Forum » Pomoč in nasveti » Težave z inštalacijo Win98SE
Težave z inštalacijo Win98SE
MTB ::
Pomoč! pri inštalaciji Win98SE se mi pojavlja naslednja napaka:
Standard Mode: Bad Fault in MS-DOS Extender
Fault: 0000 Stack Dump 0000 0000 0070
Raw fault frame:EC=0000 IP=5Ef7 CS=037F FL=3078 SP=FFEE SS=02DF
Ves nepotreben hardver sem odstranil, menjaval že RAM. Procesor je Duron 750, nič navit na MS 6330 Lite plati.
A bi bila kakšna povezava s tem, da je mogoče procesor kaj fasal, saj je bil vent na hladilniku fuč, ko so mi ga prinesli in se je zadeva očitno prej pregrevala.
Hvala za kakršenkoli nasvet,
RS.
Standard Mode: Bad Fault in MS-DOS Extender
Fault: 0000 Stack Dump 0000 0000 0070
Raw fault frame:EC=0000 IP=5Ef7 CS=037F FL=3078 SP=FFEE SS=02DF
Ves nepotreben hardver sem odstranil, menjaval že RAM. Procesor je Duron 750, nič navit na MS 6330 Lite plati.
A bi bila kakšna povezava s tem, da je mogoče procesor kaj fasal, saj je bil vent na hladilniku fuč, ko so mi ga prinesli in se je zadeva očitno prej pregrevala.
Hvala za kakršenkoli nasvet,
RS.
MikroB ::
Procesor verjetno ni fuc, ker potem ti racunalnik ne bi javil nobene napake in bi samo friznil. Ti samo formatiraj disk (ce ne gre drugace naredi particije in si dokumente in podobno skopiraj na novo particijo) , daj ves hardver noter in instalacija bi moerala ratat. Pa imas orig. windowse (ali vsaj posnete, one, ko vpises kodo)? Eni so slabo skrekani pa stekajo! LP! 8-)
Windowsi so original, CD brez praskice. Ves nepotrebni hardver sem odstranil. Disk je bil formatiran na novo z unconditional formatom, združil sem celo vse particije v celoto.
Za znoret.
RS
Za znoret.
RS
DJroky ::
Brobaj še kakšne druge windowse. Drugače pa počasi lahko začneš razmišljat da je mogoče plata fuč!
JP ::
Poskusi takole:
Najprej sformatiraj disk. Presnemi mapo Win98 iz CD-ja od Windowsow na C:,D: zaženi računalnik z katero koli zagonsko disketo (ni nujno da je od Win98) in pojdi v mapo C:,D:win98 in zaženi setup.exe. Disketo vzemi iz računalnika in sledi instalaciji. V biosu pa poglej če imaš slučajno vklopljen Virus Detection in ga izklopi (disabled). Če še ne bo šlo pa povej!
Lp JP:\
Najprej sformatiraj disk. Presnemi mapo Win98 iz CD-ja od Windowsow na C:,D: zaženi računalnik z katero koli zagonsko disketo (ni nujno da je od Win98) in pojdi v mapo C:,D:win98 in zaženi setup.exe. Disketo vzemi iz računalnika in sledi instalaciji. V biosu pa poglej če imaš slučajno vklopljen Virus Detection in ga izklopi (disabled). Če še ne bo šlo pa povej!
Lp JP:\
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JP ()
MadMax ::
Pa za CD ROM v BIOSu daj UDMA na OFF (PIO only).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Preskusil sem oba omenjena postopka, pa ni šlo. In tudi ne bo. Verjetno je bil problem s plato, ki je na koncu mrknila. Pravzaprav ni zagnalo biosa, oziroma se je zagnal boot-block BIOS. Kaj takšnega še ne. Kot zanalašč pa nisem mogel naložiti ponovno biosa, čeprav naj bi boot block bios omogočal prav to. Se počutim kot kak mulo, ki je prvič sedel za računalnik.
Sicer pa so bili na srečo v servisu prijazni in so mi obljubili, da bodo upoštevali garancijo, čeprav tudi serviserju ni bilo jasno, kako je do tega prišlo.
Hvala vsem za trud.
RS
Sicer pa so bili na srečo v servisu prijazni in so mi obljubili, da bodo upoštevali garancijo, čeprav tudi serviserju ni bilo jasno, kako je do tega prišlo.
Hvala vsem za trud.
RS
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje - kdaj pognat antivirus?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1990 (1791) | Mamaplata |
» | Instalacija XP brez disketarjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1625 (1215) | Easy D |
» | Windows 98 - NUJNOOddelek: Operacijski sistemi | 2213 (2041) | ToniT |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2375 (1746) | BlackHole |
» | Inštalacija WinXP ->100 prvičOddelek: Pomoč in nasveti | 1765 (1545) | recoil |