Forum » Pomoč in nasveti » Vzpostavitev mreže RH Linux - Win95
Vzpostavitev mreže RH Linux - Win95
bastadu ::
Zanima me, kako bi se lahko povezal in šeral datoteke med RH Linuxom 7.2 in Windowsi 95? Računalnika imata nastavljene IPje in tudi pingata se, ampak zanima me, kako oz. kateri program potrebujem, da se bosta videla? Hvala za odgovore!
dr.J ::
Na RH inštaliraj Sambo, s katero lahko uporabljaš 'šerane' direktorije in tisklalnike na Win95, lahko pa daš v skupno rabo tudi kakšnega na linuxu in jje potem Win95 klient.
Sambo že imam inštalirano, vendar ne vem kako ta stvar zgleda potem. Kako jo zagnati oz skonfigurirati, da bom imel možnost šeranja....
Apek ::
Poskusi z Swat.
Pojdi na http://localhost:901
Ce to ne deluje moras v inetd.conf poiskati vrstico z swat ...... Ce je pred vrstico # pol jo zbrisi.
Mas pa tud program webmin webmin v kerem se da urejati smb.con. Ce pa se to ni dost pol pa probaj Linuxconf.
Pojdi na http://localhost:901
Ce to ne deluje moras v inetd.conf poiskati vrstico z swat ...... Ce je pred vrstico # pol jo zbrisi.
Mas pa tud program webmin webmin v kerem se da urejati smb.con. Ce pa se to ni dost pol pa probaj Linuxconf.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Apek ()
tec ::
http://samba.linuxbe.org/en/index.html
Ti samo uredi smb.conf in vse bo lepo delovalo. Navodila najdes na zgornji strani
Ti samo uredi smb.conf in vse bo lepo delovalo. Navodila najdes na zgornji strani
Gh0st ::
Sambe ni tako lahko konfigurirat. Moraš imeti kar nekaj znanja.
Jest ti lahko samo priporočam da si prebereš čimveč HOWTO-jev na to temo....
Jest ti lahko samo priporočam da si prebereš čimveč HOWTO-jev na to temo....
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
tec, daj ti meni malo bolj razloži, kaj si moral narediti. Zdej ne vem, jest sem programček samba obkljukl ob inštalaciji, sam ne vem a velja ta programček? A obstaja kakšen grafični programček za urejanje smb.conf fajla?
Apek ::
Zivjo !
Zgoraj sem napisal vsaj tri graficne programe za urejat smb.conf
1. SWAT
2. modul v linuxconf
3. modul v webmin
ce pa se zdej ne ves kam naprej pol pa nisi prebral vsaj enega HOW-TO-ja
Swat in linuxconf sta prilozena distribuciji dokler Webmin moras pa stankat iz neta
Zgoraj sem napisal vsaj tri graficne programe za urejat smb.conf
1. SWAT
2. modul v linuxconf
3. modul v webmin
ce pa se zdej ne ves kam naprej pol pa nisi prebral vsaj enega HOW-TO-ja
Swat in linuxconf sta prilozena distribuciji dokler Webmin moras pa stankat iz neta
tec ::
Ni boljsega kot vi :)
bastadu: Tukaj imas primer, kako mora zgledat smb.conf in vsa navodila. Jest sem si zelo pomagal s tem.
bastadu: Tukaj imas primer, kako mora zgledat smb.conf in vsa navodila. Jest sem si zelo pomagal s tem.
Hvala zaenkrat! Se bom v bližnji prihodnosti spravil to narediti (vsaj poskusiti), prej moram pa seveda priti domov....:P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konfiguriranje SambeOddelek: Omrežja in internet | 1573 (1340) | Mr_Globus |
» | Samba guiOddelek: Omrežja in internet | 1729 (1444) | Bug |
» | Mreža med linux-winXPOddelek: Operacijski sistemi | 865 (818) | CCfly |
» | Debian in VMwareOddelek: Operacijski sistemi | 793 (693) | MasterMind |
» | LINUX+WIN2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 2036 (1601) | tec |