Forum » Strojna oprema » Nakup diska kompatibilnega z matično
Nakup diska kompatibilnega z matično
blewlelel ::
Najprej se opravičujem če sem mogoče falil izbo oz. oddelek tem..
Nameravam si kupit disk velikosti okrog 160GB in me zanima, če obstaja kakšna stran ali način, da bi videl če mi matična podpira disk.
Računalnik je mišljen kot server in ima OS Linux Ubuntu server 7.1. Uporabil bi EXT3 datotečni sistem.
Računalnik je IBM, modela LINK
Matična je modela IBM Pro286 system board FRU 19k3285 in ima integrirano grafično sis 630, pentium3(533mhz) itd..
Iskal sem, vendar nisem našel kakšne strani, ki bi opisovala maksimalno kapalciteto diska te matične plošče.. V Linux tudi ne verjamem, da je možno imeti večjo kapalciteto diska, kot pa ti ga dovoli računalnik oz. bios?
LP vsak odgovor mi bo prišel prav :)
Nameravam si kupit disk velikosti okrog 160GB in me zanima, če obstaja kakšna stran ali način, da bi videl če mi matična podpira disk.
Računalnik je mišljen kot server in ima OS Linux Ubuntu server 7.1. Uporabil bi EXT3 datotečni sistem.
Računalnik je IBM, modela LINK
Matična je modela IBM Pro286 system board FRU 19k3285 in ima integrirano grafično sis 630, pentium3(533mhz) itd..
Iskal sem, vendar nisem našel kakšne strani, ki bi opisovala maksimalno kapalciteto diska te matične plošče.. V Linux tudi ne verjamem, da je možno imeti večjo kapalciteto diska, kot pa ti ga dovoli računalnik oz. bios?
LP vsak odgovor mi bo prišel prav :)
- spremenilo: blewlelel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 8514 (8024) | BlueRunner |
» | Linux na PowerPC (686) platformi??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8093 (6325) | ThinkPad |
» | Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17306 (13034) | opeter |
» | SCSI diskOddelek: Strojna oprema | 1758 (1557) | stromar |
» | MacWorld Expo 2006Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 5122 (3697) | TribesMan |