» »

Drajverji od printerja nočejo stran...

Drajverji od printerja nočejo stran...

Picasa ::

... kako naj jih zbrišem?

Najprej vse lepo pozdravljam. :) Sem daleč od strokovnjaka in upam, da bo tale razlaga dovolj razumljiva.

Situacija je taka: sformatirala sem si c particijo in od takrat od printerja dobivam sporočilo, da printer spooler service ne deluje. To težavo naj bi se rešilo tako, da se najprej zbriše vse pokvarjene drajverje in se potem naloži nove.

Najprej sem drajverje poskusila počistiti s cleanspl.exe, pa pravi, da je "unable to get the subkey names of the registry key".

Potem sem poskusila ročno, ampak na žalost v Registry Editu v mapi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86\Drivers ostane en drajver, ki ga nikakor ne morem zbrisati - name: (default), type: REG_SZ, data: (value not set).

Ali je mogoče ta drajver kriv, da je v Command Promptu zadeva taka, kot sledi: ko zaženem spooler, mi javi, da ta sploh ne laufa, ko ga hočem zagnati pa, da sistem ne najde fajla.

Ali pa je problem čisto nekje drugje?

Dodatno pojasnilo: gre za printer HP 1100. Poleg tega imam še enega Lexmarka. Ti naj bi imeli drugače naštelan print spooler service (tako, da je "dependent on itself", ampak tudi po tem, ko sem uspešno spremenila konfiguracijo na RPCSS, se print spooler service še vedno ne odziva.

Kaj delam narobe?

Že vnaprej hvala vsem, ki se bodo potrudili s kakršnimkoli nasvetom. :)

jan01 ::

U, hvala za odgovor, ampak ja, šla sem točno po teh korakih. Tale stric Bruce na žalost nič ne omeni, da bi se zadeva lahko zataknila tako, kot se je pri meni. Tj., da natančno slediš njegovim navodilom, pa potem spooler service-a v Command promptu še vedno ni mogoče niti ustavit in niti zagnat. Kot rečeno, sumim, da je kriv tisti gonilnik, ki ga ne morem izbrisat iz zgoraj omenjene mape.

Moje naslednje vprašanje - povsem hipotetično in čisto iz obupa - pa je: če so te težave posledica tega, da sem v Registry editu po pomoti izbrisala nekaj, česar ne bi smela izbrisat (al pa da sem zavozila kje drugje), potem bi ta problem lahko rešila s tem, da bi ponovno sformatirala C in naložila OS.

Ja?
.... Al ne?

:)

Slipi ::

Hipotetično, bi potem vsekakor moralo delovati kot želiš.

Jp, dejansko zdej vse štima. :) Tnx!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne najde tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
102191 (2100) Miro-Slav
»

Tiskalnik izgine.

Oddelek: Pomoč in nasveti