» »

"Alarmna naprava"

"Alarmna naprava"

YaN-cH ::

No da začnem. Danes zjutraj me zbudi sosed in mi reče da so nam vlomili v klet, ok si rečem adijo bicikel. Grem pogledat in vidim da nasrečo nam niso ukradli nič še sreča da je bil bicikel zaklenjen na zid. Vendar take sreče ni imel sosed kateremu so ukradli bicikel. Ker to je že drugi vlom v klet sem se odločil da morem v klet dat neko sireno.

Ideja je taka:
Na okvir vrat bi zmontiral dve končni stikali in eno za vklop/izklop sirene (vsa tri zaporedno) to bi sedaj peljal na sireno. Sedaj iščem sireno (zvočnik, bilo kaj) da se dere in mi zbudi cel blok. Katera od teh piezo sirena bi zadostovala. Vsa ta "alarmna naprava" naj bi delala na baterije/akumulator. Doma mam en 12V svinčen akumulator za UPS.
Oziroma še najbolj vesel bi bil če se da kaj takega kupit nap. kakega kit kompleta se nebi branil ali če kdo ima kaki načrt za tako enostavno zadevo.

Prosim pomagajte.

Edit: dodal link
  • spremenil: YaN-cH ()

Azrael ::

Mogoče bi bila boljša ideja namesto končnih stikal, živosrebrno stikalo, ki ga namontiraš tako, da se alarm sproži, ko enosledo vozilo ni več v položaju za "parkiranje". To finto uporabljajo alarmi za motocikle. Kit komplete ima vsaj Conrad, mogoče tudi IC ali HTE, vprašaj.

Vendar, če so se uzmoviči odločili, da rabijo tvoj bicikel, jih alarm ne bo ustavil, sireno se da s kakšno cunjo ali gobo močno utišati. Dovolj, da ga spravijo v kak kombi ali tovornjak in gredo z njim.
Nekoč je bil Slo-tech.

YaN-cH ::

Hvala za pomoč. Ker živim v malem bloku (9 stanovanj) bo sirena zadosti dobra. Bicikel pa imam zaklenjen za zid za taki slučaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So vam kdaj ukradli kolo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14927038 (5430) GupeM
»

Termometer za centralno peč na drva..?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
215524 (3553) feryz
»

Ukradeno kolo Nakamura Catch 70 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7524737 (21992) mihec87
»

Izdelava vezja za alarm za motorno kolo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
234109 (1004) DimmniBurek
»

Alarmni sistem

Oddelek: Kaj kupiti
152853 (2523) Pyr0Beast

Več podobnih tem