Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Menjava matične
[Linux] Menjava matične
kriko1 ::
Takole, na domačem računalniku bom menjal matično, ker jo je strela skurla. Uporabljam opensuse, ta ima initrd sliko za nalaganje modulov pred zagonom (IDE / ata gonilniki & stuff). Ker matična je drugačna, me zanima kako uspešno zgraditi na novo initrd, s tem da vsebuje not module za novo matično.
Ideja je da uporabim kak live cd, ter chrootam in poženem mkinitrd, vendar ne vem če bo dovolj.
Ideja je da uporabim kak live cd, ter chrootam in poženem mkinitrd, vendar ne vem če bo dovolj.
Tomay ::
Si poskusil kar vstavit disk in zagnat sistem? Linux je bolj odporen na menjavo strojne opreme kot windows.
Voodoo 4Ever
karafeka ::
Odvisno katere module imaš v kernelu. Če imaš kernel namenjen samo tvojemu sedanjemu sistemu, potem valda da ne bo šlo na novi plati. Če imaš pa vse gonilnike v kernelu ali v modulih, potem lahko pa kamot zamenjaš.
andromedar ::
eeem, jaz sem šel iz Asus M2N-E + Athlon 3500+ na Asus P5B-SE + Intel 2160, grafična GF 7300 GT je ostala ista ---> brez da bi naredil na sistemu KARKOLI - Ubuntu 7.10.
Sistem se je pobral brez problema in deloval dalje kot da se ni nič zgodilo. Skoraj sem padel s stola !
Nekdanji selektor bi rekel "Kapo dol!"
Edit:typo
lp
Sistem se je pobral brez problema in deloval dalje kot da se ni nič zgodilo. Skoraj sem padel s stola !
Nekdanji selektor bi rekel "Kapo dol!"
Edit:typo
lp
Eh?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andromedar ()
kriko1 ::
Ja, nič ni bilo potrebno storiti, razen vklopa.
Sem mislil da zgradi initrd image glede na trenutno uporabljene module...
Sem mislil da zgradi initrd image glede na trenutno uporabljene module...
moj_nick ::
Problem bi edino lahko nastal, če bi sam ročno kompajlal jedro in ne bi predvidel morebitne menjave komponent.
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako prenesti linux na drug računalnikOddelek: Operacijski sistemi | 1445 (1285) | b |
» | Gentoo kernel problemOddelek: Operacijski sistemi | 1529 (1273) | zee |
» | [Gentoo] Kernel panic, zmešnjava v /bootOddelek: Operacijski sistemi | 1681 (1433) | BigWhale |
» | Suse na USB diskOddelek: Operacijski sistemi | 812 (744) | kriko1 |
» | Cannot open root device; GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1624 (1480) | CCfly |