» »

pobje spet je treba zmetat skup komp =)

pobje spet je treba zmetat skup komp =)

Fr33man ::

Torej situacija na računu: 1200€

Za ta denar rabim računalnik in pa monitor!

Zadeva se bo uporablala za vsakdanje zadeve (net, msn, muska, filmi, veliko peke dvd-jev, programiranje (FRI pač :) )), zdej ko bi mel mal bol zmogliv računalnik, bi najbrš še kak špil sukal (recimo kakšna dirkačina, pobijanje mi ne diši), nisem pa neki fanatik, tko bol za sproščanje. Gor bi mel visto ultimate. Pa da bi nekak bil za kake 2 let uporabe.

Zdej računalnika nisem še nikoli sestavlav, sem se pa recimo temu še kr dobr teoretično podkoval. Po enem tednu pregledovanja in poizvedovanja sem se odloču za tole konfiguracijo (ne vem čist če gre vse skup tko da naj kak maček pregleda, če bi stvar klapala):

1) procesor (zdej ne vem, eni pravjo da še niso dobavlivi, v štecuni pa piše da je dobava 5 dni! Bo to potem držalo? Da ne bom čakal ko mutonja 3 tedne)
2) matična
3) ramniki
4) grafična, hm mislim da bo zadost, za tistih par fičnkov hitrej grafe po moje niti ne rabm, škoda razlike €
5) napajalc, kr pravjo da je to zlo pomembna sem se mal izkazau, kaj mislte da bi bil isti model sam da ma samo 550W ravno tko v redu, dovolj zmogliv?
6) pekač, ker se bo veliko uporablal sem izbral nekolk bolšga, vsaj naj bi bil :)
7) trdi disk, res ne rabm ne vem kok placa, tko da sm tle mal pršparu (kateri so pa tišji WD ali Seagate?)
8) nek hladilnik za procesor, tipkovnica in miška in ohišje bi že pol naknadno kej bolšga kupu, zdej bi neki čist osnovnga za male denarje
9) monitor, tle pa rabm velik pomoči, nič se ne spoznam na to, edin vem kakšen rezultat bi rad :) , prov posebej so mi všeč zasloni ki prikazujejo res živo barvo (se prav glossy al kak se že reče), mam trenutno nek mat zaslon in me kr ubije s tisto monotonostjo. Take zaslone sem recimo opazu pri nekaterih prenosnikih toshiba in monitorjih Nec (ampak so bli zlo dragi). Torej mislite da sem se odloču za pravi monitor?

Hvala za nasvete!

pipc ::

ce mislis gledat filme uzem hd3870 sapphirjevo ne bo ti zal

Matek ::

Namesto tistih dragih ramov kupi kaj bolj genericnega. Pri AGTju mas A-Data zadeve grozno poceni.

Pri monitorjih bi se pa jaz odlocil za Samsung 2232BW, precej podobna cena, zadnje case ga dosti priporocajo. Kar se tice zivih barv, se da marsikaj narediti s kalibracijo, ce so ti take reci vsec.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

A je neka velika rezlika med tole in tole ? Potem se mi res ne splača 8800GT? Nekak sem bol naklonjen zelenim, ampak če je 3870 res tolk bolša, pol bom uzel slednjo. Glede monitorja, ima kdo izkušne z njim kak se kej obnese? Kaj vse ostalo pa klapa?

OK! Sem si ogledal temo o 22" monitorjih in sem se odloču za tega. Mislim da ga majo v big bangu na ogled postavlenga tudi. Pol bom vzel še neke cenejše rame, za grafiko pa še ne vem :\

Matek ::

3870 ni tolk boljsa, kvecjemu malenkost slabsa (odvisno od situacije), bi pa naj bila cenejsa.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Grey ::

RAM se ti res ne splača kupit tako drag. AGTjev A-Data RAM deluje več kot dobro za svoj denar. Za grafično kartico pa bi jaz rekel, da vzami 8800GT. Imam jo tudi sam in je vredna vsakega centa.

