» »

Windows Vista in težave z smart card service

Windows Vista in težave z smart card service

graso ::

Torej naletel sem na težavo, ki naj bi bila rešljiva le preko ponovne namestitve OSa ali z obnovitveno točko. Obnovitvena točka žal ne pride v poštev, ker mi iz neznanega razloga niti program noče zagnat, da bi lahko izbral obnovitev. Format pa je zadnja izbira.

Problem se dogaja pri namestitvi programske opreme za bančništvo (Halcom program). Sam program kot program deluje super. Problem je pri programih za komunikacijo z čitalci kartic. MS Smart Card Base Components naj bi bil krivec, ki pobriše določene nastavitve v registru, ki odstranijo "Smart Card service" iz servisov. Ta servis pa je vitalen za komunikacijo čitalca.
Prapravek sicer obstaja, vendar samo za WinXP. Na podpori še žal ni nihče ugotovil kako drugače odpraviti težavo kot zgoraj opisano v uvodu. Je morda že kdo naletel na ta problem in ga rešil? Problem je torej kako ponovno namestiti ta servis, ko ga program odstrani. Google na temo Viste nič ne najde. Zgolj na temo WinXP je cel kup rešitev.

Morda bi bila tudi varianta, da obnovim register na roke, vendar pod Visto še to nisem počel. Pod WinXP se delajo kopije registra v datotekah. Ali je to tudi v Visti? Kakšen namig.

Hvala!

nejcek74 ::

Sam sem imel podoben problem, ko sem dobil nov računalnik z visto x64 mi stari čitalec ni hotel delati. Na suportu so izjavili da ta OS ni podprt. Kupil sem nov čitalec, še vedno ni delal, pa sem ga vrnil v trgovino (BigBang) kjer so mi obljubili da ga vzamejo nazaj če ne bo delal. Šel sem kupit še enega na Halcom (omnikey), spet ni delal, potem pa sva slučajno odkrila s supportom tako napako kot jo imaš ti. Žal tudi jaz takrat nisem našel druge rešitve kot ponovna naložitev viste, pa sem prebil pol dneva na googlu, poskusi še ti,mogoče so sedaj že odkrili rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

graso ::

Niso niso. Niti uradna MS in Halcom podpora nima še rešitve. Sem pa k sreči imel še en backup in sem lahko povrnil stare WIN nastavitve pred namestitvijo čitalca. Nato sem namestil zadnjo verzijo sw za čitalec in e-poslovanje. Sedaj deluje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB Proklik

Oddelek: Pomoč in nasveti
183670 (3192) Machete
»

Programje za poslovno E-bančništvo (Halcom & stuff) - nejasnosti

Oddelek: Programska oprema
125134 (4467) aigmt
»

Proklik NLB, Oberthur ter WinXP

Oddelek: Programska oprema
62580 (2221) Klemenn
»

NLB Proklik in Vista - ni povezave s kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
74486 (4353) mato22
»

Proklik???

Oddelek: Pomoč in nasveti
82248 (2052) Klemenn

Več podobnih tem