» »

Pomoč pri navijanju grafične.

Pomoč pri navijanju grafične.

ChiefThunder ::

Hojla!

Ker še nimam nekih praktičnih izkušenj z navijanjem grafične, mi prosim svetujte glede tega. Posedujem Gf3 t200 od Winfasta in kolikor je meni znano imajo ti200 dober navijaški potencial, sploh Winfastov model, pa me zanima naslednje:

- Hlajenje; na sami kartci je en bl bogi kuler, na ramu pa sploh ni hlajenja. Ali moram najprej montirati heatsinke, oz. boljši fan, da ne pride do poškodbe kartice?
- Frekvenca kartice je 175/400. Do koliko je varno dvignit clock, da se kej ne zjebe.
- Kakšni so simptomi prenavite kartice?
- Kateri program naj uporabim za navijanje? WinFox je kul?

Še kakšen uporaben nasvet?

Hvala lepa!

lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

DJroky ::

Priporočljivo je izvesti dodatno hlajenje kartice, saj se bo le ta še bolj grela pri navijanju. Odvisno od tvojih potreb.
Frekvenco procesorja in rama postopoma dvigujemo, tako da je zadnja meja, pri kateri bo kartica delovala varna, vendar le če se ne bo pregrevala. Simptomi prenavite kartice: črn ekran, pokvarjena slika (črte, pike...). Najboljši program je NVmax. Zadnja verzija 4. Kartico ves čas preverjaj, če ni prevroča. Pa veliko sreče.

kuglvinkl ::

Winfox mora bit obvezno 2.0. Navijaj s coolbitsi, Winfox imej le za temperature, ko boš dosegel stabilno karto, se ga takoj znebi. Vsaj meni je povzročal občasno zmrzovanje istema, zatikanje itd. itd...

Simptomi: sneg, potem pa samo še čao.

Heatsinks na RAMe: če so gor 4ns, jih lahko spraviš na 250 (ajde recimo 248) brez tega, tako da bodo služili samo za daljšo življensko dobo karte. Polege tega, če jo misliš naviti do konca, bi bilo zelo v edu, da jo še dodatno hladiš s PCI kulerjem. heh, pa tudi TT chrome oRb lahko gor zalimaš.

Za dvigovanje clocka GPUja: mislim, da Anandtech (lahko pa da Xbit labs) vedno delajo teste kartic tako, da pri navijanju ločeno navijejo GPU, RAMe, potem pa še skupaj. Vsem dosedanjim Geforcpom je skupno eno: naviti GPU se ne splača. Z enim starim GeF 256, sem moral sploh pustiti GPU na miru, če sem hotel navit RAMe (šli so do 180 MHZ!)

zaenkrat
Your focus determines your reallity

ChiefThunder ::

tnx, fanta. :)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

_Xavier_ ::

jest mam tud to grafično in mi je šla z serijskim hlajenjem iz 75/400 na 250/545 da je še normalno delala tko da nevem kaj bo zdej k jo še spedenam pol bomo pa vidl poročaj o tvojih rezultatih

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje winfast px 6600

Oddelek: Navijanje
482856 (1640) Nande
»

Kje naj kupim GF4 Ti4200? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
504374 (3364) frenk
»

WinFast A280 LE TD

281413 (1020) Tic
»

Kako navit titanium 200

161400 (1042) franci
»

Navijanje gf2 mx400 - 250/360?