Za ram sem bol nahitro pogledal po večjih spletnih štecunah in je v glavnem povsod nad 100€, za 2 palčke po 2GB. Tko da niti ni tok drag če je 114€, razen če ste s tem mislili da se ne splača kupit 4GB, kvečjemu 2?
Kako je pa z matično ploščo? Bo ustrezala? Izbral sem jo ker podpira 45 nm procesorje.

Modri dirkač ::

Geil ultra DDR2 Cl4 maš povsod po 50€ - 2GB.

To je totalni overkill.
Everybody lies!

Aha sem najdu, b om kr te pol naroču :D

Ted ::

Na 22 monitorju je HD 3870 zaradi več rama boljša.
Mah...

Matevy ::

...pa 8800GT 256MB!!! rama ni nikoli boljša od HD 3870, tako da se ti bolj splača vzeti slednjo!

Se prav bo tale bestbuy!?

batista ::

Vzemi 8800GT 512MB pri AGt za 228eur pa še izboljšano hlajenje ima, ne morš falit.

A to misliš tole?

Silvo ::

Glas za HD3850/70.....

lp
Silvo

mesoreznica ::

Tale Gainwardova 8800 GT 512MB za 228€ je hudičevo dober nakup. Hitrejša od HD 3870 in ne bistveno dražja. 550W kavliteten napajalc bo popolnoma dovolj.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

uprašanje če je hitrejša. ponavadi so testirali OC, ki je bolj navita.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ma daj nehaj. Maš en kup testov z navadno 8800GT pa je vedno bila hitrejša, na vsakem testu. Mogoče kaka posamezna meritev gre v prid HD 3870. Nikoli pa cel test. Nikoli nihče ni rekel da je HD 3870 slaba grafa. V price/performance sta 3870 in 8800 GT tam tam. Če se pa gre za končno zmogljivost je pa 8800 GT spredaj.

LP

Zgodovina sprememb…

Grey ::

Evo ti poceni RAM:

2048 modul

ja no da se popravim; je hitrejša, vendar je ta iz linka slabša verzija od vseh možnih.
no, vseeno mislim da 3870 še vedno vodi v performance/price, ne glede na to ktiro 8800 gt-512 vzameš za primerjavo.

No tko, odloču sem se da bo večinoma vse ostal kr enako, razn kere druge rame uzamem in tole grafično. Katero je pa ohišje bestbuy?

batista ::

Zakaj bi vzel XFXa če lahk gainwarda za fuul cenej? Tisto kukr je xfx navit lahk komot sam naviješ, pa še več. Plus hlajenje ima bolše gor. Sicer pa kukr hočeš. Inštaliraš ntune, premakneš drsnika za gpu in ram pa je...
8800GT za 228eur mislim da poje radeona 3870...pa pri nvidi so driverji boljši...
Ohišje poglej za gmc H60...idin mal glanso je use skupi.

kmetek ::

ANTEC P182.

Kaj pa pravite na tole ohišje? Ga ima kdo? Na slikah mi bol cenen zgleda zato sprašujem, sm baje naj bi bla kr dobra stvar za svoj denar.

opeter ::

Sam imam ohišje za 2,5" disk od taistega podjetja AKASA in moram povedat, da je odličen! :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Fantje to ne bo v redu, denarja počasi zmankuje in treba bi blo mal zategnt pas in narest še kak kompromis! Pa sm se nakonc spet odloču da zbijem grafično ker nisem nek gejmer, sem bol nedelski igralec in se sedaj odločam za tole. Kaj bo neka velika razlika v primerjavi z Gainward-ovo 8800GT? Ker je cca. 60€ cenejša oziroma od XFX 8800GT za kar 90€ . Kaj pravte? Bi bla pogojno nadomestliva? Trenutno sem pač brez računalnika in z omejenim proračunom, čez kak mesec ali 2 bi lahko dokupu še eno hd3850 in ju dal v crossfire, če bi se izkazala potreba po tem.

