» »

Linux Problem

Linux Problem

IR Babun ::

Mam problem z Linuxom;
ko pri namestitvi izberem vrsto inštalacije mi izpiše:
Med branjem razdelitvene tabele blokovne naprave je prišlo do napake. Napaka je bila:
Partition Table Corrupt

Sem poskusil z Red Hatom 7.2 - Seawolf in z Pingo Linux 1.0
Pred tem sem ga nekajkrat že naložil brez problemov, po sem ga pa dol zbrisov, k sem u winsih rabu disk.
Sedaj sem pa tisto particijo u winsih zbrisal, pa NE dela!;(( ;(( :'( :'(
SCREW THE GOVERNMENT

l0wc4 ::

Očitno imaš probleme s particijami. Probaj izbrisati vse particije ročno z linuxovim fdiskom ali pa recimo z gdiskom od Symanteca za DOS. To bi moralo špilati. :\\

Gh0st ::

Očitno maš bad sektorje. Naredi scan in boč videl. Če jih imaš, potem lahko z Linuxovim Disk Druidom nastaviš particije tako, da obide bad sektorje, samo to se pokaže potem pri hitrosti in prostem prostoru na disku. Če je bad sektorjev preveč moraš žal disk upokojiti.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

bad sektorjev nimam, v druidu pa ne morm nč nardit, k mi sploh do ke ne pride.
A je možno, da je vseh prvih 1024 cilindrov zasedenih, ker naj bi se lilo namestil na prvih 1024 cilindrov.
SCREW THE GOVERNMENT

dr.J ::

Kaj pa linuxov fdisk? Do tja prideš, saj če daš instalacijski CD in bootaš sistem z njega, imaš dostop do virtualnih konzol.
Novejši LILO nima več omejitve na 1024 cilindrov. RH pa zdaj po defaultu uporablja Grub.
Malo poglej po webu, kaj tako sporočilo pomeni! Se pa pridružujem mnenju kolegov, ki sumijo disk.

Bad sektorjev nimam in disk mi tut zaenkrat v winsih v redu dela, sam tam ko bi moral biti izpisan ime particije izpiše %THISDIRNAME%, bom še z linuxovim fdisko probal
SCREW THE GOVERNMENT

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali HDD umira?

Oddelek: Strojna oprema
423557 (2346) hojnikb
»

Vse o MBR

Oddelek: Operacijski sistemi
121590 (1340) moj_nick
»

winXP in Linux (najboljsi nacin za zdruzitev?)

231898 (1626) dr.J
»

mount ntfs ?? (win2k particija v linuxu)

201544 (1252) tico
»

Win98 & Win NT dual boot

Oddelek: Pomoč in nasveti
51131 (1097) su37

Več podobnih tem