» »

Najmanjša Spy slušalka na svetu. Kje kupiti

Najmanjša Spy slušalka na svetu. Kje kupiti

umetnic ::

Našel sem oglas za zelo ugodno spy slušalko. Pa me zanima kaj sploh to je, koliko recimo sploh stane samo slusalkica?

Prilagam sliko in link, za tiste, ki se spoznajo....


povezava

Ideja pa je, da z njo opravish izpit, saj nihče ne ve, da imaš kaj v ušesu...

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Azrael ::

1. zadeva, brez lastnega napajanja je (pre)tiha
2. rabiš GSM in in 9V baterijo (kar ni small)
3. rabiš obisk pri specialistu, da ti bo to s*anje pobral iz sluhovoda
4. pri izpitu te lahko zasačijo in upam, v tem primeru dajo na čevelj

Nauči se in pozabi na te neumosti.
Nekoč je bil Slo-tech.

umetnic ::

Azrael, nikar tako grobo...

Jaz zelo dobro vem zakaj sem na tem faxu in med drugim sem prišel tudi po znanje. Je pa kakšen izpit, ki je zgolj sam sebi namen in zakaj si ne bi pomagal na tak način. Poleg tega pa je tudi res, da sem po srcu otrok in takšne zadeve me veselijo.
Pa da se ne spustimo v moralne debate....to itak vsak zase ve...to temo sem odprl, da se bo v njej zbrala kaksna uporabna informacija. zatorej:

1. Kaj razumes pod (pre)tiho? Glede na komentarje kupcev, so ocitno zadovoljni?
2. GSM vsekakor rabiš, saj od nekje vendar moraš dobiti vir informacij. Glede 9V se strinjam. Baje naj bi držala 10-15 ur.
3. Obiska pri specialistu ne rabiš, saj jo lahko čisto enostavno potegneš ven s katerokoli feromagnetno kovino. recimo ključ.... takoj se prilepi nanj
4. Ti obsojaš plonkanje, jaz pa obsojam profesorje, ki mečejo študente, ker si s tem polnijo denarnico...pa pustiva moralne teme....govora je o slušalki in kje se ta mali krogec sploh kupi, oziroma kaj sploh je to? Z elektronskega vidika gledano..
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

strictom ::

Kako se pa napaja?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

poweroff ::

4. Ti obsojaš plonkanje, jaz pa obsojam profesorje, ki mečejo študente, ker si s tem polnijo denarnico...

V bistvu je ravno obratno. Profesorji oz. fakultete si polnijo denarnice, če nižajo kriterije in študente spuščajo naprej brez znanja, saj država fakultetam plačuje finančna sredstva glede na vpis in glede na to koliko študentov naredi letnik.

Meni se to zdi velik problem, ker so kriteriji toliko padli, da je faks postal srednja šola - naredi ga pa praktično vsak z dovolj vztrajnosti (in minimalno ali celo brez znanja).

Problem je to zato, ker potem tak človek pride v podjetje in ga mora podjetje najprej izobrazit, da je sploh sposoben delat. To je katastrofa in veliko pove o izobraževalnem sistemu, ki ga imamo.

Je pa res nekaj drugega: mnogo predmetov na faksu je je neažuriranih, nimajo stika s potrebami industrije in družbe in so nepotrebni.

Predavajo pa se zgolj zato, ker pač nek profesor potrebuje dovolj ur predavanj in potem predava tisto, kar je njemu najlažje.

Fakultete bi morale postaviti kriterij česa želijo študente naučiti in potem poiskati ustrezen kader oz. od profesorjev zahtevati, da se za učenje tistega usposobijo.

Skratka - ti sicer na faksu lahko plonkaš, vprašanje pa je, kaj boš naredil, ko ti bo v službi šef rekel, da imaš pol ure časa, da narediš to in to. Takrat plonkanje odpade.

