» »

Ne zazna diska (nov S-ATA)

Ne zazna diska (nov S-ATA)

dae ::

Lep pozdrav!

Jaz se vam ze v naprej opravičujem, če je že nekdo pisal o tem.. nekaj sem zasledil, ampak mi ni nič pomagalo.
Stvar je v tem, včeraj sem pač kupil nov S-ATA disk WD 160GB 8mb, in ga priklopil.. diska mi ne zazna, niti v windowsih, niti v biosu,.. tudi ko sem proval na novo instalirati windowse.. ga ne zazna.. kot da ga ni. Bral sem nekaj o disketi z driverji.. pobral sem neke driverje za mojo matično ploščo in probal.. ampak diska še zmeraj ne zazna. Učeri sem skoraj cel dan ustvarjal.. in nič, tako da vas res prosim za vašo pomoč!
Moja matična plošča je ASRock K7VT4A Pro, OS pa windows XP pro sp2. (Računalnik je pa star kakih 5 let, toda matična ima 2x S-ATA priklučka).

Disk sem priklopil s temi kabli: klik in klik.

Lp in hvala.

tyker ::

em, ce ti bios ne vidi diska, je lahko disk slab....
1. vklopi v biosu sata kontroler, ce mogoce je izklopljen
2. ce imas sata preveri v biosu ce je mogoce sata raid ali sata ide, je razlika
upam da si kaj razumel:)

dae ::

Tyker.. v biosu mam sam VIA SATA RAID UTILLITY in to je na Enabled. drugo od sata.. ni nc :S

Duhec ::

Če imaš samo en disk ni treba niobenega raida vklapljat.
Stran 19 - navodila za izdelavo sata diskete
To moraš met, da ti XPji , potem, ko stisneš F6 ob inštalaciji preberejo to disketo in inštalirajo sata disk.
Prestavi jumper na WD disku na sata1, ker je plata samo za sata1 trde diske in ne za sata2. Mogoče bo kaj drugače, čeprav naj bi blo za nazaj kompatibilno.
Povezava

methodmen ::

V biosu odklopi podporo za sata dike je podoben ime not nekje pod diski samo v ang in bi ga moralo zaznati:) pri meni je bilo tko pri novem prenosniku:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SATA ne zazna diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
72266 (1834) LeftyD
»

Problem hd sata2

Oddelek: Strojna oprema
111249 (1062) rawwer
»