Forum » Omrežja in internet » Problem z diskonekti
Problem z diskonekti
YdoIPonU ::
Že nekaj časa sem na tuštelekomu in opažam, da mi vsaj 3x na dan diskonekta povezavo samo od sebe. Povezava se sicer v roku 15 sekund vzpostavi, ampak je zelo moteče. Večkrat sem že na hitro odšel v router (od tuša modem, ki je router+firewall+modem ob enem) in pogledal kaj se dogaja in vedno mi pokaže tole:
Torej DNS strežnike mi kar samo od sebe menja oz. so neki čudni. Pravilno je oz. bi moralo biti
Ko je takole je povezava vzpostavljena, drugače pa ne. Se komu morda sanja kaj bi bil problem? A je to pr tušu kej narobe? Ker klicat se mi jih pa nekak ne da, ker kadarkol jih pokličem za karkoli, jim ni jasno skoraj nič oz. sam prej rešim problem kot ga oni.
Torej DNS strežnike mi kar samo od sebe menja oz. so neki čudni. Pravilno je oz. bi moralo biti
Ko je takole je povezava vzpostavljena, drugače pa ne. Se komu morda sanja kaj bi bil problem? A je to pr tušu kej narobe? Ker klicat se mi jih pa nekak ne da, ker kadarkol jih pokličem za karkoli, jim ni jasno skoraj nič oz. sam prej rešim problem kot ga oni.
- zavaroval slike: jvolk ()
Evo ravn klicu in problem je seveda v mojem kompjutru, ker oni nč ne vejo, kaj bi lahk blo to. :(
Sedaj sem še enkrat poklicu in čez tri dni so me klicali nazaj, čes da so preverili linijo in da je vse v redu. Ja kako je vse v redu, če mi pa diskonektne vsaj 3x na dan. :S Res nihče ne ve, kaj bi bil problem (vsaj približno), al bom res mogu svojega ponudnika spremeniti? Ker tole mi ni za trpet več.
BlazP ::
Mislim da bo najbolje, da menjavas ponudnike, dokler ne bos naletel na enega, ki se bo oglasil pri tebi doma, in ugotovil, kdo ti vsiljuje nizozemske DNSje. Tus Telekom mocno dvomim da to pocne.
Si precej na IRCu?
Pa mamico prosi, da te prime za rokico, ko bo res nevzdrzno.
Si precej na IRCu?
Pa mamico prosi, da te prime za rokico, ko bo res nevzdrzno.
OK. Ne vem zakaj si se spravil name, ampak če veš problem, bi te prosil da mi pomagaš, namesto da me napadaš tukaj na forumu. Meni se sanja ne o čem je problem, se tebi? IRCam mogoče enkrat na mesec za 2 urci.
Nekdo postavi fake DNS server, kateri usmerja imena na napacne IP naslove. V praksi zgleda tako, da bos sel ti na www.najdi.si, fake DNS server, pa bo naslov www.najdi.si usmeril na en drug IP, ki najbrz servira vsebino namenjeno zlorabi. Kako se potem nekemu uporabniku vsili ta fake DNS naslov, ne vem, verjamem pa, da ima vmes prste zlobnakoda z izkljucno slabimi nameni. V tem primeru ti tvoj ponudnik ne more pomagati. Kvecjemu odklopijo te, da bi scitili omrezje in ostale uporabnike.
Evo ravn zdej sem tud pr sestri (ki je ravn tak na tuštelekomu kot js) pogledu, kaj se zgodi ko dam "release" in ji isto napiše takšna DNSja kot pri meni (torej 194.190.6.66, 168.95.1.1). Tako da nista kr ena dva nizozemska kot si ti trdil, pač pa ima prvi neko vezo z hitrejšim updatom DNSov (js si zamišljam nekak tako, da mi hitreje potem vzpostavi tušove DNSe). Potem se seveda takoj vzpostavijo pravilni DNSi, tako kot pri meni in zadeva deluje normalno. S to razliko, da pri sestri ne diskonekta 3x na dan kot pri meni, saj je bil uptime pri njej preko 200 ur (torej skoraj 10 dni brez prekinitve), pri meni sem pa največ vidu 15 ur, pa pogledam vsak dan. Torej mora biti težava pri njih, ne pri meni.
inetnum: 194.190.0.0 - 194.190.255.255
org: ORG-RRIf1-RIPE
netname: RU-ROSNIIROS-194-190
descr: ROSNIIROS Russian Institute for Public Networks
country: RU
inetnum: 168.95.0.0 - 168.95.255.255
netname: Hinet
descr: CHTD, Chunghwa Telecom Co., Ltd.
country: TW
Kolikor je meni znano TusTelekomov IP prostor ne sega cez Rusijo do Tajvana.
org: ORG-RRIf1-RIPE
netname: RU-ROSNIIROS-194-190
descr: ROSNIIROS Russian Institute for Public Networks
country: RU
inetnum: 168.95.0.0 - 168.95.255.255
netname: Hinet
descr: CHTD, Chunghwa Telecom Co., Ltd.
country: TW
Kolikor je meni znano TusTelekomov IP prostor ne sega cez Rusijo do Tajvana.
Yacksy ::
Ne vem, kaj ste se tako zapičili v tele DNS-je :)
Očitno so to neke default vrednosti nastavljene na modemu, ko pa se dejansko pobere WAN IP naslov, se spremenijo tudi DNS naslovi.
A lahko še napišeš verzijo firmwarea, ki je na modemu?
Očitno so to neke default vrednosti nastavljene na modemu, ko pa se dejansko pobere WAN IP naslov, se spremenijo tudi DNS naslovi.
A lahko še napišeš verzijo firmwarea, ki je na modemu?
Shit happens
Model Name : Vigor2700 series
Firmware Version : 3.1.2_V
Build Date/Time : Apr 2 2007 15:45:20
ADSL Firmware Version : 1311302_B Annex B
Drugače so me pa ravn klicali, češ da so neke spremembe naredl in naj preverim in zaenkrat sem že skoraj 10 ur skupaj online, kar že lep čas nisem bil. Morda so pa le uštimali. Bom poročal.
Firmware Version : 3.1.2_V
Build Date/Time : Apr 2 2007 15:45:20
ADSL Firmware Version : 1311302_B Annex B
Drugače so me pa ravn klicali, češ da so neke spremembe naredl in naj preverim in zaenkrat sem že skoraj 10 ur skupaj online, kar že lep čas nisem bil. Morda so pa le uštimali. Bom poročal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzpostavitev strežnika (ubuntu)Oddelek: Omrežja in internet | 6950 (6151) | s6c-gEL |
» | Windows 8.1 že na voljo za MSDN/TechNetOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10867 (7271) | Jst |
» | dns errorOddelek: Omrežja in internet | 1632 (1368) | Duhec |
» | Težava - Ne odpira WWW strani - MSN dela normalnoOddelek: Omrežja in internet | 1255 (1075) | GoGy |
» | poskusi vdora al kajOddelek: Omrežja in internet | 2162 (1770) | tris |