Forum » Pomoč in nasveti » Excel - macroti - namigi prosim!?
Excel - macroti - namigi prosim!?
Azzi ::
Hi,
rabu bi pomoč na področju excela (makroti) ...
evo tule je ta naloga, ki jo morm nekako naredit (in mi je vzela ze veliko živcev):
http://www.fg.uni-mb.si/predmeti/ri/RI_...
Da to vidte morte met adober reader. Ko to vidte so tam navodila... ce kliknete na rdece vas rukne mal visji gor kjer spet neki pise in tam je tudi link Ms Excel kjer je osnova naloge/"navodila". Btw, res sem noob za excel, ampak brez te naloge ne morm na izpit.
Ce se kirmu da poglejat se ful zahvaljujem!
Hvala, Lp Azzi
rabu bi pomoč na področju excela (makroti) ...
evo tule je ta naloga, ki jo morm nekako naredit (in mi je vzela ze veliko živcev):
http://www.fg.uni-mb.si/predmeti/ri/RI_...
Da to vidte morte met adober reader. Ko to vidte so tam navodila... ce kliknete na rdece vas rukne mal visji gor kjer spet neki pise in tam je tudi link Ms Excel kjer je osnova naloge/"navodila". Btw, res sem noob za excel, ampak brez te naloge ne morm na izpit.
Ce se kirmu da poglejat se ful zahvaljujem!
Hvala, Lp Azzi
pajanko ::
Hah, sem se prebil skozi tvoj post, ni kaj briljanten. Kot prvo kažeš na nalogo 5.4.7, potem od tam preusmerjaš na 5.4.5, kjer je datoteka MS Excel. To nalogo se reši z pomočjo funkcij. Rešitev je na tej povezavi. Vneseš samo šifro izdelka in količino (obvezno mora biti med številom in enoto presledek).
Naloga 5.4.7 pa se rešuje z pomočjo makrov. Potrebuješ tudi to?
PS: Že zadnjič sem reševal problem obračunanja rabata za 100kos ali 200m2. Spodaj v tej temi. Samo, da sem jo sedaj rešil. Je to kaj v povezavi?
Naloga 5.4.7 pa se rešuje z pomočjo makrov. Potrebuješ tudi to?
PS: Že zadnjič sem reševal problem obračunanja rabata za 100kos ali 200m2. Spodaj v tej temi. Samo, da sem jo sedaj rešil. Je to kaj v povezavi?
Hey
Hvala ti za vzeti čas in trud. :)
Ampak res bi rabil še pomoč pri 5.4.7 nalogi, ker o makrotih nevem kej veliko. Kakšne lažje primere že lahko naredim, ampak tale je pa malo preveč.
Glede tiste "že omenjene naloge" (ps) menim, da nima povezave z makroti, ki jih rabim, osnova je podobna, ampak pri meni je problem malo drugačn. Zelo velik problem je ta makro, ki naj bi šifre iz šifranta zapisovau v stolpec v predračunu in tako naprej, kot pise tam... verjetno more obstajati tudi kakšen gumb - klikneš na šifro v šifrantu, nato kliknes gumb, makro se vklopi in izbrana šifra se pojavi v predračunu ... - nekako tako naj bi to pomoje delovalo.
Hvala
Lp, Azzi
Hvala ti za vzeti čas in trud. :)
Ampak res bi rabil še pomoč pri 5.4.7 nalogi, ker o makrotih nevem kej veliko. Kakšne lažje primere že lahko naredim, ampak tale je pa malo preveč.
Glede tiste "že omenjene naloge" (ps) menim, da nima povezave z makroti, ki jih rabim, osnova je podobna, ampak pri meni je problem malo drugačn. Zelo velik problem je ta makro, ki naj bi šifre iz šifranta zapisovau v stolpec v predračunu in tako naprej, kot pise tam... verjetno more obstajati tudi kakšen gumb - klikneš na šifro v šifrantu, nato kliknes gumb, makro se vklopi in izbrana šifra se pojavi v predračunu ... - nekako tako naj bi to pomoje delovalo.
Hvala
Lp, Azzi
Ch4N93 ::
ponudba prvič
ponudba drugič
Tu imaš dve rešitvi te naloge, in sicer za točko 2. Če rabiš za točko 1, lahko skombiniraš ti nalogi s tisto od pajanka.
Če kaj ne razumeš (pri makrih), vprašaj.
ponudba drugič
Tu imaš dve rešitvi te naloge, in sicer za točko 2. Če rabiš za točko 1, lahko skombiniraš ti nalogi s tisto od pajanka.
Če kaj ne razumeš (pri makrih), vprašaj.
Ni nam lahko...
Yey-Waaa, zakon! :D
Hvala!
Kako si pa to naredu?! Mislim, da ti je tole vzelo kar nekaj časa.
Zdej se pa lohk grem učit, kr verjetno bom lohk sou na izpit (po vaši zaslugi). :P
Hvala še enkrat.
Lp
Hvala!
Kako si pa to naredu?! Mislim, da ti je tole vzelo kar nekaj časa.
Zdej se pa lohk grem učit, kr verjetno bom lohk sou na izpit (po vaši zaslugi). :P
Hvala še enkrat.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pc za starše (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 25735 (23935) | koyotee |
» | ne zazna pravega pomnilnika na prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 584 (506) | fespaceman |
» | Excel - pomočOddelek: Programska oprema | 962 (867) | borut212 |
» | racunanje skupnih postavk z DDV ?Oddelek: Programska oprema | 2552 (2345) | pajanko |
» | Bubble sortOddelek: Programiranje | 1553 (1445) | OwcA |