Objavil nazaj zaradi premika v drug oddelek.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: Azrael ()

Azrael ::

Problem te slušalke je večplasten:

- lahko te začopatijo (delujočega GSM aparati ni hud problem odkriti) in potem khm, khm
- lahko boš to znanje, ki si ga preplonkal nujno rabil v bodočnosti in kaj takrat?
- zdravstvena problema sta vsaj 2:

1. Zadeva bo zate mogoče tiha, samo ker bo zraven slušnega organa, si utegneš v nekaj urah uporabe okvariti sluh bolj, kot če par tednov delaš v zelo hrupnem okolju brez zaščitnih slušalk. Problem je še hujši kot pri slušalkah, ki se jih vtakne v sluhovod. Ta zadevica lahko pride zelo blizu bobniča.

2.Odstranjevnje z magnetom je seveda možno, toda je nevarno, lahko si zabrazgoniš sluhovod, če bo stvar šla samo malo postrani in ... :(. Če imaš pri vsem skupaj še malo "sreče", da se zadeva zasuče in zatakne, ti specialist ne uide. Enako tudi če si uspel predreti bobnič.

Tako, da ne vem, če se tak način ravno splača.

Tehnično slušalka ni neka huda znanost. Indukcijska zanka. Večinoma se uporablja v predavalnicah ali kino dvoranah (vendar pri nas zelo redko) in je namenjena uporabnikom slušnih aparatov. Namesto, da bi zvok potoval po zraku (ozvočenje), se ga spremeni v elektromagnetno valovanje zvočnih frekvenc (ni radijski prenos). Takrat vsi sprejemniki znotraj zanke sprejemajo oddajo te zanke. Sprejemnik ni nič posebnega, samo nizkofrekvenčni ojačevalnik, kar slušni aparat je in ima namesto mikrofona na vhod priklopljeno majhno tuljavo.

Za tiste, ki slišijo normalno, ojačanje ni potrebno in tako je sprejemnik zelo majhen - samo sllušalka in tuljavica, napajanja pa ne rabi.

Slabe lastnosti so občutljivos sprejemnika, ne glede na izvedbo, na vse ostale vire takih signalov (dušilke v FCL rasvetljavi, odklonski sistemi CRT monitorjev, navsezadnje tudi motnje, ki jih povzroča GSM aparat.

Te motnje lahko preglasi sama indukcijska zanka, toda pri zadevici, ki jo nosiš okoli vratu (še ena sumljiva stvar) in se napaja iz 9V baterije, hudih čudežev ni pričakovati.

Osebno bi raje preveril kaj prfox rad sliši in kakšen nastop študenta mu ugaja, če je že predmet tako zelo dolgočasen in mimo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

strictom ::

To zdaj o poškodbah govorite kot da bi bil en navaden plastičen krogec. Zadeva je pomojem nareta da ne povzroča poškodb.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Azrael ::

Sluhovod je zelo občutljiv. Poskusi naslednjo stvar: Vzemi magnet in nekaj železnega (oz. material, ki ga magnet privlači).

Ko sta predmeta dovolj stran, so privlačne sile neznatne ali jih sploh ni čutiti. Bližje je, večja je privlačna sila. Računi bi pokazali, da je sila obratno sorazmerna razdalji. In sedaj imaš podobno stvar v sluhovodu.

Vsak uporabnik te zadeve, si bo skušal zadevo spraviti čim globje v uho, saj se bo bal, da bi kdo napravo opazil ali da jo bo izgubil pri obračanju glave. Da se pri tem zlahka predre bobnič večina ne pomisli.

Ko bo zadevo hotel spraviti ven z magnetom, se bo res začelo premikati počasi (ali pa sploh ne, če bo pregloboko), potem pa vedno hitreje. Sluhovod ni ravna, gladka cev in slušalka bo, v primeru, da je bo zunanji magnet malo iz prave smeri (katero je pravo mesto ne ve nihče) lepo zaribala v sluhovodu.

Poleg možnih brazgotin pri tem je možen še en zaplet, slušalka se lahko zatakne tako, da ne bo šla več nikamor. Takrat vprašanje, kakšno telefonsko številko že ima 112, res ni več daleč.

