Forum » Strojna oprema » Bližniva za aktiviranje/disable USB naprave
Bližniva za aktiviranje/disable USB naprave
k4vz0024 ::
Kako napravti "bližnjico" za vklapljane in izklapljanje (disable) USB naprave? Sedaj je treba iti v System in Device Maneger da disablam napravico. Problem je v tem, da se "tepe" z drugimi.
tx, za predloge
tx, za predloge
Duhec ::
DEVCON
Prenesi si program DevCon, ga nekam razzipaj in potem DEVCON.EXE skopiraj v Windows\system32 mapo.
V Device Managerju desni klik na napravo, ki jo želiš disejblat, "Lastnosti", zadnji zavihek "Podrobnosti" in izbereš "ID primerka naprave". Klikneš na niz, da pomodri in CRTL+C, da niz skopiraš, ker tipkat ga je muka.
Npr, da disejblaš flopi disk odtipkaš v command promptu:
devcon /r disable "@FDC\GENERIC_FLOPPY_DRIVE\4&33BC18FA&0&0"
in v device managerju se ti pojavi tisti rdeč križec žez napravo.
Seveda niz v narekovajih nadomesti s svojim ID-jem naprave. Narekovaji so obvezni pri direktnem ukazu iz Command Prompta !
Ukaz DevCon ima kar nekaj stikal/možnosti npr. tudi REMOVE in je kot nalašč za kak USB ključek, da ne klikaš tolikokrat z miško okoli Varnega odstranjevanja naprav...
Npr. za remove USB ključka imam jaz sledečo bližnjico:
devcon /r remove "@USBSTOR\DISK&VEN_USB_2.0&PROD_FLASH_DISK&REV_1100\AA00000000000572&0"
Ukaz shrani v neko BAT datoteko in na namizju ali še bolje v Quick Lanch baru naredi bližnjico do te BAT datoteke.
Poročaj, če ti rata.
Prenesi si program DevCon, ga nekam razzipaj in potem DEVCON.EXE skopiraj v Windows\system32 mapo.
V Device Managerju desni klik na napravo, ki jo želiš disejblat, "Lastnosti", zadnji zavihek "Podrobnosti" in izbereš "ID primerka naprave". Klikneš na niz, da pomodri in CRTL+C, da niz skopiraš, ker tipkat ga je muka.
Npr, da disejblaš flopi disk odtipkaš v command promptu:
devcon /r disable "@FDC\GENERIC_FLOPPY_DRIVE\4&33BC18FA&0&0"
in v device managerju se ti pojavi tisti rdeč križec žez napravo.
Seveda niz v narekovajih nadomesti s svojim ID-jem naprave. Narekovaji so obvezni pri direktnem ukazu iz Command Prompta !
Ukaz DevCon ima kar nekaj stikal/možnosti npr. tudi REMOVE in je kot nalašč za kak USB ključek, da ne klikaš tolikokrat z miško okoli Varnega odstranjevanja naprav...
Npr. za remove USB ključka imam jaz sledečo bližnjico:
devcon /r remove "@USBSTOR\DISK&VEN_USB_2.0&PROD_FLASH_DISK&REV_1100\AA00000000000572&0"
Ukaz shrani v neko BAT datoteko in na namizju ali še bolje v Quick Lanch baru naredi bližnjico do te BAT datoteke.
Poročaj, če ti rata.
Tole mi ne dela. Sm razpakiral in in prenesel v system32 devcon.exe.
V .bat datoteko sem vnesel tole: devcon /r disable "USB\VID_0923&PID_010F\7&145CF7B0&0&1".
To je napačno. Treba je hrdware Ids. Pol pa dela.
Tx
V .bat datoteko sem vnesel tole: devcon /r disable "USB\VID_0923&PID_010F\7&145CF7B0&0&1".
To je napačno. Treba je hrdware Ids. Pol pa dela.
Tx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Dodal bi še da za ponovni vklop disable zamenjamo z enable in posnamemo novo. bat. Cool!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GpeditOddelek: Operacijski sistemi | 1543 (1149) | Pesimist |
» | RIM predstavil svoj tablični računalnik BlackBerry PlayBookOddelek: Novice / RIM BlackBerry | 5825 (4842) | tec |
» | Externi disk spraviti v sleep...Oddelek: Strojna oprema | 1973 (1334) | biasko |
» | preverjanje net povezave z dos batch ukaziOddelek: Programiranje | 3712 (2052) | amigo_no1 |
» | Vklop fizično priklopljene USB napraveOddelek: Pomoč in nasveti | 1505 (1346) | gokky |