» »

Nokia N70 in software update problem

Nokia N70 in software update problem

El Nino ::

LP

Ali slučajno kdo ve oz. ima kakšne izkušnje s tem, koliko časa približno potrebujete za update OS-a na Nokii N70 oz. katerem drugem Nokiinem telefonu, ki podpira OS Symbian? Ker zdaj mineva 4 ure, odkar sem začel z update-om in nič ne izgleda, da bi se kaj dogajalo. Vse je zastalo pri oknu 'preparing instalation'. Program ni freeznil, ker črtice spodaj se premikajo. Razen tega mi na računalniku dela le FF. Telefon ravno tako dela normalno, lahko brskam po meniju in vse, nikjer ne duha ne sluha o kakšnem samodejnem resetiranju, ki ga pri Nokii omenjajo. Iz programa ne morem it, ker ko stisnem X mi napiše 'cannot exit when updating' oz. nekaj na to vižo.

Zdaj, če slučajno ima kdo izkušnje s tem, če bi mi lahko sugeriral, koliko časa približno potrebuje za update-at OS, ker me že skrbi, ker na 080080247 (nokia care) se nihče ne javi, čeprav klicarim že 2 uri in imajo delovni čas do 18h, so vedno (citiram): specialisti zasedeni :\ . Pisal sem tudi direkten mail na podpora@teleray.si in pa z Nokiine strani sem poslal sporočilo cca. 2 uri nazaj. O nikakršnem odgovoru ne duha ne sluha. Ugasnit telefona si pa ne upam, ker potem pa pa garancija.

Prosim, če slučajno ima kdo kako izkušnjo s tem, če lahko odgovori v čimkrajšem času.

Hvala lepa, LP

|Luka| ::

Jst sm mel isti problem, k sm hotu bit pameten in hotu sam updatat software. Pa vse lepo in prav pride do cca 80% pol pa "Connection lost". Tko da mi ni preostal nč druzga kakor da sem telefon ugasnil, samo se ni več zbudil.
Baje je težava v konektorju na telefonu...sem pa telefon nesel do prodajalca in so mi ga vzeli pod garancijo BP.

LP Luka

El Nino ::

OK, hvala. Samo vic je v tem da mi sploh ne pokaže nobenih procentov ne nič. Tam pri preparing installation se ustavi, one črtice spodaj pa laufajo. Me veseli, da lahko vsaj garancijo potem uveljavim. Pa folk je očitno na Telerayu tako sposoben, da se nihče ne na nokia care ne na teleray podpora ne na teleray servisu ne javi :\ ;( ;(( :'( :| !! Klinc pa izrecno piše da je delovni čas od 8-12h in od 13-18h. In kaj naj nardim pol?! T.i. specialisti pa zasedeni?! Pi*da no...

Aja, v navalu jeze naj se zahvalim za odgovor |Luka|. Hvala lepa. me veseli da lahko vsaj garancijo uveljavljaš. Vsaj nekaj.

LP

|Luka| ::

Tam kjer si telefon kupil, bi ti ga morali sprejeti tud v servis...pri meni je trajalo 3 dni...je pa bojda po besedah prodajalca "keč", da če je kej druzga crknl kot software, da romajo vsi telfoni v Nemčijo in se čaka tud po 14 dni;((

>>><<< ::

Telefon se ti po moje sploh ni updatal ... Vpiši *#0000# in preveri verzijo softwara ter poizkusi še enkrat z updejtom.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Chessman ::

O sposobnosti teleraya bi se dalo razpravljati.

Telefon sem že dvakrat imel v servisu (no bil je 7krat ampak kot dva krat mislim enkrat lani in enkrat letos). V sakem primeru sem ga mogel poslati na servis vsaj 3kart da so napako odpravili, ker kot so trdili oni telefon deluje normalno. Tako da je vsakokrat trajalo skoraj 45dni preden so telefon popravili. Pa še takrat vprašanje če bi ga če nebi zraven poslal 2xA4 dopisa naslovljenega na Mobitel in Teleray.

1. je bil problem ker po pri izdaji SW naredili napako za katero je vedela cela evropa saj je nehalo delovati 95% GPS naprav, Njihova razlaga pa je bila "Z testnim sprejemnikom deluje BP, napaka na GPS napravi od uprabnika" neglede na to da je bil isti GSP sestiran na identičnem (z starim SW) in drugem modelu telefona in je deloval brezproblema. Po več kot mescu dni so potem končno priznali da je napaka pri njih in na telefon naložili novejšo vendar beta verzijo SW, od takrat je telefon deloval normalno

2. drugič pa podobni problem, telefon je kar sam odsebe zgubil povezavo z SD kartico. Vzameš kartico ven daš v drugi telefon kartica dela normalno. Daš kartico iz druge telefona v ta telefon po določenem času se napaka ponovi. Izjava servisa telefon deluje normalno, za uporabo se lahko uporabi samo originalna nokia kartica z katero deluje telefon brez problema. Torej telefon vrnejo dam doma v telefon originalo kartico katero sem dobil zraven telefona čudežno telefon spet ne deluje. pošljem nazaj telefon gre v nemčijo pride nazaj kot da dela brez problema. Ko sem telefon poslal še četrtič v servis so pa ugotovil da je kriv čitalec kartice v telefonu, ga zamenali in čudežno telefon deluje že več kot mesec dni brez problema

Skratka za vsak problem je edina rešitev kaj naredijo nadgradnja SW pa če je problem povezan z SW ali pa ne.

