» »

Kolk premore 200W napajalnik?

Kolk premore 200W napajalnik?

migič ::

Zanima me kol en 200 W napajalnik premore ventilatorjev. Sedaj mam tri gor, vsi so na 12v, pa me zanima če bi gonu še kakšenga? Saj vem da bi, sm kolk se potem moč zmanjša na enga?
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

IceIceBaby ::

Dej 2x pretuhti preden napises. Na vsakem ventilatorju je napisan kak tok potegne skoz pa kako napetost rabi. In simpl enacba P = U x I ti pove da je moc ventilatorja recimo par watov (4, 5 recimo).
pol je pa to sam treba delit z 200 pa mas.
Drugace pa probi pa bos najbols vidu. Pac butnes jih 8 gor pa probas ce dela.

Tjulenj ::

ventilator je redek 120mm da pozre vec kot 5W, ponavad so precej pod tem, tko da to verjetno ne bo problem. odvisno kolk mas ostale krame pa kaksne ventilatorje sploh priklapljas.

Highlag ::

Kst ni čisto prav napisal.

200W moči napajlnika je porazdeljeno med +5V, +12V ter -12V in -5V

Večji del moči tukaj pade na +5V in +12V.
Koliko toka lahko napajalnik da za katero napetost pa moraš pogledati na sam napajalnik.

Na mojem starem 200W piše:
+5V -> 20A (100W)
+12V -> 8A (96W)
-5V -> 0,5A (2,5W)
-12V -> 0,5A (6W)
--------------------------------
skupaj: 204,5W

Kolko ventilatorjev pa ti lahko še priključiš pa je odvisno poleg napajalnika tudi od komponent, ki jih imaš. Na diskih in CD .... piše koliko porabijo. Prav tako dobiš podatke tudi za vse ostale komponente.
Glavni porabniki so še procesor in grafična kartica, oziroma vse kar proizvaja toploto :D

In od maksimalnega toka, ki ga prenese napajalnik moraš potem odšteti porabo komponent, ki jih že imaš pa boš videl koliko imaš še toka na razpolago.
0:)

Glede nižanja napetosti:
Dokler napajalnik ni preobremenjen napetost ne-bi smela bistveno pasti. Mogoče le za kako desetinko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Highlag ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniški napajlnik kot vir 12V

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
203099 (2424) FX6300B
»

Kam gre vsa ta moc ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
182454 (1815) Pyr0Beast
»

200W dovolj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131707 (1461) StratOS
»

Kako pogledati, kako obremenjen je napajalnik?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
363490 (2724) Mr.B

Več podobnih tem