Kaj kupiti
162549 (2223) Sycroft
»

Rabljen prenosnik do 70k

Oddelek: Kaj kupiti
82939 (2636) R33D3M33R
»

kupujem nov prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
92690 (2319) billy
»

FUJITSU SIEMENS, Amilo L1300

Oddelek: Kaj kupiti
151103 (1005) billy

Več podobnih tem