Kolega imel podobni problem na 14 dni starem telefonu mu je baterija delovala 15 min. Pošlje v servis dobi nazaj telefon. Nadgradnja programske opreme, telefon deluje normalno. Čeprav še vedno ni baterija delala več kot 15min. V tretje ko je poslal telefon v servis so pa baterijo zamenjali.

Drugače pa sama nadgradnja traja cca 10+15 min. Kaj pa lahko narediš glede na to da se je vse skupaj vstavilo pa nebi vedel. Če boš telefon ogasnil in se ti več ne bo zagnal boš lahko imel tudi problem. Ker v navodilih ponavadi piše da nadgradnjo delaš na lastno odgovornost in da v nobenem primeru ne smeš prekiniti postopka. Tako da se lahko sklicujejo tudi na napačno ravnanje z izdelkom.

Dr_M ::

Update nokie traja cca 10-15 minut. V tem casu se postavi v servisni mode, tako da men nadgrajevanjem ne mores nic pocet.
Rebooti racunalnik in probi se1x.
Sam sm nadgrajeval vsaj ze 10x in do zdej nism mel nikol tezav.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

El Nino ::

Hvala lepa za naval odgovorov, naj vas 'razveselim', da sem težavo rešil. Eno živo dušo sem priklical na Mobitelovem centru v Novi Gorici in ta prijazni prodajalec mi je znal svetovati (ne vem ali iz lastnih izkušenj) veliko več kot oseba, ki je komunicirala z amno preko e-maila s teleraya. Torej, zgleda, da je bila kriva aplikacija, ki je zmrznila, čeprav je navzven izgledalo, da deluje (animacije in vse je delovalo). Torej. Izključil sem kabel iz telefona, telefon deluje normalno naprej. Vključim ga še enkrat, PC Suite ga zazna, zaženem program, zazna ga in začne se download SW-ja (45MB). Nato pa inštalacija, ki je potekala brez zapletov. Vse skupaj je trajalo, kakor je Dr_M napisal, 15min. Sedaj dela normalno in nasploh zelo v redu. Še problem, ki sem ga imel z menijem 'skladbe' v galeriji, kjer mi ni videlo pesmi na pomn. kartici, je sedaj popravljen.

Sposobnost Teleraya...:| hm, mislim, da bom naslednjič prej poklical v MC kot na Nokia Care in pa Teleray servis. Je tipček v MC-ju vedel več o tem kot pa tisti na Telerayu (od katerega sem zadnji mail dobil ob 13.13, čeprav imajo delovni čas do 18h ;( ;((

Torej hvala vsem ki ste se odzvali.

LP

El Nino ::

No, da ne bom smetil po forumu, če gremo vsi v zelene vode...

Zanimam se za nakup Nokie N73. Ker bi ga v Italiji dobil za kar precej manjšo ceno kot v naši deželici, me zanima, če bi mi kdo znal odgovorit na naslednje vprašanje:

Telefon, ki bi bil kupljen v ITA, ne bi imel Slo menija. A bi se dalo z upgrade-om software dosežt, da bi imel tudi slovenski meni al ne? Sicer me v osnovi angleščina ne moti, vendar pa, če se da, zakaj pa ne?

Hvala že vnaprej!

LP

Good Guy ::

pomoje ma tut slo menije.
če pa ne gre drugače se da pa tut slo menije gor inšalirat
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

El Nino ::

Kako pa? Lahko to laik doma nardi al je treba na servis nest?

Aja pa hvala za odgovor.

Good Guy ::

http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

El Nino ::

OK, rovtar hvala za link, bom premislil. Pa še nekaj, bom vprašal kar tukaj. A slučajno kdo ve za kak dober program za s60 telefone, da ga lahko kot daljinca uporabljaš?

Dr_M ::

The one and only Psiloc iRemote. Je pa uporaba precej omejena, vsaj zame je bila...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija zavrnitev TELERAY (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9119978 (14688) ziga1990
»

NOKIA LUMIA 920 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
487113949 (51021) Machete
»

Slab aparat še vedno odplačujem

Oddelek: Mobilne tehnologije
376756 (4893) SendID
»

Teleray :-)

Oddelek: Mobilne tehnologije
286416 (3749) Dr_M
»

Ali je telefon ukraden?

Oddelek: Mobilne tehnologije
284409 (3494) flood

Več podobnih tem