Forum » Programiranje » [C#] Kopija konzole
[C#] Kopija konzole
FXMagic ::
Hey,
v mislim imam, da bi naredil v bistvu kopijo CMD-ja. Dodal bi še tabe ipd. Zdaj pa me zanima, kako naj se tega lotim?
A naj npr. iz mojega programa pošljem vpisano komado z RedirectInput\Output procesu v katerem teče CMD in potem berem iz tega streama in prikazujem v mojem oknu? Ampak tukaj mislim, da izpis iz CMD-ja ne bo 'realtime', ampak šele, ko bo stream prebral zadnji znak (npr. pri buildanju z nantom, kjer to traja cca. 40 sec, bi se mi šele na koncu vse izpisalo)
Torej, a je kakšen drug način komuniciranja z cmd-jem oz. če se je še kakšen način to naredit?
edit: v kernel32.dll sem našel ReadConsoleOutput in WriteConsoleInput. Zgleda, da bi se z api-ji to dalo. Kako štartat konzolo oz. če gre, da se sploh ne odpre?
lp
v mislim imam, da bi naredil v bistvu kopijo CMD-ja. Dodal bi še tabe ipd. Zdaj pa me zanima, kako naj se tega lotim?
A naj npr. iz mojega programa pošljem vpisano komado z RedirectInput\Output procesu v katerem teče CMD in potem berem iz tega streama in prikazujem v mojem oknu? Ampak tukaj mislim, da izpis iz CMD-ja ne bo 'realtime', ampak šele, ko bo stream prebral zadnji znak (npr. pri buildanju z nantom, kjer to traja cca. 40 sec, bi se mi šele na koncu vse izpisalo)
Torej, a je kakšen drug način komuniciranja z cmd-jem oz. če se je še kakšen način to naredit?
edit: v kernel32.dll sem našel ReadConsoleOutput in WriteConsoleInput. Zgleda, da bi se z api-ji to dalo. Kako štartat konzolo oz. če gre, da se sploh ne odpre?
lp
- spremenilo: FXMagic ()
noraguta ::
će ponucaš streamreader maš readline.
http://msdn2.microsoft.com/en-us/librar...
http://msdn2.microsoft.com/en-us/librar...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KeyloggerOddelek: Programska oprema | 2625 (1352) | Blisk |
» | PowerShellOddelek: Programiranje | 2569 (1530) | m1h4 |
» | [VB 2005] branje tekstaOddelek: Programiranje | 1646 (1314) | mNeRo |
» | HTTP POSTOddelek: Programiranje | 1753 (1529) | kopernik |
» | win xp problemOddelek: Pomoč in nasveti | 959 (862) | DMouse |