Forum » Operacijski sistemi » A zna kdo nastavit mail server na linuxu (ubuntu/suse) ?
A zna kdo nastavit mail server na linuxu (ubuntu/suse) ?
Shinobi ::
Trenutno uporbabljam SuSe 10.3 ampak bi lahko tudi presel na ubutnu, kar pa nema veze. Rad bi svoj racunalnik uporabljal to mail server. Probaval sem vse zivo od postfix, courier pa do dovecot pa mi ne rata najbolj. Dovecot mi sicer dela po tem tutorialu:
http://www.redhat.com/magazine/025nov06...
Ampak trenutno nimam nobene IMAP, POP3 ali courier instalacije. Zgolj in samo dovecot. Sendmail mi na enem in istem racunalniku dela, da bi pa preko interneta posiljal mail pa ne. A ima kdo kak nasvet?
http://www.redhat.com/magazine/025nov06...
Ampak trenutno nimam nobene IMAP, POP3 ali courier instalacije. Zgolj in samo dovecot. Sendmail mi na enem in istem racunalniku dela, da bi pa preko interneta posiljal mail pa ne. A ima kdo kak nasvet?
jype ::
Kaj sploh poskušaš storiti?
Veliko hitreje kot preko foruma boš pomoč našel na #postfix ali #sendmail na freenode (irc.freenode.net).
Veliko hitreje kot preko foruma boš pomoč našel na #postfix ali #sendmail na freenode (irc.freenode.net).
Djuro ::
Najbolj izi, kar sem dosedaj testiral je Scalix .Grafična inštalacija (če je podprt tvoj OS; Ubuntu je), sam ti pove katere dependency moraš inštalirat.
Se mi zdi nasploh en boljših webmail vmesnikov, sploh ne potrebuješ mail programa.
Pa še zastonj je.
Se mi zdi nasploh en boljših webmail vmesnikov, sploh ne potrebuješ mail programa.
Pa še zastonj je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux sendmail javaOddelek: Programiranje | 1267 (1034) | illion |
» | Sendmail na CentOs 5.4Oddelek: Omrežja in internet | 2034 (1870) | Vuli |
» | [Linux] nadomestek Exchange strežnikaOddelek: Programska oprema | 2670 (1866) | cryptozaver |
» | kateri mail server uporabljate?Oddelek: Programska oprema | 1789 (1542) | SeTAr |
» | all in one mail serverOddelek: Omrežja in internet | 2642 (2232) | r5r |