Forum » Pomoč in nasveti » Ne zazna diska (nov S-ATA)
Ne zazna diska (nov S-ATA)
dae ::
Lep pozdrav!
Jaz se vam ze v naprej opravičujem, če je že nekdo pisal o tem.. nekaj sem zasledil, ampak mi ni nič pomagalo.
Stvar je v tem, včeraj sem pač kupil nov S-ATA disk WD 160GB 8mb, in ga priklopil.. diska mi ne zazna, niti v windowsih, niti v biosu,.. tudi ko sem proval na novo instalirati windowse.. ga ne zazna.. kot da ga ni. Bral sem nekaj o disketi z driverji.. pobral sem neke driverje za mojo matično ploščo in probal.. ampak diska še zmeraj ne zazna. Učeri sem skoraj cel dan ustvarjal.. in nič, tako da vas res prosim za vašo pomoč!
Moja matična plošča je ASRock K7VT4A Pro, OS pa windows XP pro sp2. (Računalnik je pa star kakih 5 let, toda matična ima 2x S-ATA priklučka).
Disk sem priklopil s temi kabli: klik in klik.
Lp in hvala.
Jaz se vam ze v naprej opravičujem, če je že nekdo pisal o tem.. nekaj sem zasledil, ampak mi ni nič pomagalo.
Stvar je v tem, včeraj sem pač kupil nov S-ATA disk WD 160GB 8mb, in ga priklopil.. diska mi ne zazna, niti v windowsih, niti v biosu,.. tudi ko sem proval na novo instalirati windowse.. ga ne zazna.. kot da ga ni. Bral sem nekaj o disketi z driverji.. pobral sem neke driverje za mojo matično ploščo in probal.. ampak diska še zmeraj ne zazna. Učeri sem skoraj cel dan ustvarjal.. in nič, tako da vas res prosim za vašo pomoč!
Moja matična plošča je ASRock K7VT4A Pro, OS pa windows XP pro sp2. (Računalnik je pa star kakih 5 let, toda matična ima 2x S-ATA priklučka).
Disk sem priklopil s temi kabli: klik in klik.
Lp in hvala.
tyker ::
em, ce ti bios ne vidi diska, je lahko disk slab....
1. vklopi v biosu sata kontroler, ce mogoce je izklopljen
2. ce imas sata preveri v biosu ce je mogoce sata raid ali sata ide, je razlika
upam da si kaj razumel:)
1. vklopi v biosu sata kontroler, ce mogoce je izklopljen
2. ce imas sata preveri v biosu ce je mogoce sata raid ali sata ide, je razlika
upam da si kaj razumel:)
Duhec ::
Če imaš samo en disk ni treba niobenega raida vklapljat.
Stran 19 - navodila za izdelavo sata diskete
To moraš met, da ti XPji , potem, ko stisneš F6 ob inštalaciji preberejo to disketo in inštalirajo sata disk.
Prestavi jumper na WD disku na sata1, ker je plata samo za sata1 trde diske in ne za sata2. Mogoče bo kaj drugače, čeprav naj bi blo za nazaj kompatibilno.
Povezava
Stran 19 - navodila za izdelavo sata diskete
To moraš met, da ti XPji , potem, ko stisneš F6 ob inštalaciji preberejo to disketo in inštalirajo sata disk.
Prestavi jumper na WD disku na sata1, ker je plata samo za sata1 trde diske in ne za sata2. Mogoče bo kaj drugače, čeprav naj bi blo za nazaj kompatibilno.
Povezava
methodmen ::
V biosu odklopi podporo za sata dike je podoben ime not nekje pod diski samo v ang in bi ga moralo zaznati:) pri meni je bilo tko pri novem prenosniku:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2266 (1834) | LeftyD |
» | Problem hd sata2Oddelek: Strojna oprema | 1249 (1062) | rawwer |
» | Ne zazna dodatnega SATA diska - epox matičnaOddelek: Strojna oprema | 1451 (1335) | dolegar |
» | Opozorilo sli (dvojna grafična)-kako izključimOddelek: Pomoč in nasveti | 1096 (921) | kinimod5 |
» | WD 250GB SATA in OP z South Bridge: VIA 8237Oddelek: Pomoč in nasveti | 932 (905) | vesel |