Forum » Operacijski sistemi » Suse na USB disk
Suse na USB disk
neoto ::
Ali to sploh gre?
Matična podpira bootanje iz USB diska, zanima me, če je na to pripravljen tudi OS (brez dodatnih sprememb, prevajanj...)?
Matična podpira bootanje iz USB diska, zanima me, če je na to pripravljen tudi OS (brez dodatnih sprememb, prevajanj...)?
kriko1 ::
Če matična podpira bootanje iz usb, potem gre. Yast ti bo pod HD izpisal (primer):
Lexar media JumpDrive
izberi, in ustvari particije. Med namestitvijo ne iztikaj usb-ja.
Lexar media JumpDrive
izberi, in ustvari particije. Med namestitvijo ne iztikaj usb-ja.
neoto ::
Sprašujem zato, ker Windowsi ob zaganjanju resetirajo Host controller za USB in 'stik' z datotekami. Je to tudi pri linux?
Ali PREVERJENO deluje?
Ali PREVERJENO deluje?
kriko1 ::
Sedaj sem pogledal konfiguracijo suse-ja in ima usb podporo po default-u označeno kot modul, to pomeni da ni direktno integrirana v kernel. Ne vem če bi se bootal-o. Isto moraš tudi sata gonilnik integrirat v kernel če hočeš bootat iz sata kontrolerja. Mislim da bi moral po namestitvi prek rešilne konzole rekompajlat kernel s usb podporo direktno v kernelu. Vseeno pa poskusi.
Sam nisem sprobal ker imam 128 mb ključ, mogoče minimum namestitev bi šla, bom pozneje.
Sam nisem sprobal ker imam 128 mb ključ, mogoče minimum namestitev bi šla, bom pozneje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS v caddyOddelek: Strojna oprema | 1592 (1191) | mulc007 |
» | Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - KakoOddelek: Pomoč in nasveti | 7086 (6533) | Cervantes |
» | Read ISO za Windows?Oddelek: Programska oprema | 1945 (1694) | MrStein |
» | Težava z nameščanjem Windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 2017 (1827) | amigo_no1 |
» | Linux za USB-keyOddelek: Operacijski sistemi | 1183 (963) | Daedalus |