S tem se ni igrati. Je cool, ampak lahko nosi hude posledice. Dobro, povsem mogoče je, da ne bo nič hudega, tudi pri ruski ruleti je 5/6 možnosti, da bo samo nedolžen klik.
Nekoč je bil Slo-tech.

darkolord ::

> Zadeva bo zate mogoče tiha, samo ker bo zraven slušnega organa, si utegneš v nekaj urah uporabe okvariti sluh bolj, kot če par tednov delaš v zelo hrupnem okolju brez zaščitnih slušalk.

Če je zanj tiha, potem je tudi za bobnič tiha.

Azrael ::

Seveda, to mislijo vsi muloti s slušalkami, ko ugotovijo, da je sluh šel pa-pa, je jok in stok, kako je to mogoče?
Nekoč je bil Slo-tech.

strictom ::

Ti muloti ponavadi poslušajo glasbo do konca na glas.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

winchester ::

Azrael brez zamere,samo pomoje pretiravas in si ravno ti profesor.
Drugače je pa stvarca za plonkanje zelo zanimiva...

Azrael ::

Res, samo vsi trdijo, da je v diskaču še mnogo bolj glasno. Gre zato, da tudi kosti ojačajo zvok. Pri viru v sluhovodu tega ni. Če rečem strogo tehnično, uho ni konstruirano za tak način uporabe. Viri zvoka v sluhovodu so out of specifications.

In tudi, če se avtor teme požvižga na morebitne zdravstvene posledice, ima s takim hvatanjem krivin lahko resne pravne in finančne probleme.

Pravilnik o disciplinski odgovornosti, člen 9, Hujše kršitve. Uporaba take slušalke pomeni kršitev vsaj 1., 4. in 11 odstavka.

Zagrožena začasna izključitev pomeni velik finančni zalogaj (gre štipendija, gre status, nepredvideni stroški) in čisto lahko to pomeni dokončen konec (nedokončanega) študija.
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael ::

Eno je kvalteten plonkec, ki ga narediš v celoti sam. Hudo koristna stvar. Če si uspel nanj spraviti vse potrebno znanje za izpit, ga pri izpitu itak ne boš rabil.

Plonkec od nekoga drugega (ni važno v kakšni obliki) je navadna potuha. Brihta na ta način mogoče prileze skozi, pojma o stvari pa nima.

Kaj boš potem s takim v firmi? Papirje ima, znanja pa ne. Bo tudi takrat žical, naj nekdo stvari naredi namesto njega? Malo morgen! Če ni ravno šefov sinko, bo kmalu dober samo za pometanje, kaj več kot metle (pa še to lahko polomi), takim ni za zaupati.

Naj kar šola dela selekcijo in ja nisem učitelj imel sem le preveč problemov zaradi takih, ki imajo papirje, znanja pa ne.
Nekoč je bil Slo-tech.

kitzbrado ::

Po temi o global warmingu si sicer nisem mislil, da bom kdaj kaj takega napisal, ampak popolnoma se strinjam z Azraelom.

zlobcek ::

Če mene kdo upraša bi morali odgovarjati profesorji, ne študentje. Namreč oni so v tem času večinoma ljudje, ki hodijo na faks na šiht in ne zato, da bi katerega kaj naučili. Seveda osbstaja tista druga manjšina a vendarle. Skoraj noben od mladih profesorjev ni predan svojemu delu, kot bi moral biti na takem odgovornem mestu.

Če gremo nazaj ontopic:
Če bi bilo s slučalkami tako Azrael, potem nebi noben nosil niti slušalk za muziko, niti agentje za komunikacijo, ker jih enostavno nebi potrebovali, saj bi bili vsi gluhi - pa nekako ni tako. Tudi sam imam precejkrat in ear slušalke in zaenkrat še ne čutim posledic. Res pa je da ne poslušam na glas ampak zelo potihem, saj mi oblika slušalk, ki pač utiša zunanje zvoke, to omogoča.

