» »

[Java] Socket - Client (preverjanje dostopnosti)

[Java] Socket - Client (preverjanje dostopnosti)

shorvat ::

Lep pozdrav,

Imam server-client igro, ki se igra preko spleta. Tako server kot client sta napisana v javi. V igri je potrebno preverjati, če so določeni klienti še na razpolago. Zgodi se, da zmanjka elektrike, in je nekako potrebno odstraniti iz serverja povezavo do tega klienta (da se podatki ne pošiljajo po nepotrebnem, in da se sprosti prostor v seznamu, ki na server strani beleži trenutno prisotne igralce).

Trenutno preverjam 'aktivnost' klientov na sledeč način:

Iz serverja vsakih 10 s pošljem vsem klientom en niz "si_živ". Klienti, ki so aktivni pošljejo nazaj serverju "sem_živ". Tiste, ki so poslali ta niz nazaj, si nekako zabeležim. Ostale pa na serverju pobrišem preden za 10 s spet pošljem vsem klientom niz "si_živ". Se pravi, to preverjanje se izvaja v neskončni zanki z deset sekundnimi intervali, kar mi nekako vzdržuje seznam aktivnih klientov.

Sedaj me pa zanima, če je možno kar na server strani brez dodatne komunikacije med serverjem in klientom preveriti, če je določen klient še aktiven.

lp, sašo

Bojevnik ::

Mislim da brez dodatne komunikacije ni možno, lahko bi pa naredil enosmerno komunikacijo, kjer klient v neskončni zanki pošilja sem žziv oz karkoli in strežnik ne pošlje si_živ. Ampak samo gleda od katerih klientov je dobil sporočilo v določenem časovnem intervalu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JS frameworks: knockoutJS, angularJS, react, ...

Oddelek: Programiranje
417330 (4175) kuall
»

POP3 mail na več PC

Oddelek: Omrežja in internet
203361 (3051) axee
»

[JAVA]pošiljanje sporočil vsem klientom pri non blocking serverju

Oddelek: Programiranje
6826 (826) Binji
»

[JAVA] zaustavitev niti (threadov)