Forum » Strojna oprema » Core2Duo E6300 for Core2Duo E6750
Core2Duo E6300 for Core2Duo E6750
sypahh ::
Hey !
Trenutno si lastim C2D E6300, eVGA 8800GT OC, Corsair 2gb DDR2 ram, Asusovo maticno plosco P5LD2 SE, drugo niti ni tako pomembno. Zanima me, če se mi splača uzet sedaj E6750, glede na to, da je procesor že jako poceni. Mislim, da pri meni prav procesor blokira celotno stvar in ne laufa kot bi lahko.
Kaj vi mislite ? Ja .. ne ?
Hvala
Trenutno si lastim C2D E6300, eVGA 8800GT OC, Corsair 2gb DDR2 ram, Asusovo maticno plosco P5LD2 SE, drugo niti ni tako pomembno. Zanima me, če se mi splača uzet sedaj E6750, glede na to, da je procesor že jako poceni. Mislim, da pri meni prav procesor blokira celotno stvar in ne laufa kot bi lahko.
Kaj vi mislite ? Ja .. ne ?
Hvala
Cveto ::
Imam E6300, navitega na 3150mhz, na testu pa sem imel ene dva tedna tudi E6750, ki se mi je navil na 3520mhz. Razlika je opazna, ni pa tolikšna, da bi se mi splačalo menjat, tako da se nisem odločil za menjavo in naprej "šparam" za Q6600.
Razlika med nenavitima procesorjema pa je ogromna.
Razlika med nenavitima procesorjema pa je ogromna.
Golnar ::
si sam navij pa bo. proca nimaš kj menat do prihoda serije Q9. takrat bodo pa Q6 ze precej pocen
pinx ::
Sypahh, imaš eno izmed kultnih navijaskih "naprav", ne šparaj, C2D je greh poganjat na tovarniških nastavitvah
Smorny ::
Za kake namene pa potrebuješ takšno surovo moč?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
RC14 ::
Menjava se po mojem nikakor ne splača, saj svojega kamot naviješ na 3Ghz, seveda je to moje mnenje.
Sicer pa tako kot je prej nekdo vprašal, kakšne namene oz kaj počneš z računalnikom ?
Sicer ne vem kako se obnese tvoja plata pri navijanju, ampak sem prepričan, da ga lahko naviješ solidno.
LpImam E6300, navitega na 3150mhz, na testu pa sem imel ene dva tedna tudi E6750, ki se mi je navil na 3520mhz. Razlika je opazna
Pri teh 370Mhz pa res ne vidiš razlike, tudi tistih dodatnih 2mb L2 Cache ne naredi čudežev. V igrah oz normalnih opravilih je neopazna razlika, razen v kakšnih sintetičnih testih oz če si meril čas nalaganje programov z štoparico. . Sicer pa, pri visokih ločljivostih je v igrah pomembna najbolj grafika, pa tudi v igrah, kjer pride do izraza procesor, je med 3150 in 3520Mhz razlika mogoče recimo 3%, tko da.... ni omembe vredno. Pa tudi pri kakšnih photoshopih in podobnih programih ni velike razlike, pač počakaš kakšno sekundo več.
Ontopic: Ti kr obdrži svojega 6300 pa ga mal navij pa boš zadovoljen.
Lp
Sicer pa tako kot je prej nekdo vprašal, kakšne namene oz kaj počneš z računalnikom ?
Sicer ne vem kako se obnese tvoja plata pri navijanju, ampak sem prepričan, da ga lahko naviješ solidno.
LpImam E6300, navitega na 3150mhz, na testu pa sem imel ene dva tedna tudi E6750, ki se mi je navil na 3520mhz. Razlika je opazna
Pri teh 370Mhz pa res ne vidiš razlike, tudi tistih dodatnih 2mb L2 Cache ne naredi čudežev. V igrah oz normalnih opravilih je neopazna razlika, razen v kakšnih sintetičnih testih oz če si meril čas nalaganje programov z štoparico. . Sicer pa, pri visokih ločljivostih je v igrah pomembna najbolj grafika, pa tudi v igrah, kjer pride do izraza procesor, je med 3150 in 3520Mhz razlika mogoče recimo 3%, tko da.... ni omembe vredno. Pa tudi pri kakšnih photoshopih in podobnih programih ni velike razlike, pač počakaš kakšno sekundo več.
Ontopic: Ti kr obdrži svojega 6300 pa ga mal navij pa boš zadovoljen.
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RC14 ()
Cveto ::
S tistim da je razlika opazna sem mislil na par fps več v nekaterih špilih ki ji večinoma igram (Crsis, TDU...) S tem nisem hotel povedati da ej razlika nevem kako velika, pač pa samo da se da opaziti razliko.
jan01 ::
Kaj, če bi si prvo kupil eno spodobno matično, ne pa da imaš eno na starinskem naboru 945p, ki seveda ne podpira novih 1333 procesorjev, kaj da bi še tvoj procesor navila...
V glavnem kupi novo matično in bo že brez navijanja nekaj fpsjev več. Z novo na naboru p35, a boš lahko najbrž bp navil do kakih 3GHz
V glavnem kupi novo matično in bo že brez navijanja nekaj fpsjev več. Z novo na naboru p35, a boš lahko najbrž bp navil do kakih 3GHz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pentium dual core vs core2duoOddelek: Kaj kupiti | 5464 (4689) | Steinkauz |
» | Athlon X2 6000 Vs. Core 2 Duo E6750???Oddelek: Kaj kupiti | 2087 (1409) | Good Guy |
» | Core 2 Duo 1.8 vs. Core 2 Duo 2.4Oddelek: Kaj kupiti | 1852 (1336) | murmur |
» | Core 2 Duo E4300Oddelek: Strojna oprema | 1697 (1044) | Adrijan0 |
» | core 2 duo e6300 in box coolerOddelek: Navijanje | 2058 (1597) | DixieFlatline |