HD3850 512MB je super grafa za svoj denar. Je pa precej počasnejša od 8800 GT ja. Boš pač pri igrah malo zategnil pas in igral na nižjih nastavitvah pa bo.

LP

Shegevara ::

folk pozablja/noče dojeti ponavadi da je HD3850 najboljša grafična kartica price/preformance, če vsaj kdaj kakšno igro igraš. Jaz ti jo priporočam 100% ker je res dobra kartica za nesramno nizko ceno.

Kupljeno :D Mogoče čez čas dam v crossfire, sm bral da pol baje raztura :)

No še neki tale procesorček pri mimovrste seprav tale a ma zdraven že tist taosnoven kuler, al to pomen še 30 € za hladilnik zdraven?

Kaj menite o tem monitorju? Nujno, čimprej! Predvsem me mika ker bi lahko gledu gor filme polne ločlivosti. :D Tko je to če si filmski fanatik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fr33man ()

za grafo: 3870 poceni

coti ::

Sicer pri procu nikjer ne piše BOX, ampak že dolgo nisem videl Intel procov brez priloženega hladilnika. Pa napajalnik komot vzameš en 500W za manj kot 50€. Mi uporabljamo enlight ohišja in original Enlight 350W napajalnike, pa ni nobene potrebe po močnejšem. Sploh če nimaš neke hude grafe(ki je največji porabnik štroma dandanes). Pa za RAMe bi ti tud priporočal A-data z hladilnikom(2x1GB cca.50€), jih že dolgo prodajamo in ni nobenih problemov z njimi.

PS
Nvidia grafične imajo v linuxu daleko boljšo podporo kot ATI/AMD. 8600GTS je prepočasna?

za grafo: 3870 poceni

U mast tole je pa res smešno poceni. 8-O

LP

freud je dav 172€ za 3850, zdej je pa v rolanu 3750 za 176€.

Življenje je kruto:D

3870 misliš a ne? :D

LP

eh, jebat ga. bolj ko čakaš, bolj je poceni. ampak na koncu pa to pomeni, da lahko ostaneš brez kompa, če preveč mencaš.

Včeraj sem mogu pod nujno it neki v LJ se zment za en posu, tko da nisem nič naročal, sem pa ravnokar pršu za komp, pogledam temo in evo ga, svetel nasvet MedotaPu, ki se mu je očitno fajn zdel k sm se kao z**** :D, no ampak konec srečen vsi srečni tapocen 3870 je naročena!

lej freud, nč mi ni fajn, da si se zajebu, sam smešno se mi zdi, ker je 3870 res obupno poceni ratala pri rolanu. Ve kdo zakaj?

Samo imajo pa pri Rolan-u zanimivo napisano. HD 3870 sodi v srednji razred, 8600 GT pa v razred zmogljivih graf. Phaa.. :D

LP

kar se mene tiče 8600gt spada v razred zmogljivih kartic v kategoriji below casual gaming experience. Se pravi slabo po domače povedano.

Ma sej vem, zejebavam te:D

wooted ::

dost pocen pa super ohišje je thermaltake mambo. zelo prostoren.. valda brez napajalnika. v mlacomu ga majo

--------------lej freud, nč mi ni fajn, da si se zajebu, sam smešno se mi zdi, ker je 3870 res obupno poceni ratala pri rolanu. Ve kdo zakaj?
zakaj bi se zajebu?

ker je v enem postu prej napisal, da je že kupljeno.

Oz. nisem njegovega posta, ko je govoru da je šel v lj. dobro prebral, samo do tam, ko je omenil, da se mi je fino zdelo da sem ga zajebal. Nisem poznal zgodbe, zdaj je ok.

freud: uživaj s svojim novim računalnikom =)

freud, poročaj kok je zdaj z grafo?? ker na spletni strani so popravli ceno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
706539 (5174) opeter
»

Grafična kartica?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
605348 (4190) Meizu
»