Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu - odstranil uporabnika iz root grupe
Ubuntu - odstranil uporabnika iz root grupe
McMallar ::
Pozdravljeni.
Inštaliral sem Ubuntu 8.04 Server in se malo igral z njim. Glede na to, da sem že nekaj stvari konfiguriral in da nisem noben ekspert na tem področju prosim za pomoč. Po pomoti sem default uporabnika z ukazom usermod -a -G users uporabnik vrgel ven iz skupine root uporabnikov (vsaj tako si razlagam, ker mi sudo ne dela več). Ali obstaja kakšna rešitev ali je vse, kar mi preostane, ponovna namestitev celotnega sistema?
Hvala in LP.
Inštaliral sem Ubuntu 8.04 Server in se malo igral z njim. Glede na to, da sem že nekaj stvari konfiguriral in da nisem noben ekspert na tem področju prosim za pomoč. Po pomoti sem default uporabnika z ukazom usermod -a -G users uporabnik vrgel ven iz skupine root uporabnikov (vsaj tako si razlagam, ker mi sudo ne dela več). Ali obstaja kakšna rešitev ali je vse, kar mi preostane, ponovna namestitev celotnega sistema?
Hvala in LP.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
McMallar ::
Sem dobil rešitev. Live CD... Bom pa še probal, ko pridem domov.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft kupil YammerOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 8695 (7402) | zmaugy |
» | Prihaja odprtokodna alternativa Skypu: GNU Free CallOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9247 (5897) | Icematxyz |
» | uporabniška računaOddelek: Operacijski sistemi | 1532 (1208) | Mercier |
» | Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !Oddelek: Pomoč in nasveti | 3593 (2281) | SasoS |
» | NUJNO!! Izbris uporabniškega imena (XP)Oddelek: Operacijski sistemi | 1095 (1095) | Mercier |