» »

Thunderbird: TLS (arnes) + digitalno podpisovanje = štala?

Thunderbird: TLS (arnes) + digitalno podpisovanje = štala?

neoto ::

Naletel sem na en problem. V prakso mi je prišlo, da vse e-maile digitalno podpišem z osebnim certifikatom (od sigen-CA). Vse OK, vse deluje brezhibno.
Problem je nastal, ko sem želel nastaviti kodiranje povezave z ARNESovim strežnikom. Ob vzpostavljanju povezave me arnes-ov strežnik sprašuje za certifikat, čeprav bi mi on moral poslat njihov javni ključ (poglej screenshot). V seznamu se pojavi samo moj osebni certifikat in če ga potrdim, mail server logično zavrne povezavo. Če pa to okno prekličem, pa steče tako kot mora.
Na arnes-ovem helpdesku sem dobil odgovore v stilu: odstranite certifikat, pa bo delalo; nimate pravega certifikata za podpisovanje; poglejte na našo stran, kako se nastavi TLS povezava; nam vse deluje...
Rad bi obdržal tako digitalno podpisovanje kot tudi varno povezavo s serverjem. Sicer bi lahko ves čas klikal na Prekliči, ampak potem ne vidim fore v avtomatskem preverjanju pošte...

Torej, vprašanje: Uporablja kdo od vas kombinacijo digitalnega podpisovanja in prenaša pošto z arnes-ovega strežnika po SSL ali TLS povezavi?

ARNES

ARNES

ps: na drugih strežnikih se to ne dogaja...

edit: SiOL mail server uradno SSL/TLS ne podpira, ampak vseeno zadeva napol dela. Imajo kar en default certifikat uporabljen, ki seveda ni vezan na njihovo domeno in spet Thunderbird skače z napakami... Tukaj je treba kliknit OK in zadeva steče.
  • spremenil: neoto ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčne blagajne (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Programiranje
1344343514 (83517) Macketina
»

Prevzem certifikata sigenca v WIN 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5321960 (18525) MrStein
»

Preverjanje digitalnega podpisa

Oddelek: Informacijska varnost
338677 (6829) neki4
»

SiOL in relaying mail to ... now allowed

Oddelek: Omrežja in internet
121693 (1369) enough98

Več podobnih tem