» »

[Linux] Menjava matične

[Linux] Menjava matične

kriko1 ::

Takole, na domačem računalniku bom menjal matično, ker jo je strela skurla. Uporabljam opensuse, ta ima initrd sliko za nalaganje modulov pred zagonom (IDE / ata gonilniki & stuff). Ker matična je drugačna, me zanima kako uspešno zgraditi na novo initrd, s tem da vsebuje not module za novo matično.
Ideja je da uporabim kak live cd, ter chrootam in poženem mkinitrd, vendar ne vem če bo dovolj.

Tomay ::

Si poskusil kar vstavit disk in zagnat sistem? Linux je bolj odporen na menjavo strojne opreme kot windows.
Voodoo 4Ever

karafeka ::

Odvisno katere module imaš v kernelu. Če imaš kernel namenjen samo tvojemu sedanjemu sistemu, potem valda da ne bo šlo na novi plati. Če imaš pa vse gonilnike v kernelu ali v modulih, potem lahko pa kamot zamenjaš.

andromedar ::

eeem, jaz sem šel iz Asus M2N-E + Athlon 3500+ na Asus P5B-SE + Intel 2160, grafična GF 7300 GT je ostala ista ---> brez da bi naredil na sistemu KARKOLI - Ubuntu 7.10.

Sistem se je pobral brez problema in deloval dalje kot da se ni nič zgodilo. Skoraj sem padel s stola !

Nekdanji selektor bi rekel "Kapo dol!"

Edit:typo

lp
Eh?

Zgodovina sprememb…

kriko1 ::

Ja, nič ni bilo potrebno storiti, razen vklopa.
Sem mislil da zgradi initrd image glede na trenutno uporabljene module...

moj_nick ::

Problem bi edino lahko nastal, če bi sam ročno kompajlal jedro in ne bi predvidel morebitne menjave komponent.
110111001001010001010000

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako prenesti linux na drug računalnik

Oddelek: Operacijski sistemi
121445 (1285) b
»

Gentoo kernel problem

Oddelek: Operacijski sistemi
251529 (1273) zee