Forum » Pomoč in nasveti » Problemi z prepoznavanjem USB naprav
Problemi z prepoznavanjem USB naprav
b4ssk1ller ::
Živjo. Moja punca ima problem, da ji komp prepozna ene usb naprave, nekatere pa ne, kot je npr ključek in printer. Poskusu sm že vse možne stvari, updejti, driverji za določene naprave ampak pravi da je unknown device (tudi originalni program za namestiteu npr hp printerja), tud če probam dt v drug usb port ne pomaga . ima xp pro sp2, vse redno updatano. Kakšne možne rešitve? HW al SW?
hvala
hvala
#000000 ::
Probi na novo windowse naložit. če maš možnost seveda
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
ANGEL_B ::
Ce se ne motim sta pri USB obstajala dva sistema, usb 1 in usb 2.
Tak da ce ima kak starejsi racunalnik je mozno da ima samo usb 1 in jih zato naprave ki so usb 2 ne delujejo. Meni naprimber usb kljucka in digitalnega fotoaparata ni htelo prepoznat, mi je pa printer in skener. Na novejsih racunalnikih pa mi brez problema vse porepozna.
Tak da ce ima kak starejsi racunalnik je mozno da ima samo usb 1 in jih zato naprave ki so usb 2 ne delujejo. Meni naprimber usb kljucka in digitalnega fotoaparata ni htelo prepoznat, mi je pa printer in skener. Na novejsih racunalnikih pa mi brez problema vse porepozna.
solatko ::
Povečaj navidezni pomnilnik, ki ga uporablja xp. Če imaš vklopljeno obnovitveno točko, je ta navidezni pomnilnik hitro premajhen in ti ob vklopu Usb naprav ne more pregledati, za katero napravo gre. Pri kolegu smo se nekaj časa ukvarjali s to napako, pa mu je slučajno sam windows (ko je imel računalnik prižgan par ur in povezavo na internet) spročil, da povečuje navidezni disk (trajalo je nekaj ur) in USB-ji so pričeli čudežno delovat brez problema.
PINki - driverji za USB so v windows XP in jih ne moreš dodatno naložit iz CD-ja matične plošče. So samo za starejše windowse, ko se je USB šele začel uveljavljati in driverji niso bili vključeni v OS.
PINki - driverji za USB so v windows XP in jih ne moreš dodatno naložit iz CD-ja matične plošče. So samo za starejše windowse, ko se je USB šele začel uveljavljati in driverji niso bili vključeni v OS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
lonz ::
Poskusi priklopit preko USB hub-a. Blesava finta, ampak velikokrat pomaga.
...arrrrrr, shiver me timbers...
lonz ::
Če sem pravilno razumel, računalnik ene naprave zaznava, ene pa ne. Pri nas v podjetju smo imeli podobne težave, ker računalnik enkrat ni šmerglal zunanjega diska, drugič pa printerja. Iz obupa smo probal še prek USB huba in je against all odds delalo. Zakaj pa je začelo delati pa nimam pojma...
...arrrrrr, shiver me timbers...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3129 (2941) | Xserces |
» | Težave z USB 2.0 porti pod Windows XP SP3 (Asrock „mamaplata“)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1371 (1292) | Barbarpapa2 |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3142 (1612) | RutS |
» | Fire-wire vs. USB?!?Oddelek: Strojna oprema | 3850 (3687) | Vikking |
» | USB naprave 15 m stran je mozno?Oddelek: Omrežja in internet | 2366 (2129) | TribesMan |