Forum » Omrežja in internet » SMC router omrezje
SMC router omrezje
baraba43 ::
Zivjo. Mam en problem
Smo na stanovanju nekse v Lj pac. Pa mamo en router v katerega je vklopljena linija in ta se deli na (sicer je 24-portni) nevem kolko..15 linij je gor priklopljenih.Pa zdaj mava s cimron en kabel samo, in sem jaz gor priklopil se en SMC (7004VBR) router da bi obadva mela net, namrec samo en od onih 15-ih kablov-linij je vpeljan v sobo.
Torej ruter nov, pa ko vklopin direkt onega internet dela, ko pa gre prek rutera pa ne dela.
Kaj moram tam nastimat?
Sem probal dat navadno, Cable-linijo, pa potem tam vprasa 'Hostname' in 'MAC address' ... po mojem od onega rutera doli. Jaz sem gledal WAN MAC Address in ime onega ( 'Belkin' je tam pisalo), in oboje sem tu vtipkal in mi te linije ne zazna.
Zdaj pa nevem, ce sem vnesel napacen naslov ali gledam sploh napacno vrsto linijo. Sem tud ruter resetiral, pa se vedno ne gre.
Prosim za pomoc.
LP,Alen.
Smo na stanovanju nekse v Lj pac. Pa mamo en router v katerega je vklopljena linija in ta se deli na (sicer je 24-portni) nevem kolko..15 linij je gor priklopljenih.Pa zdaj mava s cimron en kabel samo, in sem jaz gor priklopil se en SMC (7004VBR) router da bi obadva mela net, namrec samo en od onih 15-ih kablov-linij je vpeljan v sobo.
Torej ruter nov, pa ko vklopin direkt onega internet dela, ko pa gre prek rutera pa ne dela.
Kaj moram tam nastimat?
Sem probal dat navadno, Cable-linijo, pa potem tam vprasa 'Hostname' in 'MAC address' ... po mojem od onega rutera doli. Jaz sem gledal WAN MAC Address in ime onega ( 'Belkin' je tam pisalo), in oboje sem tu vtipkal in mi te linije ne zazna.
Zdaj pa nevem, ce sem vnesel napacen naslov ali gledam sploh napacno vrsto linijo. Sem tud ruter resetiral, pa se vedno ne gre.
Prosim za pomoc.
LP,Alen.
680x0 ::
Pravi element za rešitev tvojega problema bi bil switch, ne router... ampak ok, se da rešit tudi to.
1.) Priklopi en računalnik direktno na kabel. Preveri, da internet dela, potem pa Start / Run (Zaženi), vtipkaj "cmd", vtipkaj "ipconfig". Izpiše se nekaj podobnega:
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.1
Zapomni si default gateway!
2.) Priklopi računalnik na svoj router, ostalo pusti odklopljeno. Med nastavitvami najdi Router LAN IP in ga nastavi tako, da bodo prve tri cifre enake kot default gateway iz točke 1.), zadnja cifra pa obvezno nekaj drugega, recimo da bi bil 214 kar dober zadetek v tem primeru. V mojem primeru bi bil pravi IP torej 10.0.0.214
3.) Na svojem Routerju poišči nastavitve za DHCP strežnik in obvezno izklopi DHCP strežnik na svojem routerju.
4.) Sedaj pa v port 1 svojega routerja vtakni enega od tistih 15 kablov, svoja računalnika pa v porta 2 in 3. Port WAN pusti prazen.
1.) Priklopi en računalnik direktno na kabel. Preveri, da internet dela, potem pa Start / Run (Zaženi), vtipkaj "cmd", vtipkaj "ipconfig". Izpiše se nekaj podobnega:
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.1
Zapomni si default gateway!
2.) Priklopi računalnik na svoj router, ostalo pusti odklopljeno. Med nastavitvami najdi Router LAN IP in ga nastavi tako, da bodo prve tri cifre enake kot default gateway iz točke 1.), zadnja cifra pa obvezno nekaj drugega, recimo da bi bil 214 kar dober zadetek v tem primeru. V mojem primeru bi bil pravi IP torej 10.0.0.214
3.) Na svojem Routerju poišči nastavitve za DHCP strežnik in obvezno izklopi DHCP strežnik na svojem routerju.
4.) Sedaj pa v port 1 svojega routerja vtakni enega od tistih 15 kablov, svoja računalnika pa v porta 2 in 3. Port WAN pusti prazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 680x0 ()
baraba43 ::
Saj sem malo čekiral forume pa to, pa bral o teh switchih. Ampak jaz sem že mel ta ruter na začetku gor dan, pa je vse delalo.
Stvar mi je nehala delovat pred kakim mescom dni, nevem zakaj točno.
Torej. Stvar zdaj seveda deluje. Hvalaaaa C=64
Stvar mi je nehala delovat pred kakim mescom dni, nevem zakaj točno.
Torej. Stvar zdaj seveda deluje. Hvalaaaa C=64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14848 (13437) | styled |
» | Statični IP problem !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1950 (1717) | Invictus |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4530 (4009) | amigo_no1 |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3082 (2467) | NeMeTko |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3159 (2710) | RuskiSnajper |