» »

Menjava računalnika, isti windows

Menjava računalnika, isti windows

motorc ::

Imam službeni računalnik z oem verzijo windows xp in vsemi programi in podatki, ki jih potrebujem. Računalnik je že precej star (celeron 2.6GHz, 256 MB rama, ..).
Odločil sem se za nakup novega (Q6600, 4GB rama, ...), pri tem pa me zanima, če je možno stari disk v celoti prekopirat na novega in kako bi se v tem primeru obnašal windows? Bi se zagnal?

S tem bi se izognil nakupu nove licence za winxp, poleg tega pa ne bi bilo potrebno na novo postavljati celotnega softwera.

Aja, zanima me tudi, če je možno te windowse, ki sem jih kupil pred leti (dobil sem tudi cd) na novo namestit na nov računalnik z isto licenco kot je na ta starem (sklepam, da se da s kakšnim programom izvedeti cd-key nameščenih windowsev), in kako je potem z aktivacijo?

Hvala za odgovore!

McNato ::

Uporabi Acronis True Image Echo Workstation z dodaktkom Universal restore.

t3hn0 ::

windowsi se po mojih dosedanjih izkusnjah ne bodo bootali! prvic bo prislo nekje do polovice, kjer bos dobil blue screen ali pa se bo samo restartalo, nakar bo vsak boot zgledal enako - sredi loadinga se bo rebootalo. ce noces cisto novega sistema lahko uporabis repair funkcijo od windowsev, katero si lahko izberes pri prvem bootu s cdja.

pri tem pa bodi malce pozoren. za repair te vprasa 2x. prvic ti da na voljo samo repair konzolo, ce pa izberes repair ko te vprasa drugic, pa se bodo windowsi instalirali cez stare windowse (driverji ostanejo, prepise se bolj ali manj "core" od windowsev. mozno je da ti kater program nebo delal oz da ti kaksna "licenca" ne bo delala po novem...zato bos moral kaksen program re-instalirati.

bolj ti priporocam da si na novo namestis vse. nov komp -> naj zadiha zadevca :))
^.^

AndrejS ::

OEM verzija windowsev so vezani na strojno opremo, zato tvoje početje ni legalno !

motorc ::

Če prenos ni legalen, bom očitno moral kupiti novo licenco.

Razmišljal sem tudi o namestitvi Kubuntu-ja. Za vse programe, ki jih potrebujem obstaja linux alternativa, samo en program mi še preprečuje prehod, in to je telefonski imenik Slovenije (TIS). Bo treba malo telekomu zatežit.

blackbfm ::

Če misliš met 4GB rama potem si naloži 64 bitni operacijski sistem drugače boš mel probleme. Samo se zavedaj da veliko naprav nima gonilnikov za 64 bitne sisteme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

OmegaBlue ::

TIS dela na linuxu preko wine čisto ok.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29057001 (38742) mtosev
»

Menjava matične in ponovna postavitev starega OS-ja

202044 (1746) drzni86
»

Kje kupiti Windows 7 ? (strani: 1 2 )

6212832 (9437) Pesimist
»

Je legalno naložiti Visto na drug računalnik??

363904 (2810) nonenone
»

[Windows] aktivacija

393107 (2315) matk

Več podobnih tem