Forum » Omrežja in internet » Lokalc <-> Router/VPNServ <-> VPNClient
Lokalc <-> Router/VPNServ <-> VPNClient
'FireSTORM' ::
Imam postavljen VPN server ki je tudi hkrati router za omrežje, lokalci so v omrežju 10.0.0.0/24, vpn clienti pa v omrežju 10.8.0.0/24.
Client normalno lahko dostopa do strežnika, ne more pa do lokalcev za strežnikom.
Pravtako mi prej lokalec ni mogel dostopati do vpn klientov, ampak to sem rešil tako da sem na routerju dodal pravilo če je po eth1 (interface za lokalno omrežje) prejet paket ki je namenjen v omrežje 10.8.0.0/24 naj routa na tun0(VPN interface) in ne na ppp0(External link). To je bilo uspešno, po nastavitvih še postroutinga in established,related state-a.
Kaj pa če bi dal še na clientu en podoben rule ki bi bil namenjen ven in bi nosil naslovnika v omrežju 10.0.0.0/24 da ga pravtako routa preko tun0 in ne preko external if? Bi to delovalo? Trenutno ne morem probat ker so vse mašine lokalne v omrežju izključene.
Client normalno lahko dostopa do strežnika, ne more pa do lokalcev za strežnikom.
Pravtako mi prej lokalec ni mogel dostopati do vpn klientov, ampak to sem rešil tako da sem na routerju dodal pravilo če je po eth1 (interface za lokalno omrežje) prejet paket ki je namenjen v omrežje 10.8.0.0/24 naj routa na tun0(VPN interface) in ne na ppp0(External link). To je bilo uspešno, po nastavitvih še postroutinga in established,related state-a.
Kaj pa če bi dal še na clientu en podoben rule ki bi bil namenjen ven in bi nosil naslovnika v omrežju 10.0.0.0/24 da ga pravtako routa preko tun0 in ne preko external if? Bi to delovalo? Trenutno ne morem probat ker so vse mašine lokalne v omrežju izključene.
Those penguins.... They sure aint normal....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10359 (8219) | BivšiUser2 |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14728 (6295) | Blisk |
» | Dodajanje nove statične route?Oddelek: Omrežja in internet | 2118 (1963) | BlueRunner |
» | Poštni strežnik na FedoriOddelek: Operacijski sistemi | 1770 (1513) | operater |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1730 (1426) | hruske |