Forum » Pomoč in nasveti » Ne zazna ramov
Ne zazna ramov
brezdelnez ::
L.p
Danes sem hotel dodati še 2x po 512MB ddr400 na Epox 8kda3j. Težava je v tem ko dodam zraven še eno palčko mi začne matična piskati in me ne spusti naprej. Ko pa je v slotu samo ena palčka pa me spusti naprej. Probal sem updejtati bios pa mi javi napako: the files bios-lock string does not match with your system. Po 1000 kratnem resetiranju računalnika mi je nekako uspelo narediti da mi zazna 1GB rama če prav imam notri vse tri palčeke. Kaj bi lahko bilo narobe in kako bi lahko rešil težavo.
Danes sem hotel dodati še 2x po 512MB ddr400 na Epox 8kda3j. Težava je v tem ko dodam zraven še eno palčko mi začne matična piskati in me ne spusti naprej. Ko pa je v slotu samo ena palčka pa me spusti naprej. Probal sem updejtati bios pa mi javi napako: the files bios-lock string does not match with your system. Po 1000 kratnem resetiranju računalnika mi je nekako uspelo narediti da mi zazna 1GB rama če prav imam notri vse tri palčeke. Kaj bi lahko bilo narobe in kako bi lahko rešil težavo.
blackbfm ::
Mogoče hočeš naložit napačen bios. Preveri če se ujema z modelom plošče. Drugače pa ram mogoče ni kaj kompatibilen med sabo. Kater ram imaš še zraven?
Bios sem potegnil z Epox strani in prav za to matično. Imam 2x Patriot in 1x Super Talent po 512MB.
Ko sem imel 2x Patriota mi tudi ni zaznal tudi enega mi ni pa sem clearal CMOS parkrat da je potegnil.
Res nevem kaj se mu dogaja trentno mi lafa na 2x Patriot
Ko sem imel 2x Patriota mi tudi ni zaznal tudi enega mi ni pa sem clearal CMOS parkrat da je potegnil.
Res nevem kaj se mu dogaja trentno mi lafa na 2x Patriot
Verjetno imam odgovor.
Kolega mi je poslal navodila iz moje matične plošče: piše da bi moral imeti vsaj ene rame z enostranskim čipom jaz pa imam vse tri z dvostranskim tako kot pše v predzadnji vrstici če sem prav razumel?
* DS - Double-sided DIMM type
* SS - Single-sided DIMM type
For 1 DIMM:
- Mount on any slot to obtain DDR400 speed.
For 2 DIMM:
- Mount DS DIMM on Slot 1 and the remaining DIMM on Slot 2 or 3
with SS DIMM.
- Mount SS DIMM on Slot 1 and the remaining DIMM on Slot 2 or 3
with DS DIMM.
For 3 DIMM:
- Use SS DIMM on all 3 three slots for DDR400 speed.
Je to to ali se motim?
Kolega mi je poslal navodila iz moje matične plošče: piše da bi moral imeti vsaj ene rame z enostranskim čipom jaz pa imam vse tri z dvostranskim tako kot pše v predzadnji vrstici če sem prav razumel?
* DS - Double-sided DIMM type
* SS - Single-sided DIMM type
For 1 DIMM:
- Mount on any slot to obtain DDR400 speed.
For 2 DIMM:
- Mount DS DIMM on Slot 1 and the remaining DIMM on Slot 2 or 3
with SS DIMM.
- Mount SS DIMM on Slot 1 and the remaining DIMM on Slot 2 or 3
with DS DIMM.
For 3 DIMM:
- Use SS DIMM on all 3 three slots for DDR400 speed.
Je to to ali se motim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2258 (1087) | Mitja358 |
» | 3 Slot DDR RAMOddelek: Strojna oprema | 993 (899) | Šolar |
» | Zamenjava "oken"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3644 (2995) | hojnikb |
» | Težave s 4GB RAM-a na 32-bit procesorju in WIN 7 32-bitOddelek: Pomoč in nasveti | 998 (800) | dekoman |
» | kaj je narobe da noče zaznati ram-a na drugem slotu???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1447 (1447) | Safin |