Forum » Konzole » PS3 kot alternativa PC
PS3 kot alternativa PC
zdobersek ::
Pocasi zbiram denar in se odlocam za nov sistem, pa sem naletel na PS3 in mi je postal zanimiv.
Zelo rad bi namrec preizkusil programiranje za konzole, v tem primeru pac PS3.
PS3 sem izbral, ker lahko z izbrano Linux distribucijo delam veliko vec kot z navadno konzolo, namenjeno le igranju, in tako dobim se PC, ki pa najbrz ni popoln, vendar zame ta moznost programiranja odtehta razliko.
Zakaj ne ostalih konzol? Nekje sem prebral, da je za programiranje na Xbox360 potrebno placevat nek strosek, Wii pa mi je tudi zanimiv, vendar nisem nikjer zasledil kaksne moznosti naprednjese uporabe, kot jo ima PlayStation 3 z Linuxom.
Zaenkrat mi na pamet pride le par vprasanj:
- se lahko (LCD) zaslon nanj priklopi skozi VGA prikljucek, je potreben VGA box ali pa se da kje dobiti pretvornik, enak temu v Linux for Playstation 2 kitu?
- se Linux na PS3 odreze zadovoljivo?
To bi bilo zaenkrat vse, hvala za odgovore.
Zelo rad bi namrec preizkusil programiranje za konzole, v tem primeru pac PS3.
PS3 sem izbral, ker lahko z izbrano Linux distribucijo delam veliko vec kot z navadno konzolo, namenjeno le igranju, in tako dobim se PC, ki pa najbrz ni popoln, vendar zame ta moznost programiranja odtehta razliko.
Zakaj ne ostalih konzol? Nekje sem prebral, da je za programiranje na Xbox360 potrebno placevat nek strosek, Wii pa mi je tudi zanimiv, vendar nisem nikjer zasledil kaksne moznosti naprednjese uporabe, kot jo ima PlayStation 3 z Linuxom.
Zaenkrat mi na pamet pride le par vprasanj:
- se lahko (LCD) zaslon nanj priklopi skozi VGA prikljucek, je potreben VGA box ali pa se da kje dobiti pretvornik, enak temu v Linux for Playstation 2 kitu?
- se Linux na PS3 odreze zadovoljivo?
To bi bilo zaenkrat vse, hvala za odgovore.
destroyer2k ::
Kar so govorilo niso bili preveč zadovolni z linux na ps3 pač odzivnost sama ni se im dopadla. Pa da te spovnim na eno stvar če ti igraš igre za ps3 ni čipa al pa firmware ko bi lahko prišel mimo zaščite samo tako povem da ne boš preseneč kasneje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PS3 končno odklenjen?Oddelek: Konzole | 4435 (4140) | Bananovec |
» | Amazon vrnil del kupnine zaradi Sonyjevega PlayStationa 3Oddelek: Novice / Konzole | 11148 (9209) | Ziga Dolhar |
» | PlayStation 3 Slim tudi uradno (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 13460 (9322) | Jst |
» | Igranje na konzoliOddelek: Strojna oprema | 2063 (1571) | opeter |
» | Playstation 2?Oddelek: Konzole | 3898 (3360) | Johansen |