Ta ideja s slušalko defenitivno ni slaba, vendar je to le en del opreme, ki bi jo potreboval. Nek kabel iz ušesa ti defenitivno ne uide. sam bi speljal eno navadno mejhno in ear slušalko lepo po rokavu in bi pač slonel na roki. Dosti enostavneje. Komunikacija pa preko dlancnika in voip oz. pac mobitela. Ti slikas, posljes slikco, jo en pregleda in ti pove kaj in kako. Že preizkušeno in se obnese. Dlančnik pa je pri meni itak že standardni del opreme pri pisanju izpitov.

Da se nebo kakšen "azrael" kaj jacal - službo imam že od začetka fakultete, tako da določenih (večino) stvari res nimam za kaj znat...

Imel sem tudi že predmet, ki je bil res samo textovni balast in si moral znati 70 vprašanj u nulo, da si lahko naredil. Vprašanja pa vsa vedno enaka in texta za en vprašanje eno a4 stran. To pomeni, da niti napiflan do konca nisi mogel odgovoriti na vsa vprašanja, ker je bilo premalo časa. Profesor pa je dejansko z roko potežkal izpit in ti dal pozitivno oz. negativno. Takrat sem izpit odnesel ven "na skret" - na mizi so bili prazni a4 listi (pač izpit je bil na posebnem papirju, ki je bil vsakič drugačen), imel s sabo notebooka in prenosni printer ter skenirane odgovore in naprintal gor in se vrnil. Precej dobra taktika a je zelo zelo malo izpitov, čez katere lahko tako prideš.

Če imaš jajca se lahko greš tudi tako0:)

LP Zlobcek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Azrael ::

Z lepimi stvarmi se hvalite. Zadeva gre v Ložo, v Elektrotehniki nima več kaj iskati.
Nekoč je bil Slo-tech.

rasta ::

Če bi bilo s slučalkami tako Azrael, potem nebi noben nosil niti slušalk za muziko, niti agentje za komunikacijo, ker jih enostavno nebi potrebovali, saj bi bili vsi gluhi - pa nekako ni tako. Tudi sam imam precejkrat in ear slušalke in zaenkrat še ne čutim posledic.

Ni ravno tako. Slabšanje sluha je zelo počasno in da je nekaj narobe ugotoviš zelo pozno ali pa s kakšnim objektivnim testom.
Seveda je odvisno tudi od pretiravanja.

perci ::

Jst sem pomagu enmu kolegu plonkat z radijsko postajo. Pod rokavom na roki je imel prilepljen mikrofoncek, tako da je potihom recitiral vprašanja, mi smo bili pa zunaj v avtu in smo mu nazaj brali odgovore. Imel je brezzicno slusalko, ki si jo vtaknil v uho, ampak ce si od bliz pogledal v uho, se je zadeva vidla. Lahko si se pac zgovarjal, da imas slusni aparat, se bolje pa je bilo, da si imel dolge lase. Jst sem sicer samo ene dvakrat pomagal, ampak ta kolega je tko naredu cel faks - in zdej nič ne zna.

Je pa res, da je vcasih kaksen izpit res kretenski in tastar jebe namenoma v glavo.

lymph ::

Samo en hiter komentar...

Če rečem strogo tehnično, uho ni konstruirano za tak način uporabe.


Človeško telo tudi ni narejeno za premikanje pri hitrostih večjih od ~20km/h

In vseeno gonimo pri 100+km/h praktično vsak dan
"Belief is immune to counter example."

Azrael ::

Nekoč je bil Slo-tech.

Mediator ::

A po tem takem bom zdaj oglušel, ker sem po več ur imel to zadevo v ušesu?

davkok ::

Klik


eo neki zate:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadležna bolečina v vratu po poslušanju glasne glasbe

Oddelek: Loža
121509 (1069) robertml
»

Naglavne slušalke

Oddelek: Zvok in slika
244455 (3952) D3m0r4l1z3d
»

Kako popolnoma zamašiti uho pred vodo?

Oddelek: Loža
1811606 (9630) teah
»

EU bi poenotila glasnost MP3-predvajalnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
1109365 (7192) Azrael
»

Boleče uho, kako se da pomagat

Oddelek: Loža
3159042 (58163) Daliborg

Več podobnih tem